De 5 grootste misverstanden op Beauty gebied

Regelmatig hoor ik ze nog om me heen, van die beautymisverstanden die ooit de wereld in geslingerd zijn en waar nog menigeen in geloofd. Ik heb er vijf voor je op een rij gezet.

Beauty Fabels ontrafeld

1. ‘Als je eenmaal gaat harsen, komen er donkere en dikke haren voor terug’

Als dat zo was dan zou je ook een paar borstelige ‘Bert’ wenkbrauwen krijgen na elke epileerbeurt. Dus nee dat is niet waar. Net als met epileren trek je de haartjes er met wortel en al uit, waardoor ze juist dunner en zachter terugkomen en als je dit vaker doetzullen de haarzakjes zelfs beschadigd raken, waardoor de haargroei zal verminderen.

2. ‘Doe gewoon een beetje tandpasta op die puist, dat droogt lekker uit.’

Ehm nee. De menthol in tandpasta werkt misschien verkoelend, maar de fluor kan de ontsteking juist verergeren. Het beste is gewoon van de puist af te blijven en ‘m eventueel te camoufleren met een zuiverende camouflagestick.

3. ‘Je hebt alleen een spf nodig als je in de zon gaat zitten’

Helaas dringen Uv-stralen overal doorheen, dus of het nou een bewolkte zomerdag is of je de hele dag in het zonnetje achter je bureau zit. Het is altijd verstandig je huid te beschermen met een zonnefactor.

Het handigste is natuurlijk als je dagcrème en/of foundation een spf bevat. Tegenwoordig zijn er ook handige 3-in-1 (dagcrème, foundation en spf) BB-creams verkrijgbaar.

4. ‘Veel water drinken hydrateert je huid  

Helaas, was het maar zo simpel. De vochtbalans van je huid wordt zowel van binnenuit geregeld als buitenaf geregeld. Door hormoonschommelingen, stress en een ongezonde levensstijl kan je vochtbalans uit evenwicht raken. Een goede moisturiser op basis van vitaminen A, C en E en hyaluronzuur (kan tot 30x zijn eigen gewicht aan water vasthouden), zorgen ervoor dat je huid het vocht beter kan vasthouden.

5. ‘Aambeienzalf werkt uitstekend als anti-wallen crème’

Ai….misschien werkt het even, door het samentrekkende vermogen, maar de huid rond je ogen is veel te teer en gevoelig voor deze agressieve crème. Zo werk je lijntjes en kraaienpootjes juist in de hand.

Je kunt beter 2 lepels in de ijskast leggen en die ’s ochtends een paar tellen tegen je ogen aanhouden en daarnaast ‘s ochtends en ’s avonds een goede oogcrème gebruiken, die vochtophoping onder je ogen tegengaat.

Heb je elke dag (flinke) wallen, wellicht heb je dan wat aan dit artikel, waarin ik verschillende soorten wallen uitleg en wat je er eventueel aan kunt doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven