Dating tips voor single moeders

Single moeders hebben het niet altijd even gemakkelijk. Je hebt net als anderen je zorgen en gedoe rond je kinderen, maar je draagt die zorg alleen. Dat betekent echter niet dat je je hele leven moet wijden aan het opvoeden van je kinderen. Je hebt als single moeder het recht om naar een date te gaan en plezier te hebben in je leven. Een man die je aan het lachen maakt en je liefde geeft, mag je zeker niet missen en daarom nemen veel single moeders het initiatief om eens een date te hebben. Wie weet wordt het wel wat! Om single moeders een stukje op weg te helpen, heeft be2 de volgende dating tips samengesteld.

Dating tips voor single moeders:

  • Gebruik het internet om een date te zoeken. Er bestaan een paar goede datingsites, waar je gericht kunt zoeken naar mannen, die in dezelfde leeftijdscategorie zijn als jij en dezelfde interesses en passies  hebben. Registreer je bij zo’n datingsite en begin rustig aan met het verkennen van profielen die je aanspreken en misschien vind je wel  iemand die je leuk en aantrekkelijk vindt voor een date.
  • Als het zover is, probeer je kinderen langzaam maar zeker aan het idee te wennen dat je misschien een man kan tegenkomen die je leuk vindt en met wie je samen leuke dingen wilt doen. Als je voor het eerst met een man op date gaat, vertel je kinderen dat je met een vriend uitgaat. Op deze manier creeer je als het ware een soort vertrouwen in je  kinderen, terwijl als je rechtstreeks zegt dat je een man leuk vindt en op een date gaat, je kinderen geneigd zullen zijn om tegen te werken.
  • Wees op je date lichamelijk en geestelijk aanwezig! Daarvoor moet je vantevoren alles geregeld hebben met de oppas van je kinderen. Als je om de 15 minuten de oppas belt om te vragen hoe het met de kinderen gaat, zit je zeker niet goed. Je zult een beeld creeren bij je date dat je uitermate gefixeerd bent op je kinderen en dat je weinig tijd en  energie zult geven aan hem. Het geeft ook duidelijk aan dat je waarschijnlijk niet toe bent aan een relatie.
  • Als je op een date gaat, vergeet dan niet dat het bedoeld is om er samen wat van te maken. Als je constant over je kinderen vertelt, zal hij zich niet alleen vervelen, maar ontneem je hem ook de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Natuurlijk is het nodig om zo nu en dan wat over je kinderen te vertellen, maar besteedt er niet al je tijd  aan.
  • Ga niet op zoek naar een vader voor je kinderen tijdens je date. Kijk eerst of hij bij jou past als partner. Het is erg belangrijk dat je hem zelf leuk vindt, later pas kun je bekijken of hij als vader figuur voor je kinderen ook wat in petto heeft. Als je in de begin fase veel van hem gaat eisen als vader figuur, kun je hem afschikken.
  • Maak geen opofferingen ten koste van je kinderen voor je date en omgekeerd. Als je al op zondag een picknick hebt gepland met je kinderen, accepteer dan geen uitnodiging van je date voor die dag. Hetzelfde geldt omgekeerd, als je al een date hebt voor de avond, verander het niet omdat je kinderen opeens naar de film willen gaan. Dit om concurrentie gevoelens te vermijden.
  • Als je na een paar dates het gevoel krijgt dat je een diepere relatie met hem wilt opbouwen, vertel hem meer over je kinderen en laat hem weten hoe belangrijk de kinderen voor je zijn. Geef hem het idee dat je kinderen een belangrijke plek in jullie relatie zullen innemen. Een goede man zal dat respecteren en je kinderen accepteren als de zijne.
  • Als je na een tijd een goed gevoel hebt van jullie relatie en als je zeker bent dat hij ervoor klaar is, is het de hoogste tijd om hem kennis te laten maken met je kinderen. Dit is een lang proces waar geduld bij nodig is. Goede locaties voor een eerste kennis making zijn plaatsen waar je samen wat kunt doen, zoals naar een pretpark gaan of samen ergens eten. Als je kinderen eenmaal gewend aan hem raken, kun je hem ook vaker betrekken in intieme familie activiteiten.
Bron: Be2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven