De lekkerste ijsjes maak je uiteraard gewoon eenvoudig zelf

De lekkerste ijsjes maak je zelf! Allemachtig wat is het heet! En hoe meer het kwik stijgt, hoe meer trek ik krijg in ijsjes. En ik niet alleen, mijn kinderen ook. Wat ik als klein meisje altijd deed was limonade in een ijsblokjesvorm gieten en dan als het bevroren was opeten als een waterijsje.

Cola, fanta, limonadesiroop, alles moest eraan geloven. Het nadeel was dat ik er altijd teveel in deed en dat de hele keuken en vriezer plakkerig werden. Tegenwoordig maak ik samen met de kinderen de lekkerste ijsjes zonder knoeiboel. En dat doe ik met de Zoku Maker.

de lekkerste ijsjes

Update: augustus 2020

Je vindt de Zoku maker hier

ZOKU Quick Pop Maker

Met de Zoku Quick Pop Maker wordt zelf ijsjes maken weer echt leuk! In slechts enkele minuten maak je met je favoriete sap, fruit of yoghurt de lekkerste ijsjes: gestreepte waterijsjes in verschillende smaken, fruitige yoghurt ijsjes, ijsjes met een andere smaak in het hart of ijsjes met vrolijke gezichtjes van fruit, snoep of noten: het kan allemaal.

Alhoewel je voor de laatste variant misschien wel even moet oefenen 😉 .

Je bevriest de ijsjes niet in de vriezer, maar in de Zoku Quick Pop Maker. De ijsmal past makkelijk in de vriezer (formaat is gelijk aan een half brood) en werkt zonder elektriciteit, waardoor hij overal te gebruiken is.

De zelfgemaakte ijsjes zijn gezonder en milieuvriendelijker dan ijsjes die je uit de supermarkt haalt, ook al zijn die ook lekker. Deze zelfgemaakte ijsjes zijn in ieder geval hartstikke lekker en je kan eens wat vaker je kinderen trakteren! Als iedereen zijn eigen ijsjes zou maken, zouden we bijvoorbeeld enorme hoeveelheden energie besparen!

Ben je geen ijseter? Maak dan een lekkere glutenvrij recept voor chocolade muffins.

Hoe maak je de lekkerste ijsjes

 • Bevries de Quick Pop Maker Plaats de Quick Pop™ Maker in de vriezer. Binnen 24 uur is de ijsmal klaar voor gebruik.
 • Plaats de stokjes in de mal
 • Giet het sap in de mal
 • Giet je sap, fruit of yoghurt (-mengsel) in de mal. Gebruik de handige tools om de meest bijzondere creaties te maken. Tip: Er is ook een speciaal receptenboek verkrijgbaar.
 • Zie hoe je ijsjes bevriezen. Binnen 7-9 minuten zijn je ijsjes klaar. Je ziet de ijsjes bevriezen terwijl je wacht. Neem de ijsjes uit de mal en plaats de handige druppelvangers. Je kunt 6-9 ijsjes maken voor de mal weer in de vriezer  moet.

Deze lekkere cupcake ijsjes zijn leuk voor een traktatie als het geen weer is om zelf ijsjes te maken.

Basisset en hulpstukken

De ZOKU Quick Pop Maker basisset is in 3 verschillende varianten verkrijgbaar: de STANDAARD (voor 3 ijsjes tegelijkertijd), de DUO voor 2 ijsjes per keer en de SINGLE uitvoering. Iedere basisset bestaat uit een ijsmal, herbruikbare kunststof ijsstokjes met speciale druppelvangers en een Supertool om de ijsjes makkelijk uit de vorm te halen. Easy! Daarnaast zijn er nog diverse hulpstukken c.q. tool sets verkrijgbaar:

 • ZOKU QUICK POP TOOLS: met o.a. handige schenkbekers, een hoekstandaard om het basisstation schuin te houden, fruit stansvormpjes en een speciale pen om dubbellaags ijsjes te maken.
 • ZOKU KARAKTER KIT: met de nodige hulpstukken om je ijsjes nog meer karakter te geven en bijvoorbeeld van vrolijke gezichtjes te voorzien
 • ZOKU CHOCOLADE STATION: met o.a. een basisstation om chocolade te smelten waar je ijsjes direct in kunt dippen en een speciale gietlepel.
 • ZOKU RECEPTENBOEK
 • ZOKU QUICK POP STORAGE: een handige bewaardoos voor je super creaties
 • ZOKU QUICK POP STICKS: een extra set van 6 kunststof ijsstokjes

Er zijn ontzettend veel verschillende vormen en mogelijkheden van ZOKU waarmee je de lekkerste ijsjes kan maken in een handomdraai!

Heb jij nog een lekker recept voor ons? Laat het weten, misschien leuk om een apart blog aan te spenderen.

lekkere ijsjes om zelf te maken

6 gedachten over “De lekkerste ijsjes maak je uiteraard gewoon eenvoudig zelf”

 1. oh die ijsjes zien er leuk uit zeg! Lijkt me ideaal zo’n snelle ijsmaker, zeker met dit prachtige weer momenteel!

 2. Avatar foto
  Jasmijn Dennink

  Super leuk! Ik ken dit ook helemaal niet maar ga het doorgeven aan mijn zus met haar twee mooie kindjes. Die vinden dit vast helemaal geweldig. Goeie tips!

 3. Ik heb er ooit wel eens mee in mijn handen gestaan, maar ik was bang dat hij onder in de kast zou belanden. Maar ik heb al een paar keer spijt gehad en ik ga toch nog eens kijken waar ik hem kan kopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven