“De Blauwe Hel” van Ella Marjon

Uit een prachtig moeras – een lust voor het oog – stijgen óók rottingsgeuren op.

Margje groeit onder moeilijke omstandigheden op. In een liefdeloos huwelijk gevangen, heeft ze een zwaar leven bij haar schoonfamilie op de boerderij. De dramatische gebeurtenissen monden uit in een verschrikkelijke climax.

Als Margot een halve eeuw later hoort wat zich heeft afgespeeld op de plek waar zij nu woont, blijft het haar intrigeren. Dit tot ergernis van haar schoonfamilie, die alles liever zou laten rusten. Mede door de sinistere gebeurtenissen rond het huis en het gevoel door vreemde ogen te worden gadegeslagen, lijkt het echter onmogelijk een vredig bestaan op te bouwen rond het natuurgebied met de sinistere naam.

Paperback, 184 blz.
ISBN 9789063182908

Vorige week bezocht ik een boekpresentatie van mijn oud-collega en buurvrouw Ella-Marjon Hol-Tamminga. Sinds enige tijd schrijft zij onder het pseudoniem Ella Marjon en deze presentatie was voor haar derde boek getiteld “De Toonbank”. Ik kocht dit boek en ook haar tweede, een thriller, met de titel “De Blauwe Hel”. Ik heb beide boeken met veel genoegen gelezen.

“De Toonbank” is een roman, die door middel van fictieve personages het levensverhaal van haar ouders vertelt. Mooi en respectvol geschreven en voor mij heel herkenbaar, zowel de personages als de situaties binnen een ondernemersgezin.

De thriller “De Blauwe Hel” wil ik even extra onder de aandacht brengen. Ik heb het boek bijna in één adem uitgelezen. Het vertelt het verhaal van Margot, die door haar huwelijk met Ewout vlakbij het natuurgebied met dezelfde naam komt te wonen. Hier heeft zich jaren geleden een tragedie afgespeeld, die we beleven door het verhaal van Margje. De twee verhalen blijken aan elkaar verbonden te zitten. Het hoe en waarom wordt pas op het eind helemaal duidelijk.
Het boek leest makkelijk weg en de twee verhaallijnen lopen mooi door elkaar heen. Ik leefde enorm mee met Margje, had af en toe zo in het verhaal willen stappen om haar te helpen. Ook Margot begreep ik goed, ik wilde net zoals zij weten wat er nou werkelijk al die jaren terug gebeurd was.

Conclusie: als je van een echte Hollandse thriller houdt, zul je dit boek zeker weten te waarderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top