De 29 jasjes van Astrid

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen….ik heb 29 jasjes. Geen idee of dat veel is, maar het klinkt als…nou ja, veel. Ik was me daar nooit zo van bewust totdat een vriendinnetje laatst vroeg of ik nog wat gekocht had na een shop middag (voor een ander nota bene) en ik volmondig ja knikte, een jasje!

Een jasje? En die had jij nog niet? Ik begreep meteen dat dit niet een vraag was maar eerder een spoedcursus bewustwording, waarop ik lichtelijk geïrriteerd antwoordde  ‘nou, dat valt wel mee hoor, ik heb er heus niet zoveel’. Tel ze maar eens was het advies.

Zo gezegd, zo gedaan. 29 dus.

Geen idee wanneer mijn liefde is ontstaan voor deze warm houdertjes, het zal vast op een ‘ik-weet-niet-wat-ik-aan-moet-trekken’ moment zijn geweest en bleek een jasje uitkomst te bieden. Inmiddels ben ik wat ouder dus wijzer en behoorlijk gespecialiseerd in kleedgedrag en tot de conclusie gekomen dat iedere vrouw een goed model in de kast zou moeten hebben.

Onder jasjes versta ik oneerbiedig maar even voor het gemak het hele palet aan aanbod; bikerjasjes, tweedjasjes, chaneljasjes, blazerjasjes, militairejasjes, jeansjasjes  om dan nog maar te zwijgen over de materiaal, kleur en model keuze die er is binnen elke variant. Van alle bovengenoemde hangt er wel een of meerdere exemplaren in mijn kast. De biker om een schattig jurkje ‘ballen’ mee te geven, het grove van tweed oogt stoer over ‘n voile bloesje, model chanel als sjieke tegenhanger op een destroyed jeans, militaire als ik een beetje autoriteit denk nodig te hebben en dan hebben we nog het jeansjasje maar die draag ik nooit, hou ik niet van en ‘doet’ niks voor mij, voor veel dames niet trouwens.

Het blazerjasje is zonder discussie de hoofdrolspeler in mijn garderobe. Dankbaar te combineren en afhankelijk van snit, kleur en stof geschikt voor alle figuurvormen, leeftijden en stijltypes. Klassieke modellen bij voorkeur van de kwalitatieve merken en de trendy varianten kunnen heel prima bij de ketens gekocht worden.

Een blazer is zo zalig ‘probleemoplossend’ dat je er best een paar van mag hebben. (dacht ik zo) Je tovert er instant een afgewerkte look mee en het is een uiterst geschikt item als je inspiratielevel op een laag pitje staat.

Geen idee wat je zou kunnen dragen vandaag? Ik verzeker je dat je zal stralen in een basic jeans, dito top en de juiste snit blazer, eventueel smaakvol afgewerkt met een elegant gedrapeerde sjaal of een ander tof accessoire. Simpel maar altijd goed!

Nou mag jij raden wat ik draag vandaag?

 

Meer lezen van Astrid? Kijk hier!

1 reactie op “De 29 jasjes van Astrid”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top