De Kopvoeters; een educatief voorleesboekjes voor peuters en kleuters

Spelen met taal… Daar kan je toch niet vroeg genoeg mee beginnen? Maar niet iedere ouder ziet het zitten om taalspelletjes te bedenken 😉 . No worries: iedereen kan het met De Kopvoeters van Jeska. Werkende moeders die maar weinig tijd voor de kinderen hebben, willen die tijd vaak extra goed invullen. En dat kan! Elke dag een paar minuten quality time voor ouder en kind.

Voorlezen is een uitstekende manier om samen de dag af te sluiten. Je kindje ontspant er van… Maar jij ook! En zeker als je een fijn boekje hebt. In dit blog lees je meer over De Kopvoeters, een heerlijk voorleesboekje voor peuters en kleuters.

Lees ook: Taalontwikkeling en spraakontwikkeling bij jonge kinderen; hoe zit dat?

Voorlezen: voor je kind, en voor jezelf

Voorlezen is iets wat je al snel eventjes kan doen. Maar wist je dat een gesprekje met je kind na het voorlezen van minstens even groot belang is voor de ontwikkeling van de taal? Goed voorlezen, een gezellig gesprekje, kleuren, klanken en begrippen spelenderwijs aandacht geven. Het is dus niet alleen gezellig… Maar ook goed voor de ontwikkeling van je kindje! En zeker als je er op de juiste manier invulling aan geeft. Met De Kopvoeters wordt dat kinderspel; ook voor jou 😉 .

De Kopvoeters: voorlezen 2.0

Educatief voorlezen? Jij kan het ook! Je doet het heel eenvoudig met De Kopvoeters. Door de in de boekjes verwerkte voorleestechniek en taal stimuleringsmethode. Eenvoud is de kracht. Boekjes die de hele peuter/kleuter tijd meegaan, omdat je door de praatjesmakers steeds aansluit op het niveau waarop je kind zich bevindt. Bij ieder verhaal is een kleurplaat voor de oefening van de motoriek.

Gebruikers van Kopvoeters passen de aangereikte methode eenvoudig op alle andere boekjes toe. Je leert je kind er beter door kennen en ontdekt wat het misschien nog niet weet of nog niet goed begrijpt. Je kunt alles over de achtergrond van de Kopvoetersformule lezen op de website. Kopvoeters helpt om taalontwikkeling te stimuleren,  taalachterstand te voorkomen/verkleinen en het denk- en inlevingsvermogen te vergroten.

Winnen?

MamsatWork mag twee rode boekjes van de Kopvoeters weggeven. Beantwoord daarvoor de volgende vraag: Voor welke leeftijdsgroep zijn de voorleesboekjes de Kopvoeters bedoeld?

Om mee te doen met deze actie dien je onderstaande spelregels te volgen:

  • Stuur een e-mail naar winactie@mamsatwork.nl o.v.v Kopvoeters, waarin je het goede antwoord zet en je adres.
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van MamsatWork.
  • Like onze facebookpagina (als je gebruik maakt van FB).

De winactie loopt t/m 21 april. Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaars hebben van ons bericht gehad.

Lees ook: Nog meer leuke voorleesboekjes voor peuter vind je hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here