De eerste schooldag

De eerste schooldag. Na 6 weken is de grote vakantie weer voorbij. Oh, wat hadden we uitgekeken naar die vakantie, maar oh, wat is het weer lekker als die eerste schooldag in zicht is 😉 .

Ik moet zeggen dat de kinderen zich uitstekend vermaakt hebben in de vakantie, en dat ze er zo nog een aantal weken aan hadden kunnen plakken, maar mama vond het weer hoog tijd worden. Ik vind het heerlijk om van huis uit te werken, en ook in de vakanties is het makkelijk natuurlijk . We hoeven niet veel te regelen, behalve als ik afspraken buiten de deur heb.

De eerste paar weken van de vakantie is het dan ook genieten. De kinderen vervelen zich nog niet en komen de dag op hun dooie akkertje door. Lekker binnen spelen, lekker buitenspelen, met vriendjes, zonder vriendjes, het maakt ze allemaal niet uit. Dan gaan we er twee weekjes tussenuit en ook dat is lekker. Maar na terugkomst dan wil ik weer aan de bak.

En ‘aan de bak’ met kinderen-in-de-hangstand om je heen is niet de meest ideale werksituatie. De laatste twee weken van de schoolvakantie begin ik dus steeds meer op mijn tandvlees te lopen. Ik kan niet doen wat ik moet doen en moet steeds weer werk van mijn to-do list van vandaag doorschuiven naar morgen. Met als gevolg dat de avonden waarin gewerkt wordt langer worden, ik minder slaap pak èn mijn humeur een tikkeltje veranderd. Een off day zoals ik onlangs had kan daar het gevolg van zijn 😉 .

De eerste schooldag is een feit

Maar dan komt die eerste schooldag er weer aan. De spanning stijgt in huis. Zoonlief begint ineens te bedenken dat hij nog allerlei schoolspullen in huis moet halen (natuurlijk last minute) en dochterlief polst al voorzichtig of dat ik op de eerste schooldag tòch even mee naar de klas wil gaan. Ook al gaat ze naar groep 3 en mag er niet meer gezwaaid worden, ze is vergeten naar welke klas ze moet lopen en heeft wat zekerheid nodig.

Tuurlijk schat.

Zo’n eerste schooldag hakt erin bij haar. Ze heeft er vreselijk veel zin in, maar ook een beetje buikpijn van de spanning. Wachtend op het schoolplein wordt ze steeds uitbundiger en stoerder, maar toch… vlak voordat ze de school binnen piept (alleen, want ze had me allang niet meer nodig)… geniet ik nog even van mijn moment van de dag!

eerste schooldag

 

Hoe verliep de eerste schooldag bij jullie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven