De Eetkalender: Francesca kookt helpt je iedere dag op weg

“Maaaam, wat eten we vandaag?” Af en toe heb ik mijn buik zó vol van die vraag. Waarschijnlijk omdat ik het antwoord dan zelf ook nog niet weet. Want hoewel ik mijn gezin graag een gezonde, voedzame maaltijd voorzet, is koken niet echt mijn hobby. Net als boodschappen doen. Maar al te vaak is de inspiratie -of beter gezegd het gebrek eraan, de boosdoener. Gelukkig is er iets op de mat gevallen dat zo maar eens mijn redder in nood zou kunnen zijn: de eetkalender van Francesca Kookt. Met de vraag of ik deze wil uitproberen. Kan jij ook wel wat extra inspiratie gebruiken als het om je activiteiten in de keuken gaat? Lees dan vooral nog even door, want ik mag er ook een paar weggeven.

Lees ook: Wat zullen we eten vandaag?

de eetkalender 2018

Wat eten we vandaag, de eetkalender inspireert!

Minstens één keer per week (maar stiekem nog wel wat vaker) heb ik er mijn buik van vol, en een leeg hoofd. Heb jij ook moeite met het steeds maar weer bedenken wat er gegeten moet worden? Ik wel. Laat staan met het maken van een boodschappenlijst. Dan moet je ook nog eens rekening houden met de wensen van je gezin. Of maak jij gewoon wat je wilt? Ik roep altijd wel heel hard ‘eten wat de pot schaft’. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En niets is vervelender dan iedere week weer eenzelfde soort voer voor te schotelen, omdat je kids niks anders lusten of omdat je weer eens geen inspiratie hebt. Die laatste tackel ik nu et de eetkalender van Francesca.

Hoe dan ook, in veel huishoudens is het nog steeds zo dat moeder de vrouw ’s avonds achter het fornuis staat. Hier ook. En hoewel ik geen hekel heb aan koken is het ook niet mijn grootste hobby. Dan is het wel eens een uitdaging om er wéér het beste van te maken. Maar goed, het lijkt er op dat dat nu wat makkelijker gaat worden. De Eetkalender 2018 is namelijk uit! Iets voor jou?

De Eetkalender 2018

De Eetkalender wordt al uitgebracht sinds 2016. Het zou zomaar kunnen dat je De Eetkalender 2017 gewoon in de keuken hebt liggen. Ik wist er alleen nog niet van. Nu wel en ik ben voorzichtig positief over de ontwikkelingen in mijn brein. Een -voor mij- nieuw, maar zeer welkom concept. Iedere dag inspiratie voor wat je kan maken, het voelt als een redding.

de eetkalender van Francesca kookt

Weekmenu’s, boodschappenlijstjes én ’n family planner

De Eetkalender wordt dus alweer voor het derde jaar op rij uitgebracht. Francesca van Berk, bekend van fransescakookt.nl, is het culinaire brein achter deze handige weekplanner. Dat haar brein een stuk meer culinair is dan het mijne wordt me in ieder geval al bij de eerste week al duidelijk. Creatieve gerechten die hier nooit op tafel staan. Gelukkig wordt er per week ook een boodschappenlijstje opgesteld.

Met de recepten zet je dagelijks wat origineels én gezonds op tafel. De gerechten zijn gericht op het hele gezin. Ook voor kleine eters dus! Al zullen ze ongetwijfeld nog wel eens met lange tanden aan tafel zitten omdat ze iets nieuws voorgeschoteld krijgen. Maar hé, daar leren ze van eten denk ik dan. Het merendeel van de recepten is in ieder geval prima geschikt voor onze koters.

<3 Waarom je regelmatig slow cooker recepten moet koken

Restjesdag op de eetkalender

Francesca had al bedacht dat het koken volgens recepten ook vaak restjes oplevert. Verse ingrediënten die je aan het eind van de week weg kan gooien. Zonde, ik schreef er al eens eerder over in mijn blog besparen op boodschappen! In ieder geval is het op de Eetkalender iedere vrijdag restjesdag. Francesca geeft dan tips hoe je de restjes van die week kan hergebruiken in een lekker nieuw gerecht.

francesca kookt eetkalender 2018

De familie planner

De Eetkalender 2018 is eigenlijk niet weg te denken uit de keuken. Het is namelijk óók een handige familie planner. Die heeft zijn plekje op het aanrecht nu dus al verdiend. Je schrijft er niet alleen de plannen voor het hele gezin op. Je blagen kunnen nu ook op de kalender zien wat er op het menu staat! Ben je eindelijk van dat gezeur af. Je scoort De Eetkalender op de website francescakookt.nl.

<3 Lees ook: Wat eten we vandaag? 5x Zo kom je van die vraag af

Winactie

Ben jij ook vaak inspiratieloos en heb je interesse in deze kalender? Laat me weten in een reactie hieronder, hoe dat gebrek aan inspiratie zich bij jou thuis uit en wie weet win jij deze eetkalender van Francesca wel. De actie duurt tot 20 december 2017.

Let op: deze winactie is afgelopen en de winnaar heeft bericht gehad.

 

33 gedachten over “De Eetkalender: Francesca kookt helpt je iedere dag op weg”

 1. Avatar foto
  Monique van Neer

  Ben niet de enige die moeite heeft om iedere dag iets te bedenken, zie ik ☺. Als familie planner vond ik de kalender minder geschikt, maar ik hoop wel dat hij mee kan helpen met inspiratie voor de dagelijkse maaltijd.

 2. Oh, wat zou dit een redding zijn! Met drie mannen (waarvan een peuter en een kleuter) in huis die alledrie moeilijke eters zijn, pas ik mij de laatste maanden ontzettend aan hun eetwensen aan. Met het gevolg dat we eentonig eten en k geen inspiratie heb voor nieuwe dingen. Maar deze mama wil ook wel eens iets nieuws proberen en ook nog lekker en gezond kunnen eten!

 3. Hier ziet dat er zo uit. Ik kijk in de koelkast, de voorraadkast, loop dan naar de berging waar d diepvries staat….maar heb nog steeds niets gevondenom op tafel te zetten…..Dan vraag ik aan de kinderen wat zullen we eten. Dan komt er altijd een antwoord met een P. Meestal eindigen we dan ook met een pot goenten, vis en patat

 4. Heerlijk om zonder na te denken elke avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten!!!
  En wat geweldig.., op vrijdag een ouderwetse kliekjesdag. Zou super zijn!

 5. Avatar foto
  Sabine Bientje

  Nou, hier gaat het op zaterdag altijd zo: “Jongens, hebben jullie een idee om te eten volgende week?” Wat bijna altijd gevolgd wordt door de broccoli van mijn dochter, de patat van mijn zoon en de kweet-het-niet-hoor van mijn man…..ZUCHT! En dan mag ik dus iets verzinnen wat ik vaak doe aan de hand van de folders. En dan eenmaal aangekomen in de winkel blijkt er veel uitverkocht want het is tenslotte einde van de week…ZUCHT ALWEER….En dan gaan we eten en krijg ik eigenlijk standaard te horen: gadverdamme, dit wilde ik niet eten! Uhmmm WAT?!?! Als ik er om vraag hoor je ze niet, en als je dan zelf wat bedenkt is het niet goed….ZUCHT NOG DIEPER!!
  We hebben het kookboek van Francesca “Mag ik nog een hapje” en de gerechten uit dit boek vallen goed in de smaak bij de kids. Dan moeten die op de kalender ook wel goed zijn!

  Ik maak graaaaaaaaag een kansje! Misschien hoef ik in 2018 dan iets minder vaak te ZUCHTEN!

 6. Avatar foto
  Nancy van Heck

  Zodat ik eens inspiratie krijgt om voor mijn gezin te koken want soms weet ik het niet meer en deze mooie kalender is een erg goede hulp voor mij.

 7. Mijn zus en haar vriend werken alle twee en eten dan vaker een snelle hap. Ik zou ze graag verrassen met deze ontzettend mooie kalender. Zodat er aan inspiratie in de keuken geen gebrek is & er van te voren gepland kan worden wat de pot schaft.

 8. Dat uit zich vaak in om half 6 nog snel boodschappen doen en dan voor iets simpels en makkelijks te gaan. Vaak nog wel zelf gemaakt maar toch, met kinderen is van te voren plannen echt fijner

 9. Ook ik kende de Eetkalender nog niet, maar het lijkt me heel fijn om hier wat inspiratie uit op te doen. Want vier keer in de week pasta eten wordt me soms wel eens wat te gek (al vinden zoon en dochter dit geen probleem).
  Wat me ook aanspreekt, is de vrijdag-kliekjesdag. Ik heb er een hekel aan om restjes weg te gooien, maar ben niet altijd creatief genoeg om er een lekker maaltje van te maken. Ik hoop wat ideeën op kunnen doen van deze kalender…

 10. Mijn oudste dochter vraagt elke dag al bij het opstaan wat we gaan eten (ze lust alles en eet graag 😉 ). Met deze kalender hoef ik niet zelf meer wat te verzinnen en haar het antwoord schuldig blijven, maar kan ze elke dag gelijk zien wat we gaan eten! Ideaal, want ik ben niet iemand die wat origineels kan verzinnen, haha!

 11. Avatar foto
  Menekse Yanmaz

  Zooo herkenbaar, vooral als alleenstaande mama en een peuter die niet alles lust, of elke groene sliert eruit plukt.
  En omdat ik inspiratieloos ben qua eten, terwijl ik mijzelf en mijn dochter gezonder en gevarieerder wil voeden.
  Als je voor je 2tjes(1,5) gaat koken blijft dat lastig. Kan heel goed de inspiratiekalender gebruiken. En nu duimen maar

 12. Avatar foto
  Thomas Geurts

  Wat een uitkomst! We zitten hier met 2 man minstens de helft van de week zonder inspiratie. Tot het punt van “dan maar een broodje knak” toe…

 13. Avatar foto
  Anita te Gussinklo

  O, ja herkenbaar.
  Ik loop vaak in de supermarkt met Wat eten we nu weer vanavond.
  Dit komt mede door mijn zoon die weinig lust.
  Zo’n inspiratie eetkalender zou dus mooi uit komen.

 14. Tussen de hectiek door van werken, gezin en sociale gebeurtenissen, probeer ik vaak een gezonde maaltijd op tafel te zetten in ons gezin. Maar soms is dat niet heel varieert door gebrek aan inspiratie. Deze kalender zou dan ook een uitkomst kunnen zijn

 15. op zondag kan ik wel nog iets bedenken om maandag en dinsdag te eten

  de rest van de week loop ik chagrijnig omdat ik niets kan verzinnen

  en dan worden het pakjes – niet lekker, niet leuk en niet gezond !

 16. Omdat je soms laat uit je werk komt en geen inspiratie en fut hebt om te koken, ga je sneller iets ongezonds en gemakkelijks eten zoals pizza of zo. Dit zou erg helpen !!

 17. Avatar foto
  annemarie mikx

  Tsjaaaa, ik ga op maandag uren in kookboeken bladeren en in mijn plakboeken zoeken en dan vind ik wel maaltijden voor de hele week, maar dat kost dus erg veel tijd.
  Die kalender lijkt me daarom wel wat voor mij!

 18. Avatar foto
  Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

  Wat een goed idee. Mijn dochters klagen al dat onze maaltijden zo eentonig zijn. Ik ken maar een aantal gerechten en die komen dus constant terug met soms een kleine aanpassing

 19. We starten met het door tijdgebrek, gebrek aan inspiratie en gebrek aan structuur door de supermarkt struinen om daar met een volle kar onsamenhangende standaard boodschappen de deur uit te gaan.
  Gevolgd door een wekelijks: gehaktballen, worst, blinde vinken (voor de variatie afgewisseld met boomstammetjes), kip met puree of kip met rijst en zoetzure saus, macaroni en op zaterdag natuurlijk frietjes (gevolgd door een luidkeels jeueueueueuejjjj eindelijk iets lekkers).
  Groenten? Wat? Groenten?

  Need I say more?

  Groeten Miranda, getrouwd en moeder van 3 hele fijne meiden)

 20. Mijn gebrek aan inspiratie zorgt ervoor dat boodschappen doen echt een verzoeking wordt. Dit hebben we al gegeten, dat lusten we niet, dat recept is te moeilijk. Ik heb zelf een goedkoop kalendertje gekocht op zo’n kalender te maken maar met kant en klare recepten zou ik dolblij zijn!! Dit is een echte must have in mijn huishouden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven