Danielle Diane Frederiks – van Aalderen aan het woord

Danielle is de vrouw van de welbekende artiest Lange Frans. Zij is geboren op 09-10-1984 in Amsterdam, en heeft 2 zusjes. Ze is zelf thuis de oudste. Samen met Lange Frans heeft zij een zoontje, Willem, uit 2008 en is zij zwanger van een dochter.

Danielle beschrijft voor ons hoe zij haar carrière combineert met haar gezin!

Mijn motto was: ‘Eerst carrière maken en daarna zien we wel’. Ik was te ambitieus en egoïstisch om over kinderen na te denken. Natuurlijk was ik ontzettend jong en had ik in die tijd alleen een serieuze relatie met de paarden maar sommige meiden weten al vanaf jongs af aan dat ze moeder willen worden. Ik had vanaf mijn twaalfde een professionele dressuur carrière, ik was topsporter en wilde alleen maar nadenken over hoe ik ooit op de Olympische spelen een gouden plak in ontvangst mocht nemen.

Na de middelbare school ben ik dan ook een topsportopleiding gaan volgen, de Masterclass. Alles in mijn leven was gericht op de paardensport, ik wilde daarin de beste zijn. Mijn leven bestond uit trainen, trainen en nog eens trainen en niet te vergeten reizen, heel veel reizen. Ik leek een mooie carrière als dressuuramazone tegemoet te gaan, met als belangrijkste wapenfeiten zilveren en bronzen medailles op het NK en EK junioren dressuur. Maar toch liep het allemaal anders.

De tegenslagen volgden elkaar op en door lichamelijke problemen moest ik begin 2007 definitief stoppen. In het voorjaar van 2007 leerde ik Frans op het juiste moment kennen. Hij weet als geen ander hoe het is om ergens voor te gaan. Het laatste beetje houvast wat ik aan de paardensport had was het lesgeven en het op wedstrijd begeleiden van mensen die iets wilde bereiken in de paardensport. Iets wat ik ontzettend leuk vond om te doen, ik kon daar mijn voldoening uithalen. Ik ging stad en land af, reed de ene keer naar Frankrijk en vloog de andere keer naar Denemarken, trots als een pauw als een van mijn leerlingen dan op het podium stond om een prijs in ontvangst te nemen. Het werd alleen steeds moeilijker om ervan te genieten en ik merkte dat het steeds meer verdriet deed in plaats van dat het voldoening gaf want ik zou nooit meer op het paard zitten, ik zou nooit meer de ring in rijden, ik zou nooit meer een prijs in ontvangst nemen en een ereronde rijden.

Zoals Frans mij al vaker had gezegd; ‘Daan, er is veel meer in het leven dan alleen maar paarden. Je moet er alleen van durven dromen en dan zal het er zeker van komen’.  Hij wilde graag voor zijn 30ste kinderen en begin 2008 heb ik mijn carrière officieel verruild voor het moederschap. We waren in blijde verwachting van ons eerste kindje. Tijdens de zwangerschap was ik vooral van plan om te gaan genieten en ik zou wel zien wat er op mijn pad zou komen. De zwangerschap verliep in het begin niet zoals we hadden gehoopt, ik sliep bijna 20uur per dag en de overige uren hing ik boven de toiletpot. Pas na een week of 18 kon ik gaan genieten van het zwanger zijn. Gelukkig waren er leuke projecten, zoals het inrichten van de babykamer, restylen van ons huis en werd er een nieuw studio complex opgebouwd waarvoor ik de styling en inrichting mocht doen. Vanaf dat moment ben ik steeds meer voor Frans gaan doen tot ik uiteindelijk gewoon echt fulltime werkzaam was. Wat begon als personal assistent vloeide voort in de rol van management assistent en daarna als assistent manager.

Het was nooit mijn ambitie om zijn management te runnen maar het was op dat moment noodzakelijk. Begrijp me niet verkeerd ik heb met alle liefde en soms ook veel plezier mijn werkzaamheden uitgevoerd maar afgelopen jaar kwam het moment dat ik daarmee wilde stoppen. Ik wilde helemaal niet leven als zakenpartners, dat was nooit de insteek geweest. Ik wilde zijn vrouw zijn, de moeder van zijn kind, liefdespartners in plaats van de keiharde zakenvrouw die 24/7 bezig was met de belangen van de artiest Lange Frans. Momenteel ben ik zes maanden in verwachting van ons tweede kindje en gaat alles als een zonnetje, ik voel me goed en ben lekker bezig met het inrichten van de babykamer.

Ik werk dan wel niet op gezette tijden en heb nu geen vaste baan maar ik werk wel samen met Frans aan onze toekomst. Zo heb ik de afgelopen maanden veel interviews met fotoshoots gedaan en ben ik te gast geweest bij een aantal tv programma’s. Mijn volgende project, is het opzetten van een online lifestyleplatform www.befabulous-nononsense.com. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat het leven stopt wanneer ze aan kinderen beginnen maar voor mij is het echte leven pas begonnen na de geboorte van Willem, het is alleen een kwestie van organiseren. Wij hebben geen nanny, het opvoeden en het huishouden doen we gewoon zelf. Willem is nu bijna drie en gaat sinds een half jaar twee ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal, nou heb ik godzijdank een super team met oma’s klaar staan, zodat ik buiten super mama en huisvrouw, ook een vrouw kan zijn met ambitie en de vrouw van een BN’er. Thuis zitten en niets doen is gewoon niks voor mij, ik wil mezelf nou eenmaal graag laten gelden. Het hebben van een kind en straks kinderen zet mij met beide benen op de grond, het zorgt voor een bepaalde rust en regelmaat in ons leven, ik heb erdoor geleerd wat echt belangrijk is en wat niet.

Liefs,

Danielle

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven