De kerstvakantietip; Disney On Ice presents Magical Ice Festival

imageStiekem wist ik het al maanden, maar voor mijn dochter was het een verrassing; we zouden samen naar Disney On Ice presents Magical Ice Festival gaan!
Opgetogen maakten we samen de treinreis, richting de Jaarbeurs in Utrecht. Even was het spannend of we op tijd zouden komen, doordat de uitgang naar de Jaarbeurs op last van de politie was afgesloten. Gelukkig had deze mama overal aan gedacht en was er tijd genoeg om om te lopen.
Dik op tijd waren we er. Met gepaste trots mag ik zelfs zeggen dat we de eerste waren! Ik hees mijn dochter in haar meegebrachte “Anna-jurk,” haar haren had ik al in een “Elsa-vlecht” geknutseld. Van haar eigen geld kocht de dochter een Elsa-pop, om die vervolgens niet meer los te laten.

En toen, na wat wachten en gezellig kletsen, was het dan eindelijk zover. De show was begonnen!
De show werd neergezet als talentenjacht, met Mickey&Minnie en Donald&Goofy als gastheren- en dame. image
De valse stiefzusters van Assepoester trapten af, met gezang waar mijn dochter en ik het over eens waren; hier zouden wij onze stoel niet voor om draaien!
Daarna kwam de krab Sebastiaan, gevolgd natuurlijk door Ariel. De prachtigste vissen kwamen langs op het ijs. Zulke mooie kostuums heb ik nog nooit gezien!
Daarna volgde de bekende sprookjes elkaar op; Rapunzel, Belle en het Beest en natuurlijk…..
Frozen! Die laatste was toch wel het hoogtepunt van de avond, voor heel veel kindjes denk ik.
Er werd meegezongen, filmpjes werden gemaakt en foto’s genomen.

 imageimage

Het was een fantastische, fabelachtige feestavond. Ik heb genoten van alle bekende sprookjes, alle prachtige kostuums, de hele show eromheen,  alle stunts, de mannen en vrouwen die het allemaal maar “gewoon” even op de schaats doen, maar vooral; van het stralend snoetje van mijn dochter. Met open mond keek ze toen alle bekende karakters voorbij kwamen. Hard meezingen deed ze met alle liedjes, wat geen enkel probleem was, omdat de hele show in het Nederlands is. Wat echt wel een pluspunt was. Alle bekende liedjes kwamen er in voor, zelfs ik kon ze meezingen!
Helemaal gek werd mijn dochter toen ze haar favoriete (ijs)prinsessen zag. Net als de meeste kinderen, overigens. Olaf deed, hoe koud hij ook is, alle harten smelten. Het “ge-oh…” en “aaaaahhh”  weerklonk uit alle kanten toen hij begon te zingen.

In de trein op de terugweg kletste mijn dochter nog even honderduit. Om vervolgens ineens in een diepe, diepe slaap te vallen. Mijn eigen prinses was na de avond van haar leven begonnen aan haar schoonheidsslaapje. En deze mama genoot van haar ontspannen gezichtje, met de glimlach om haar mond.

Er zijn deze kerstvakantie genoeg uitstapjes te maken, leuke dingen te doen met je kinderen, maar niets is zo leuk als Disney On Ice presents Magical Ice Festival. Dat weet ik wel zeker. Ik zou dan nu ook meteen een kijkje nemen op de site, om te kijken of er nog tickets te koop zijn. Het zal het hoogtepunt zijn in de kerstvakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here