De ipad als oppas gebruiken, doe jij dat ook en is dat nou erg of niet?

Yvonne gebruikt de iPad als oppas. Soms. En soms nog wat vaker. Maar dan dat schuldgevoel… gebruik jij ook de iPad als oppas als het jou uitkomt? En vaker dan je eigenlijk zou willen? 

Lees ook: Tabletgebruik van kinderen zorgt voor schuldgevoelens bij papa en mama

ipad als oppas

De ipad als oppas als het uitslaapgen mist

Het DNA van een mens is verdeeld over 23 paar chromosomen. Van elk paar krijg je er een van je vader (via de zaadcel) en een van je moeder (via de eicel). Toen Kleine Man werd geboren heeft hij naar mijn weten niet het uitslaap-gen van mij ontwikkeld. Niet alleen hij maar ook Husband vindt dat de dag om zes uur begint. Noem mij een muts of een zeikerd maar wat mij betreft is het dan nog midden in de nacht! Husband begint de dag stilletjes teruggetrokken met het checken van zijn mail terwijl Kleine Man het nodig vindt een orkest te dirigeren met zijn knuffeldieren. Dat gaat ongeveer zo: Aardappeltje nu mag jij, Flippie jij moet nog even wachten. NEE-HEEE Flappie jij moet van mijn racebaan afblijven.’

Ik trek het dekbed tot ver over mijn oren.

‘MAMA!!! Ik ben nu al heel lang op bed gebleven. Mag ik nu met mijn racebaan spelen?’
‘Doe maar…’ Mompel ik en ik grinnik bij de gedachte dat als hij net zo oud is als zijn puberende broer en zus, ik hem na een avondje doorhalen de volgende ochtend om zes uur uit zijn bed trek.

In welke situaties komt die iPad als oppas van pas?

Ik herken exact wat Yvonne hier vertelt. Ook wij hebben de ipad als oppas ingezet toen de kids nog niet uitsliepen. Of bij het maken van het eten, dan is de iPad als oppas ook reuze handig! Maar ik kan er nog meer op noemen hoor. Wat dacht je van een iPad bij het autorijden (mits ze niet autoziek worden) of een iPad om de kinderen rustig te houden als er visite is of de verzekeringsman op de stoep staat… Been there, done that!

Op welke moment greep jij naar die iPad als oppas?

Opvoedkundig onverantwoord

‘Mama?’ ‘Jaaaaa, wat NU weer? Ik wil nog slapen. Ga maar naar je vader. Die is ook zo’n vroege vogel.’ En hop daar gaat ‘ie stampvoetend naar beneden, en met dezelfde rotgang vliegt hij weer omhoog.

‘Mama, papa zit alleen maar op z’n iPad.’

Ik weet natuurlijk dat het opvoedkundig niet verantwoord is om nu meteen ook de iPad als oppas onder Kleine Man zijn neus te schuiven. Bovendien heb ik dát deze week al drie keer gedaan en ook nog eens ontdekt dat hij onverantwoorde vechtspelletjes kijkt. En daarnaast moet je deze oppas delen met de andere kids. Maar toch wil ik vandaag echt nog even slapen.

Het toegeven aan de iPad als oppas is een ‘zonde’ die veel ouders begaan. Natuurlijk zou ik nu ik toch wakker ben, eruit kunnen komen om samen het alfabet op te dreunen of om te oefenen hoe hij een pen niet als een metselaar moet vasthouden. Maar dat ene uurtje … is nog zó lekker.

Net op het moment dat ik langzaam begin weg te dommelen, gaat de deur weer met een rotgang open: ‘Mama, mijn iPad is leeg!’

God straft onmiddellijk.

Shutterstock foto van kind met ipad door kamilpetran

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven