De grote voordelen van werken met een Daily Planner

Heb je weleens gehoord van de Daily Planner? Misschien vraag je jezelf wel eens af wat dat nu weer is en wat dan het verschil is met een gewone agenda. Daar ‘plan’ je toch ook dagelijks in? Met een Daily Planner pdf of boek wordt een veel uitgebreidere manier van noteren bedoeld, maar dan wel op een heel eenvoudige manier.

Ik ben fan, dus vertel je er graag meer over. En je kunt hier eveneens kennis maken met Daily Planner pdf. Lekker handig!

Wat is een Daily Planner?

Een Daily Planner kan je omschrijven als een mix tussen een agenda, een to-do lijstje, een journal (waar je zo lekker creatief je dag in kun beschrijven), health checker en eigenlijk nog veel meer.

Nu zal dat per Planner verschillend zijn wat er allemaal precies in staat. Er zijn Planners waarbij je ook nog heel veel tips krijgt. Het is een reuze handige methode die niet alleen veel overzicht geeft maar je ook nog eens extra stimuleert om vooral zo goed door te gaan.

Daily Planner PDF

Je kan overigens een Daily Planner in boekvorm kopen, maar je kan ook werken met een pdf. Sterker nog, de pdf die je hier kan downloaden is daar uitermate geschikt voor en je krijgt nog 50 verschillende layouts ook!

Met die 50 verschillende lay outs kan je zelf kiezen welke Daily Planner je het leukste vindt om vandaag te gebruiken en als je morgen of overmorgen een andere variant vindt, dan pak je die gewoon!

De 50 verschillende templates Van deze Daily Planner pdf vind je in de kleuren roze/rood, blauw, zwart/grijs, pastelkleur en natuurtint.

Daily Planner
De voordelen van deze Daily Planner:
 
50 verschillende Daily Planners voor de prijs van 1!
Structuur in je dag planning
Een helder overzicht van al je trackers
Trackers: mood, water, weer, sport, budget, maaltijden, afspraken, to do, reminder, notes, dankbaar etc.
 
Daily planner
 
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Daily Planner Fan

Oké, ik beken: ik hou van notitieboekjes. Mijn handen gaan altijd kriebelen als ik een dergelijk leeg boekje zie.

Dan bedenk ik meteen wat ik er allemaal mee zou kunnen doen. Als dagboek gebruiken, ideeënboekje voor mijn sites of om mijn eigen verzonnen verhalen in te gaan schrijven. Toen ik bij een cursus een Daily Planner kon kopen, was de keuze ook niet zo moeilijk. En dit keer kwam ik niet thuis met het idee dat ik weer gezwicht was voor een impulsaankoop.

Veel inspiratie

Ik ben nog steeds blij met de planner en hou hem dagelijks creatief bij. Want het biedt nog veel meer dan ik dacht. Je kan trouwens een Daily Planner ook als digitale planner kopen als je wilt.

Naast het bijhouden van je gezondheid (in heel brede zin) en plannen is er ook ruimte voor het evalueren van je dag. Je kunt in de complete boekjes zelfs per jaar, maand en dag je doelen aangeven en nog veel meer. En ja, dat inspireert om nu eindelijk eens je doelen te halen dit jaar!

Wat zou je allemaal kunnen vinden/noteren in een Daily Planner pdf?

  • Je stemming van de dag (mood)
  • Hoeveel water je gedronken hebt
  • Things to do
  • Of je gesport hebt
  • Meditatie
  • Waar je dankbaar voor bent
  • Afspraken voor die dag
  • Notities
  • Budgettering
  • Meals

En ga zo maar door… iedere Daily Planner is natuurlijk weer anders en je kan dus zelf je keuze maken wat je belangrijk vindt om bij te houden (te tracken).

Hoe houd je je planner bij?

Zorg eerst dat je een planner uitgave koopt die bij jou past en je biedt waar je naar zoekt. Een Daily Planner pdf heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Je hebt hem altijd bij je als je op stap gaat voor je werk en je laptop, bijvoorbeeld, meeneemt. Maar je kan hem ook uitprinten en op de deur van de koelkast hangen als je dat liever doet.

Je kunt heel bewust kiezen voor 1 of 2 momentjes op de dag waarop je even met je planner aan de gang gaat. Bijvoorbeeld in de ochtend om je plannen voor de dag goed door te nemen en te noteren. En aan het einde van de dag om je dag te ‘bespreken’. Je zou er meteen een bullet journal van kunnen maken.

Wist je dat het bijhouden van zo’n dagelijkse planner of journal ook stressverlagend werkt en dat het dé manier is om je hoofd leeg te maken?

Zorg voor inspiratie

Om het voor jezelf zo inspirerend mogelijk te maken kan je ervoor kiezen om met kleurtjes te werken. Of om je verslagen en ervaringen van de dag creatief weer te geven. Met handlettering, bijvoorbeeld, of andere tekeningetjes. Je zou er eventueel ook plaatjes bij kunnen plakken.

Hoe beter je alles bijhoudt, hoe meer je aan een Daily Planner hebt.

Leuk al die lijstjes en dergelijke die je in kunt vullen, maar als je maar 1 keer per maand iets invult heeft het natuurlijk weinig zin. Dat je er misschien niet iedere dag aan toekomt, kan. Maar probeer het wel. Lukt het een keer niet? Niet opgeven en gewoon een dag later weer lekker verder gaan.

Wat kan je allemaal bijhouden

Hierboven las je al wat er allemaal kan met een boekje of een pdf van de Daily Planner. We zullen een aantal rubrieken nog even nader bekijken.

1. Mood en dankbaarheid

Welke mood heb jij vandaag? Geef het aan en eventueel ook waar dat door komt! Zo kan je veel over jezelf leren. Ook kan je dit document gebruiken om je dankbaarheid in te noteren. Hoe bewuster je hierbij stil staat (en dat doe je als je erover schrijft) hoe fijner je jezelf voelt.

We hebben vaak de neiging om vooral in negatieve dingen te blijven hangen, waardoor je last kunt krijgen van schuldgevoelens of een depressieve stemming. Veel fijner is het om juist te focussen op de goede dingen. Je voelt je niet alleen fijner, maar ze zeggen dat je dan ook meer mooie dingen naar je toetrekt en dat manifesteren hierdoor makkelijker wordt.

2. Budgettering in je daily planner

Je kunt in een Daily Planner pdf -of boekje- ook bijhouden hoeveel geld je waaraan uitgeeft of welke doelen je op financieel gebied hebt. Hoeveel wil je iedere maand kunnen sparen, bijvoorbeeld. Vind je het lastig om rond te komen, dan kan deze ‘agenda’ je hier dus bij helpen!

3. Afspraken en things to do

Natuurlijk kan je je planner ook meteen als een gewone agenda gebruiken en hierin je afspraken noteren. Maar er is ook ruimte om alles te noteren wat je op een bepaalde dag wilt doen. Dus niet alleen die tandartsafspraak, maar ook dat je de ramen gaat zemen of plannen dat je gaat schoonmaken bijvoorbeeld.

4. Ook in je daily planner: meals!

Niet iedere planner zal dit hebben, maar zelfs maaltijden kan je in een planner vinden of erin kwijt! Hou je van koken, wil je juist gezonder gaan eten of volgens een bepaalde stroming? Dan kan dit je zeker helpen.

Daarnaast is het handig om zo de week vooruit te plannen.

5. Beweeg je wel voldoende?

Zet je genoeg stappen, vandaag? Ga je wel zo vaak naar de sportschool als je zou willen (moeten…) en meer van dit soort sportperikelen kan je noteren. Een mooie stimulans om die goede voornemens nu eens wél te laten slagen! Maar je kunt ook denken aan gezonde dingen als water drinken!

Je houdt het allemaal heel eenvoudig bij in je Daily Planner pdf.

Hou je vorderingen bij

Mij werd aangeraden om af en toe even echt ervoor te gaan zitten om naar al je notities te kijken en de afgelopen periode te evalueren.

Zeker als je je planner gebruikt om doelen te bereiken is dat heel nuttig. Zelf maak ik er dan een creatief momentje van. In het kort aan het einde van de week of als dat niet lukt op maandag. En aan het einde van de maand kijk je of je je maanddoelen ook bereikt heb en wat je de volgende maand beter anders kan doen.

Alleen maar noteren en er niet meer naar kijken is zonde. Want dan leer je er eigenlijk niks van.

Daily Planner PDF

Wil je alles graag op de computer kunnen doen? Dan kan een pdf aanvragen zeker een goed idee zijn. Geen los boekje, die ook door anderen ingekeken kan worden, maar veilig op je eigen laptop. Zeker als je ook je geheimen toevertrouwt aan jouw uitgebreide ‘dagboek/agenda/doelenlijst’ kan dat een fijne gedachte zijn.

Maar zoals gezegd kan je een pdf ook eenvoudig uitprinten en zo per dag kiezen welke layout je wilt gebruiken en of dat je wel of niet iets noteert.

Koop je liever een boekje, dan moet je deze eens even bekijken en als je graag goedkoper uit bent dan is onderstaande pdf een goed idee om je dagen te plannen en te reflecteren.

Daily Planner
De voordelen van deze Daily Planner:
 
50 verschillende Daily Planners voor de prijs van 1!
Structuur in je dag planning
Een helder overzicht van al je trackers
Trackers: mood, water, weer, sport, budget, maaltijden, afspraken, to do, reminder, notes, dankbaar etc.
 
Daily planner
 
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Succes! Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan jouw Daily Planner als ik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven