Samen een nachtje vertoeven bij de Hoeve van Nunspeet

Een tijdje terug riep ik al dat het te lang geleden is dat we samen een nachtje zijn weggeweest, maar even geleden zijn we gestart met een inhaalslag. We hebben heerlijk twee dagen samen doorgebracht en zijn weer helemaal bijgekletst tijdens ons bezoek van de Hoeve van Nunspeet. Ik vertel jullie graag meer over ons weekendje weg, hoe hotel de Hoeve van Nunspeet ons bevallen is én wat we allemaal gedaan hebben!

De voorbereidingen voor ons verblijf in de Hoeve van Nunspeet

Je zou denken… tas inpakken en wegwezen. Maar onze kinderen kunnen nog niet alleen thuis blijven natuurlijk. Dus als wij erop trekken, dan moeten we het een en ander regelen voor de kinderen (zoals logeren) én alle dieren die hier rondlopen. Wel is het zo dat ze met hun 10 en 15 jaar oud al de nodige verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen als het om de verzorging van de dieren gaat. We hebben alles dan ook uitgebreid met elkaar doorgesproken voordat we samen op pad gingen richting de Hoeve van Nunspeet.

En toen was het zover….

Vanwege de drukte hier in huis met werk, alle verbouwingen, de scholen van de kinderen en social life hou ik ervan om het nuttige met het aangename te verenigen. We hebben dan ook veel gedaan in twee dagen. We starten onze trip in Hilversum waar we wat spullen naartoe brengen, shoppen heerlijk én drinken zalige capuccino bij Presto Coffee in Hilversum (echte aanrader dit retro tentje). Vervolgens rijden we richting Fonteyn Spas omdat ik deze grote showroom heel graag eens van dichtbij (en van binnen) wil bekijken.

de Hoeve van Nunspeet

de Hoeve van Nunspeet review

Vanaf 15.00 kunnen we inchecken bij de Hoeve van Nunspeet. We kennen Nunspeet overigens al een klein beetje van ons verblijf op een camping daar, een paar jaar terug. Super mooi is deze omgeving en heerlijk om dit keer met zijn tweeën te zijn in plaats van met zijn viertjes.

Aangekomen in ons hotel kunnen we na een vriendelijk welkom bij de receptie door naar onze hotelkamer. Frank en ik zijn allebei blij verrast. Lekker ruim, maar buiten dat is er echt aan alles gedacht om deze hotelkamer van alle gemakken te voorzien.

Meer informatie over dit hotel vind je hier

well-fair hotelkamer de Hoeve van Nunspeet

De hotelkamer van alle gemakken voorzien

Onze kamer in de Hoeve van Nunspeet is van alle gemakken voorzien en we hebben dan ook volop genoten. Wat mij opviel:

  • Een heel ruim opgezette hotelkamer
  • Gordijnen die openen en sluiten middels afstandsbediening
  • Prachtige tv ‘weggewerkt’ in de muur
  • Heel veel kastruimte
  • Nachtlampje op de vloer met bewegingsmelder
hoeve van Nunspeet, well sun
  • Heerlijk sun-shower paneel met infrarood en uv straling
  • Ruime badkamer met regendouche
  • Een lekker flesje prosecco als welkomstcadeautje
  • Gratis wifi en ga zo nog maar even door

Goed, dat zijn dus alle gemakken van de hotelkamer. En dan heb ik het bijvoorbeeld nog niet gehad over het zwembad in de Hoeve van Nunspeet en de sauna waar je tijdens je verblijf gratis gebruik van kan maken. En van de (elektrische) fietsen die je kan huren (of binnen een arrangement kan reserveren) om de omgeving te verkennen. Allemaal op en top geregeld.

zwembad en sauna bij de Hoeve van Nunspeet

In het hotel zelf heb je overigens ook diverse ‘hoekjes’ waar het gezellig zitten is.

ontbijtruimte de Hoeve van Nunspeet
de hoeve van nunspeet hotel

de Hoeve van Nunspeet; directe omgeving

Ingecheckt en wel zijn we na het maken van de reservering voor het diner eerst nog even Nunspeet zelf ingedoken. Per slot van rekening ben je op pad om ook wat van de omgeving te zien. We starten lopend vanaf het hotel en dat kan makkelijk, want het is maar 5 minuutjes naar het centrum van Nunspeet. Ben je slecht ter been of heb je geen zin om te lopen dan kan je gebruik maken van de Hoeve Express.

bezoekerscentrum Nunspeet

Onderweg nemen we een kijkje in het bezoekerscentrum dat schuin tegenover de Hoeve van Nunspeet ligt. Aangezien het hotel zich aan de rand van de Veluwe bevindt kan je direct van daar uit ook starten met mooie boswandelingen en/of fietsroutes. Goed plan voor de volgende dag! Nu hebben we (eind van de middag) zin in een lekker drankje in het centrum van Nunspeet. Maar pas nadat we onderstaande uitkijktoren ‘bedwongen’ hebben.

uitkijktoren nunspeet
Nunspeet uitzicht

We ‘eindigen’ onze verkenningstocht bij club ‘de Buuren‘, voor een drankje. De enige tent die met een nachtvergunning op zaterdagavond vertier biedt aan de lokale bevolking van Nunspeet en haar toeristen 😉 . Een supermooie club overigens waar je dus in de middag lekker rustig een wijntje kan drinken.

de Buuren, club Nunspeet

Culinaire verwennerij in ons hotel

Bij ons verblijf in de Hoeve van Nunspeet hebben we genoten van een overheerlijk 3 gangen menu van de kaart. Het is lastig kiezen, zoveel lekkers staat erop. De arretjescake kijkt ons verleidelijk aan, maar bij gang nummer 3 kiezen Frank en ik beiden toch voor een afsluitende capuccino in plaats van een toetje. Het is allemaal te lekker geweest!

Naast een goed verzorgd diner is overigens ook het ontbijt een klein feestje. Er is volop keuze in verschillende soorten yoghurt, allerlei granola’s en muesli, omelet, eitjes, gebakken spek, kaas, worst, zoetigheden en allerlei soorten broodjes en/of ontbijtkoek. Een echt continentaal ontbijt. Je schenkt op je gemak zelf je koffie, thee of capuccino in en uiteraard kan je ook een sapje bij je ontbijt drinken.

Na het ontbijt checken we uit (stipt om 10.30) en steken we de straat over om aan de overkant een boswandeling te maken. Het is genieten in het bos. Het weer is fantastisch en dat is in het bos te merken. Er dwalen nogal wat rode mutsjes rond op kinderhoofdjes, verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum als je een van de vier kinderwandelingen gaat doen. Vol enthousiasme volgen de kinderen de kaboutertjes in het bos met de gele-blauwe-rode en groene puntmutsen. Als je kleinere kinderen hebt ontzettend leuk om te doen. Wij duiken zonder mutsje het bos in 😉 .

De perfecte uitvalsbasis voor allerlei uitstapjes

Zoals aangegeven is er in de buurt van de Hoeve van Nunspeet het nodige te ondernemen. Maar ook voor uitstapjes iets verder weg is dit hotel de perfecte uitvalsbasis. Je kan -als je wilt- bijvoorbeeld een lekker weekendje ontspannen in het nabijgelegen sauna complex de Veluwse Bron (check de arrangementen van de Hoeve van Nunspeet), maar ook de leukste stadjes in de buurt verkennen. Wij gingen dit keer naar Hattem (superleuk) en Harderwijk. De vorige keer dat we in Nunspeet waren (op een camping in Nunspeet) deden we Elburg aan, ook echt de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven