Stop eens een boek in de zak: Dagboek van een Muts deel 8

“OMG! Deel 8 is er al!” Tienerdochter is duidelijk blij met het huiswerk dat ik haar deze week voorschotel. Samen met mij het boek ‘Dagboek van een muts deel 8 – er was eens’ reviewen. Ze wil er zelfs mee op de foto en dat is uniek. Waar ik bij elke foto die ik van haar maak te horen krijg; ‘je zet het toch niet op facebook, mijn haar zit stom’, geeft ze nu zonder mekkeren haar toestemming om de foto voor mamsatwork te gebruiken. Als zij maar snel met lezen mag beginnen 🙂 .

dagboek van een muts

Al snel zit ze in het verhaal. Dat gaat zoals gebruikelijk bij de populaire boeken van schrijfster Rachel Renée Russell over Nikki Maxwell, haar geheime liefde Brandon, aartsvijand MacKenzie en haar BFF’s! Nikki beschrijft in haar dagboek wat ze allemaal meemaakt. Er gaat nog wel eens wat mis in het leven van een tiener.

Het verhaal van Dagboek van een muts

In deel 8 krijgt Nikki tijdens gym een bal tegen haar hoofd – van wie anders dan MacKenzie – en dan wordt alles zwart. Als ze bijkomt, is Nikki in een sprookjeswereld beland. Haar irritante zusje Brianna is plotseling veranderd in een goede fee en Brandon in een ware sprookjesprins. Verschillende sprookjes zijn grappig verwerkt in het boek.

Te snel uit…

Even denk ik dat deze verhaallijn wat te kinderachtig is voor mijn bijna tiener, maar niets is minder waar. Ze verslindt ook dit deel in no time. Als ik haar vraag wat ze van het boek vindt vertelt ze: “Het is zo jammer dat ik het zo snel uit heb. Het boek lijkt wel dik, maar er staat weinig tekst op een bladzijde. Dat zouden ze anders moeten doen.”

Ik snap haar kritiek, maar niet iedereen leest zo makkelijk als zij. En dan is het juist fijn als er ook grappige illustraties en speelse lettertypes worden gebruikt. Om ook de meiden die geen boekenwurmen zijn toch aan het lezen te krijgen.

Zelf vind ik er niet veel aan. Het boek ziet er aantrekkelijk uit, maar ook heel druk.  Ik blader het even door. De humor vind ik flauw. Als ik een paar bladzijden lees, lijkt het alsof ik mijn dochter hoor praten. Dat is natuurlijk ook de kracht van de serie, perfecte aansluiting met de doelgroep.

Mijn dochter heeft het boek inmiddels uit en zet het bij de andere delen die ze al heeft verzameld. “Wanneer denk je dat Dagboek van een muts deel 9 uitkomt mam?”

Praktische informatie

Het Dagboek van een muts deel 8: Er was eens – Rachel Renée Russel, Graphic novel, hardcover, 304 pagina’s, uitgeverij de Fontein

Hier te bestellen.

 

dagboek van een muts

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven