Kans maken op prijzen én een goed doel steunen? Kies de goede doelen loterij

Onlangs heb ik weer eens gekeken naar de donaties die wij maandelijks geven aan goede doelen. Ieder jaar maken we namelijk op het einde van het jaar een totaalstaatje van al onze vaste uitgaven. Gewoon om weer even het overzicht helder te hebben. Dus niet alleen onze uitgaven aan goede doelen, maar ook de loterij(en) waar we eventueel aan meedoen, onze verzekeringen en ga zo maar door. Zo kijken we jaarlijks of dat we ons nog kunnen vinden in wat we allemaal uitgeven.

We doneren vaak via automatische incasso, wat natuurlijk handig is, maar ik vergeet daarbij wel eens wat we allemaal doen. Herken je dat? Op zich geen punt natuurlijk, want er is niets mis met het ondersteunen en helpen van anderen. Sterker nog: het geeft mezelf óók een goed gevoel om te geven aan goede doelen. Daarom vind ik deze goede doelen loterij ook zo mooi. Je geeft aan een goed doel, maar je maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

de goede doelen loterij
Stockfoto van blij koppel door Aruta Images

Act of random kindness voor een betere wereld

We snappen dat het niet voor iedereen weggelegd is om (veel) geld te geven aan goede doelen, bijvoorbeeld omdat ze het zelf misschien financieel niet breed hebben. Maar ook op andere manieren kan je natuurlijk bijdragen aan een betere wereld. Een beetje goed zijn voor anderen heeft lang niet altijd te maken met het schenken van geld. Je kan ook je tijd ‘doneren’.

Zo krijgt in de hilarische film ‘Evan Almighty’ (een feelgood film voor het hele gezin trouwens) de hoofdrolspeler bijvoorbeeld te horen dat een dagelijkse ‘Act of random kindness’ al een hele stap is richting een betere wereld. Dat begint al bij je oude buurvrouw helpen met het naar binnen sjouwen van de boodschappen. Helpen op de fancy fair. Een praatje maken met een alleenstaande. Dat soort dingetjes.

Toch zou ik je eens willen vragen of dat je naar onderstaande wilt kijken. Veel mensen doen immers wél mee aan loterijen in de hoop zelf mooie prijzen te winnen. Maar wist je dat je ook kan meedoen aan een goede doelen loterij? Dat zijn dan twee vliegen in één klap: je doet mee aan een loterij voor jezelf én je steunt automatisch een goed doel!

De goede doelen loterij Lot of Happiness

De goede doelen loterij Lot of Happiness richt zich bijvoorbeeld op het ondersteunen van goede doelen voor kinderen. En dat niet alleen, met je deelname kies je zélf welk goede doel je het liefste ondersteunt. Je kan maarliefst kiezen uit 450 goede doelen gericht op kinderen. Lot of Happiness is een onderdeel van FAIRSHARE Nederland. Een onafhankelijke loterij organisatie die zich inzet om extra fondsen te werven voor de goede doelen. Op deze site zie je een enorme verscheidenheid aan mooie initiatieven voor betere kansen voor kinderen wereldwijd.

Natuurlijk kan je los van deze loterij ook zelf nog goede doelen steunen. Zo hebben wij bijvoorbeeld al jaren een sponsorkind in Tsjaad waar ik heel blij mee ben. Maar als je financieel je keuzes moet maken is het meedoen aan de goede doelen loterij dus een hele mooie start. Voor jezelf én voor het goede doel!

Grote geldprijzen in de loterij en een beetje helpen met de goede doelen

Vanzelfsprekend gaat het niet zozeer om de prijzen die er te winnen zijn, maar om het welzijn van kinderen. Toch is de winkans in deze loterij relatief hoog. Je kan dan ook zomaar een mail krijgen dat je een koptelefoon, een fiets of zelfs een groot geldbedrag hebt gewonnen! En daarnaast help je mee de wereld weer een klein stukje beter te maken. Meedoen is heel simpel. Je geeft je op en speelt maandelijks mee (én eenmaal per seizoen met de extra trekking). Per email krijg je een uniek lotnummer waar je iedere trekking automatisch mee meespeelt. Daarmee draag je dus ook maandelijks je steentje bij aan de goede doelen want minstens de helft van jouw inleg gaat naar het door jouw gekozen goede doel.

Doe je mee?

Dit artikel is in samenwerking met Lot of Happiness opgesteld. Speel bewust 18+

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven