Daten, hoe ging dat ook alweer? Het leed dat ‘daten’ heet!

Happy single mama, jawel. Nu ben ik er absoluut nog niet klaar voor om me in een relatie te storten of ook maar te daten. In tegendeel, ik moet er nog niet aan denken. Maar toch! Goed voorbereid zijn is het halve werk. Hoe ging dat daten ook alweer? En hoe zit het met de uitspraak ‘het leed dat daten heet’?

Het flirten, de blikken, de stiekeme telefoonnummers en het daten zelf. Ik was in de veronderstelling dat ik me in een eeuwig durende relatie bevond en dat ik niet meer in deze situatie zou komen. Niet dus. En hoewel ik nu roep dat ik me er echt nog niet in ga begeven, komt die periode in de toekomst vast wel een keer. Het leed dat daten heet. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Een voorbereidend date blog dus, zijn er nog meer single dames? Laat je horen 😉 . Tips? Meer dan welkom!

daten, het leed dat daten heet

Hoe vind je die leuke vent

Hoe vind je die man? Dat lijkt dus heel simpel. Maar hoe vind je dan die man om mee te daten? Ik ben een voorstander van de man als jager. Niet achter hem aan rennen, laat hem maar achter jou aanrennen. Ja toch? Als ik iets heb geleerd is dat als een man je echt wil, hij echt wel moeite voor je doet. Zo niet, dan zou ik ook geen energie in hem steken. Een beetje hard to get spelen lijkt me dan ook best een oké spelletje.

Maak er een kleine competitie van, geef hem de kans om meer in je te investeren. Tenzij je natuurlijk uit bent op seks. Dan staan er vast genoeg mannen te springen 😉 . Typ eens daten in op google, je vind genoeg dating sites en apps, internet daten is tenslotte hartstikke hip. Ik vind zelfs een site voor hoger opgeleiden, wat best discriminerend is of niet? En tinder natuurlijk, wie date er nog zonder tinder?

Het lijkt mij persoonlijk nog het fijnst als je die man gewoon tegenkomt in de kroeg, discotheek, supermarkt, of op een wit paard.  Niet van deze tijd misschien, maar wel leuk. Beetje vintage daten 😉 .

Wie is geschikt?

Daten, met wie wil je dat? Wie is geschikt om bij jou aan te schuiven voor een lekker hapje of drankje. Dat is natuurlijk persoonlijk. Misschien heb je in je hoofd wel een beeld van hoe jouw perfecte man eruit ziet. Zelf heb ik dat eigenlijk niet. Blond of donker, buin of wit, kleur ogen, het kan me eigenlijk weinig schelen. Kijk verder dan die markante kop. Ik vind zijn humor belangrijker, samen kunnen lachen is me heel veel waard. Eerder schreef ik al dat ik wel van mijn stoel kan glijden door tatoeages, maar dat is misschien ook een beetje oppervlakkig niet?

Lees ook: Tatoeages en vooroordelen

Een man die de deur voor je openhoudt, attent is, aan je denkt en oprecht geïnteresseerd is in jou en wat je gedaan hebt. Kijk, en als hij er dan ook nog leuk uitziet, is dat mooi meegenomen!

Wat gaan we doen en waar?

Een afspraakje is leuk, en spannend. Wel fijn als je dan iets leuks kunt gaan doen wat het misschien wat luchtiger maakt. Als je bezig bent haalt dat vaak wel wat spanning weg.  Als een echte doe-date toch iets te veel van het goede is zou ik als eerst gaan voor een drankje. Kun je fijn aangeven hoeveel drankjes je drinkt en hoelang de avond wat jou betreft duurt (alcoholische drankjes maken het ook wat losser).

Een etentje kan ook, maar besef wel dat je dan meestal wat langer aan het tafeltje zit. Leuk als het klikt, minder als je het echt he-le-maal niet ziet zitten.  Bij iemand thuis afspreken heeft mijn voorkeur niet, maar dat is persoonlijk. Ik weet namelijk dat er genoeg mensen zijn die dat wel doen. Maar ook dan stap je minder snel op, en als het bij jou thuis is kan het soms ook nog knap lastig zijn om hem eruit te schoppen. Misschien is het buiten de deur ook wel gewoon veiliger, je weet maar nooit wat er bijvoorbeeld bij een blind date om de hoek komt zetten.

Lees ook: dating tips voor single moeders

Tenslotte nog wat aandachtspuntjes bij het leed dat daten heet

  • Lekker gegeten? Bied aan om mee te betalen. Wel zo netjes. Wil hij dit niet, dan stop je je portefeuille gewoon weer weg en bedank je hem.
  • Pas je outfit aan de gelegenheid aan, niet dat je in je little black dress met rode pumps gaat laser gamen.
  • Eet normaal, wij vrouwen kunnen ons ongemakkelijk voelen tijdens het eten en ineens alleen nog maar sla lusten om te laten zien dat je zo lekker gezond bent. Niet doen! Mannen houden er echt van als een vrouw gewoon lekker kan genieten.
  • Seks op een eerste date zou ik proberen te vermijden, maar hé, ieder voor zich. Mocht je op zoek zijn naar een relatie dan kun je er beter even wachten denk ik. Je geeft een verkeerde eerste indruk af en de kans op een relatie neemt daardoor af.
  • Word geen stalker, als hij de date net zo leuk vond komt hij echt vanzelf wel aanzetten met een berichtje naar jou. Het ene na het andere berichtje aan hem kan je wanhopig doen lijken. Niet aantrekkelijk.
  • Weet dat je altijd, echt altijd de vrijheid hebt om op te stappen als je je er niet goed bij voelt.
  • Wees niet afhankelijk van zijn vervoer
  • Last but not least, vertrouw op je vrouwelijke intuïtie, die hebben we niet voor niks! Je eerste indruk is vaak ook de beste 😉 .

Benieuwd naar jullie ervaringen en date leed! Go for it dames!

Gebruikte foto via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven