De juiste concealer; hoe kies je die (en hoe breng je hem aan)?

Concealer, welke kies je het besteEen tijdje geleden hielp ik je een geschikte foundation kiezen. Maar minstens even zo belangrijk is het gebruiken van de juiste concealer. Hiermee camoufleer je namelijk donkere kringen onder je ogen of vlekjes in je huid. Ook voor concealers geldt dat je wel de juiste kleur en substantie moet gebruiken, omdat je anders een averechts effect krijgt.

Waar moet je op letten? Wat voor product wil je? Ga je voor een poeder, crème of vloeibare variant? Als je poederfoundation gebruikt, zoals minerale poeder, is een poederconcealer daarbij de beste keus. Crème is altijd goed, dit is wat dikker van samenstelling, dus dekt beter. Alvast ’n tip: meng een klein druppeltje mengen door je eigen oogcrème zodat hij iets vloeibaarder wordt.

Lees ook: Gezichtsreiniging: stappenplan waarmee je dagelijks in 3 minuten klaar bent

De juiste concealer kiezen

Bij een droog oogcontour en droge huid kun je beter kiezen voor een vloeibare variant. Deze is wel iets minder dekkend, maar beter een aantal keer aanstippen dan in een keer dik aanbrengen. Er zijn ook concealers (en zelfs oogcrèmes) met licht reflecterende deeltjes. Deze zijn alleen geschikt voor onder je ogen (om die frisse blik te geven), omdat er een licht glansje in zit.

Omdat donkere kringen onder je ogen vaak blauw zijn, kun je het beste een concealer met rode ondertoon gebruiken. Echter wil je de concealer ook voor vlekjes in je gezicht gebruiken, dan is deze alleen geschikt als je ook een foundation hebt met een rode ondertoon. Een gelige ondertoon is wat neutraler en kan eigenlijk altijd.

Ook geldt dat bij de juiste concealer de kleur niet veel lichter of donkerder moet zijn dan je eigen huidskleur. Kijk altijd in daglicht of de kleur overeenkomt met je huid en eventuele foundation. Test, net als bij de foundation, de kleur op je gezicht en niet op je hand. Het liefst in daglicht. Zo kun je de kleur en dekkingsgraad goed beoordelen.

Extra tips

Eventueel kun je de concealer nog fixeren met een gewone poeder. In principe kun je zelf goed beoordelen of je de juiste kleur en samenstelling hebt, maar als je het lastig vind, kunnen ze je bij de betere drogisterij of parfumerie en schoonheidssalons prima verder helpen.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze uitleg! En ik ben eigenlijk benieuwd… gebruik jij een concealer? Wat is jouw favoriet en waarom?

Lees ook: Een wimperlift, hoe gaat dat precies in zijn werk? Joyce probeerde het uit!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven