Musthaves voor een dag op pad in het buitenland

Wanneer je op vakantie bent zijn alle omstandigheden anders dan in Nederland. De activiteiten zijn anders, je eetgedrag is anders, het klimaat is anders, alles is anders. Dit maakt dan ook dat je andere spullen nodig hebt dan normaal. Vandaar deze 5 musthaves om mee te nemen op jouw dagje weg tijdens je vakantie in het buitenland.

6x meenemen op je dagje weg tijdens je vakantie in het buitenland

In Nederland zou je er niet aan denken om standaard een pet of hoed mee te nemen tegen de felle middagzon. In het zonnige Spanje of Marokko is het een echte musthave tijdens je dagje weg op vakantie.

En zo zijn er nog een heleboel andere dingen die je in Nederland niet nodig hebt maar in het buitenland wel als je een dag op pad gaat.

Om jou een heads-up te geven voor je volgende tripje naar een zonnige locatie hebben we in dit artikel vijf musthaves toegelicht die je absoluut nodig hebt op vakantie als je een dagje weg gaat. Lees dus snel verder!

wat meenemen op een dagje weg tijdens je vakantie in het buitenland

1. Zonnebrand

Met stip op nummer 1 staat op ons lijstje toch echt zonnebrand. Heel belangrijk én iets wat vaak wordt vergeten. We kunnen het je niet kwalijk nemen, in Nederland schijnt de zon nu eenmaal niet zo vaak en fel.

Zelfs tijdens een middag shoppen kun je in de felle zon snel verbranden. Daarom is het heel belangrijk om je ’s ochtends voor vertrek goed in te smeren en de tube daarna in je tas mee te nemen. Zo bescherm je jezelf goed gedurende de dag en kan je veilig de zon in. 

2. Water op je dagje weg tijdens je vakantie in het buitenland

De keuze tussen zonnebrand en water is een hele moeilijke, want ook water is een absolute must-have wanneer de temperaturen hoog zijn. Wat vaak het geval is op je dagje weg tijdens je zonnige vakantie in het buitenland.

Door de dag heen verlies je veel vocht en heeft je lichaam voldoende hydratatie nodig om de balans weer op te maken. Uitdrogingsverschijnselen zijn erg vervelend dus zorg er zeker voor dat een fles water meegaat in je tas!

3. Schoonmaak doekjes / tissues

Ik kan me zo voorstellen dat je hier niet aan denkt, maar deze musthave is echt heel handig om bij je te hebben als je een dagje weg gaat tijdens je vakantie in het buitenland.

Maar misshien ben jij hier wel heel kien op en neem je dit in Nederland ook al standaard mee in je tas! In het buitenland is dit minstens zo handig en misschien zelfs nog essentiëler.

In veel landen zijn immers niet dezelfde hygiëne standaarden als in Nederland waardoor het prettig kan zijn om reinigingsdoekjes binnen handbereik te hebben. Daarnaast kan een pakje tissues nooit kwaad voor op het moment dat je een wc treft waar geen wc-papier meer is..

4. Snacks

Zeker wanneer je een dag gaat hiken of een natuurgebied intrekt waar geen winkels in de buurt zijn is het erg slim om je eigen snacks mee te nemen.

Ook doordat je veel zweet is het prettig om wat zouten bij je te hebben. Dit kan goed helpen wanneer je een beetje flauw wordt door de warmte en/of de zon.

Stop aan het begin van de dag wat gezonde snacks en wat zoute snacks in je tas zodat je nooit zonder eten komt te zitten en je lekker de hele dag ongestoord op pad kunt.

Laat de suikers en chocolade maar achterwege op je dagje weg tijdens de vakantie in het buitenland. Je gaat je hier zeker niet beter door voelen en daarnaast wordt het reuze klef in je tas.

5. Creditcard

in het buitenland is het verstandig om zowel cash als een creditcard op zak te hebben. Niet overal in het buitenland is het mogelijk om met een kaart te betalen (denk aan markten of plattelandse locaties).

Naast cash is de creditcard het meest-gebruikte betaalmiddel over de hele wereld. Een creditcard maakt het ook een stuk makkelijker om activiteiten te ondernemen. Je huurt met creditcard bijvoorbeeld eenvoudig een auto terwijl dit met de gewone pinpas vaak niet mogelijk is. Je kunt een prepaid creditcard aanvragen of een reguliere creditcard. Bij bijvoorbeeld ICS Cards vind je meerdere mogelijkheden.

Op deze manier weet je zeker dat je niet onthand bent tijdens je vakantie in het buitenland als je een dagje weg gaat van je camping of vakantiehuisje.

6. Kotszakjes

Dit is er eentje die wij zelf nooit meer zullen vergeten als we op pad gaan tijdens onze vakantie. Wij gaan er namelijk nogal graag op uit als we op vakantie zijn om de omgeving te ontdekken.

Maar in het buitenland houdt dat ook vaak in dat we een beetje een ruige rit maken voordat we op de plek van bestemming zijn. Doordat we rijden over bergweggetjes of landweggetjes bijvoorbeeld. Lotte wordt dan vaak misselijk.

In het verleden hadden we altijd wel een plastic zak in de auto liggen. Maar sinds ze de laatste keer daar in overgegeven heeft, terwijl er gaatjes in zaten en alle kots er uit droop snap je wel dat wij zorgen dat we fatsoenlijke kotszakjes bij ons hebben. Standaard in de tas!

Tips voor je dagje weg tijdens je vakantie in het buitenland

Heb je zonnenbrand, water, snacks, tissues, creditcard en kotszakjes standaard in je tas of je rugzak zitten? Dan kan je dagje weg tijdens je vakantie in het buitenland niet meer mis. Al ben je de hele dag in de rimboe, dan weet je dat je op het einde van de dag met mooi herinneringen naar huis gaat!

Tip: Zorg dat je ook je travel journal tijdens je vakantie meeneemt, zodat je al die gave herinneringen kan vastleggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven