De beleving die Mamameets heet!

Mamameets start

Mamameets begon voor mij op zaterdagavond. Om 20.30 aangekomen in het Carlton Hotel in Utrecht heb ik eerst mijn tas naar mijn kamer gebracht. Daarna begon de twijfel… even in de sauna, of toch even een wijntje in de hotelbar. Het is het laatste geworden. Ik ben nog even aangeschoven aan tafel bij Kaatmossel en Phaedra van Mama Magazine. Wijntje gedronken, beetje gekletst, en vervolgens voor elven naar boven om nog wat te werken.

Ontbijten en aan de slag

De ochtend erop start vroeg. Om 07.15 bij het ontbijt, want om 08.00 uur kunnen we verder de stand inrichten. Ik heb er zin in! Ben ook wel een klein beetje gespannen. Hoe zien de andere stands eruit? Wat wordt er verkocht? Hoeveel mama’s komen er?

Om 08.15 ben ik bij MeetingPlaza in Maarssen en is het al een drukte van jewelste. Ik ben blij dat ik op vrijdagochtend al opgebouwd heb, want het kost toch altijd meer tijd dan je in eerste instantie verwacht. Vooral ook als je het opbouwen alleen doet. Nu de stand nog leuk aankleden en de hippe kleding van Jeej mooi  uitstallen, en de dag kan beginnen.

De mama’s

Om 10.00 uur stromen de eerste mama’s binnen. In no-time staat de big-room vol met mama’s die lekker aan de champagne nippen en zich door Kaatmossel laten vertellen hoe de dag gaat verlopen. Lekker shoppen, workshops volgen, snuffelen tussen de stands, 10 minuten gesprekjes meemaken, luisteren naar de band die met regelmaat speelt, een talkshow met bekende(re) mama’s, fingerfood hapjes tussendoor, and so on!

Eigenlijk teveel om op te noemen. Ik heb ook niet alles van dichtbij meegemaakt omdat ik als standhouder de dag net iets anders beleefd heb als de meeste bezoeksters. Maar er is één ding duidelijk: dit event is voor herhaling vatbaar. Veel, heel veel positieve geluiden  heb ik gehoord. Van de standhouders, van workshopbezoekers, van de shoppers, van de van chocolade proevende mama’s, kortom… van iedereen eigenlijk. Nu nog zie ik in mijn TL veel #mamameets voorbij komen, en dat lijkt me een goed teken!

Werken en een gezin

Wat mij vooral aansprak was de talkshow die om 13.00 gehouden werd. Phaedra, hoofdredactrice van Mama Magazine, deponeert een aantal stellingen die alles te maken hebben met ‘werken combineren met je gezin’. Hoe gaan de dames van het panel ermee om (waar oa Mariska Hulscher, voormalig presentatrice aan deelnam, maar ook bv Maartje Bouvy, Finance Director van Royal Haskoning). Hoe hebben zij hun gezin ingericht en op welke manier ’trekken’ zij aan hun carrière ? Wat laten ze ervoor, en wat niet. En welke consequenties aanvaarden ze hierin? Ik heb ervan genoten te horen hoe zij omgaan met de problematiek waar ook wij iedere dag tegen aan lopen.

Chocolade

Daarnaast was natuurlijk de chocolade fontein een hoogtepunt. Als niet-chocolade liefhebber heb ik me verbaasd over de hoeveelheid chocola die aangeleverd werd (en ook zo  op was, hihi). De chocolade fonteinen verspreiden een duidelijke geur die voor mij misschien niet optimaal was, maar de meeste vrouwen wel aansprak. Appel dopen in de chocolade, moet je eens proberen, schijnt een goede combinatie te zijn.

Aan het einde van de dag gaan alle moeders, met gevulde goodiebag, en een lekker verwend gevoel naar huis. De standhouders worden, na afbouwen van de stands, nog getrakteerd op een huiskamerconcert van Sandy Dane. Een topdag met een super afsluiting zou ik zeggen.

Complimenten hiervoor aan Jessica en Phaedra.

1 gedachte over “De beleving die Mamameets heet!”

  1. Avatar foto
    Angelique, Susjemoen

    Als ik de woorden van Joyce lees, komt de geur van chocola (Oh la la la) weer boven…. Ook voor ons als standhouders was het een geweldige dag! Susjemoen wil volgend jaar weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven