Een dagje weg met kinderen in de zomervakantie

De zomervakantie is aangebroken! De perfecte periode om er lekker op uit te gaan met de kinderen. Een dagje weg zomervakantie, daar keek je vast al weer weken naar uit. Nu hebben jullie eindelijk tijd om datgene te doen wat je al heel lang samen wilt doen. Want wat is er nou fijner dan met het hele gezin een uitstapje te maken? Na een lang en intensief schooljaar is het nu tijd om te ontspannen. Wij geven je tips voor leuke uitstapjes met de kinderen deze zomervakantie.

Dagje weg zomervakantie; 6 top tips

Uiteraard kan je alle kanten op in de zomervakantie. En je hebt vast en zeker al wel nagedacht over een dagje weg met de zomervakantie, maar heb je je dit ook bedacht?

1. Harry Potter expo in Utrecht

Zijn je kinderen helemaal fan van Harry Potter? Dan is het ontzettend leuk om ze deze zomer mee te nemen naar het Cinemec in Utrecht. Hier vind je namelijk tot en met 2 september 2017 de tentoonstelling Harry Potter: The Exhibition. Bekijk rekwisieten die echt gebruikt zijn in de films en waan je helemaal in de Harry Potter sferen. Een boeiende tentoonstelling voor jong en oud. Wees er snel bij, want na 2 september 2017 is de tentoonstelling niet meer in Nederland te bewonderen.

2. Op kamelensafari in Noord-Brabant

Deze boerderij is anders dan normaal. In de stallen vind je namelijk geen koeien, maar kamelen! Kom alles te weten over deze mooie dieren tijdens de kamelensafari in Berlicum. Bij ons om de hoek! De safari is een leuk dagje uit voor het hele gezin. Je kunt de dieren van dichtbij bewonderen en aaien en je krijgt een rondleiding over de boerderij. De dag wordt afgesloten met pannenkoeken bakken, natuurlijk wel speciale pannenkoeken gemaakt van kamelenmelk! Komt het er in de vakantie niet meer van? Ze hebben ook zondagsafari’s door het hele jaar heen, een aanradertje!

dagje weg zomervakantie spoorwegmuseum

3. Het Spoorwegmuseum in Utrecht

Kom alles te weten over de wereld van de trein in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dit museum is geschikt voor het hele gezin. Ontdek de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland en bekijk de meest historische treinen. Laat je meenemen in de verschillende tentoonstellingen. In de zomervakantie is het museum iedere dag geopend! Ook een leuk uitstapje voor een regenachtige zomerdag.

Allerhande kerstfestival in het Spoorwegmuseum

4. Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Waan je in een waar sprookje tijdens een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dit ontzettend leuke kinderpark heeft een Kabouterdorp en Sprookjesbos, waar je goed een dag kunt doorbrengen. De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin en er worden ook voorstellingen georganiseerd. Het ideale park om een dag met het gezin naartoe te gaan.

 

5. Zandsculpturenfestijn in Gelderland

Houden jouw kinderen van zandkastelen bouwen? Bezoek dan tijdens een dagje weg zomervakantie deze zandkunstwerken eens! Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen kijk je je ogen uit. Het thema van 2017 is ‘eropuit in eigen land’, bekende toeristische trekpleisters zijn nagemaakt uit zand. Dit bijzondere festijn moet je eens gezien hebben. Leuk en leerzaam voor de kinderen!

Jolinda ging naar de Beeldentuin in Garderen en deed een high tea!

dagje weg zomervakantie

6. Kasteelpark Born

In de tuinen van voormalig Kasteel Born is een dierenpark opgezet. In het park kom je verschillende dieren tegen zoals herten, roofdieren, apen, alpaca’s en nog veel meer. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van alles om je heen. Leer meer over de beesten in het Kasteelpark weten tijdens de voertijden. De verzorger zal je dan van alles vertellen over het dier. Uitstekend vermaak voor een dagje weg zomervakantie. Zijn de kinderen even uitgewandeld? Dan kunnen ze lekker spelen in de grote speeltuin midden in het park.

Overzicht alle dierentuinen Nederland

Naast deze uitjes kun je natuurlijk nog veel meer doen in Nederland tijdens de vakantie. Kies vooral iets uit waar de kinderen zin in hebben en creëer samen de mooiste herinneringen!

1 gedachte over “Een dagje weg met kinderen in de zomervakantie”

  1. Leuke tips! Haha, had nog nooit gehoord van kameel rijden in Noord-Brabant. In ieder geval is alles goed te combineren met een aanbieding voor treinkaartjes. Hier weleens naar gekeken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven