De lente in huis halen? 9 tips om mee aan de slag te gaan.

De lente in huis halen, ik overstroom in deze periode met de behoefte aan fris, zon, licht en luchtig. Krijg jij in deze periode ook weer zo’n zin in zon en frisse lucht? Luchten en ventileren schiet er tijdens de lange winter bij ons altijd een beetje bij in. En bij nader inzien kan de inrichting ook wel wat verfrissing gebruiken. De lente in huis halen? Eitje, dat doe je zo!

Lees ook: Lentekriebels in je neus: hoe kom je van hooikoorts af?

De lente in huis halen; 9 tips

We zetten ze even voor je op een rijtje, onze tips om de lente in huis te halen!

De voorjaarsschoonmaak

Stap 1, hoe kan het ook anders: de voorjaarsschoonmaak. Niet mijn favoriete onderdeel van het voorjaar moet ik toegeven. Want dat betekent: de meubels aan de kant om de boel grondig schoon te maken, alle ramen eens flink onder handen nemen. Maar ook de handen uit de mouwen steken om de achterstallige klusjes aan te pakken. Hoe fijn is het wel niet om het voorjaar met een schoon, opgeruimd en fris huis te starten? Je moet er even wat voor over hebben, maar het resultaat mag er wezen. Weinig tijd? Neem dan onze schoonmaaktips voor drukke moeders nog maar even door 😉 .

Misschien ben je er met de voorjaarsschoonmaak al langs gekomen. Maar anders mag je je garderobe zeker niet overslaan! Heb jij een inloopkast met genoeg ruimte voor al je items? Geluksvogel! Zelf moet ik helaas nog steeds schuiven met winter- en zomermode. Tijd om de rokjes van zolder te halen dus! Of om snel een paar nieuwe te scoren, het is toch perfect weer om lekker de stad in te gaan.

de lente in huis halen

Bloemen maken vrolijk

Bij de lente horen natuurlijk bloemen. En die heb je misschien al in je tuin staan! Of je haalt ze bij de bloemist? Wij hebben een andere toffe tip voor je, die in de smaak valt bij jong én oud. Wel eens bij een bloemenpluktuin geweest? Daar kan je zelf je eigen boeketje bij elkaar plukken. Bij sommige pluktuinen kan je zo terecht, bij andere sluit je een abonnement af. Deze pluktuinen zijn echte aanraders!

de lente in huis halen met licht

De lente in huis halen = licht in huis halen

Gooi die gordijnen al lekker vroeg in de ochtend open en zeg vaarwel tegen de donkere kleuren in je interieur. Vervang bijvoorbeeld de kussens op je bank voor een lichter kleurtje. Wat matchende kaarsjes en vaasjes erbij… Maar je kan ook een nieuw meubelstuk of een nieuw accessoire kopen. Denk aan prachtige booglampen of een nieuwe poster aan de muur. Eén nieuw item kan al een flink verschil maken.

Lente is kleur

Wil jij de lente in huis halen? Maar ben je een beetje uitgekeken op de muren in de woon- of slaapkamer? De lente is de perfecte tijd om je muren te voorzien van een nieuw likje verf. Kies een heerlijk licht kleurtje uit waar je telkens vrolijk van wordt als je ernaar kijkt. Zie je ertegen op om alles in je eentje te moeten doen? Vraag bijvoorbeeld je vriendinnen of familie of ze zin hebben om je te helpen. Je bent dan niet alleen sneller klaar, het is bovendien ook nog eens gezellig om productief samen bezig te zijn. Of laat het schilderwerk aan manlief over en schenk een lekker wijntje in, heb je wel verdiend na die voorjaarsschoonmaak 😉 .

de lente in huis halen met verf

Pssstt… als je aan het schilderen slaat, kijk dan ook eens naar de krijtverf van Amazona. Ik was onlangs op een event waar ik tegen deze verf aanliep. 100% ecologisch en 0 giftige stoffen. Als je het dan hebt over een frisse geur en een fris kleurtje, dan kom je automatisch uit bij deze verf toch? Daarnaast kan je met deze verf alles schilderen. Van muren tot meubelstukken en van leuke accessoires of weckpotten tot een radiator.

Ik heb inmiddels zelf de kleur Vert de Blue in huis om te gaan gebruiken. Ideaal voor een kinderkamer toch?de lente in huis halen

De lente: daar zit een luchtje aan

Er is niks lekkerder dan de geur van lente. Gooi al die ramen en deuren open en laat die frisse lentelucht maar naar binnen. Het is niet alleen heel fijn, goed ventileren is ook nog eens erg belangrijk voor je gezondheid. Je kan natuurlijk ook kiezen voor bloemen met een heerlijke geur die je in je huis neerzet of voor een lekkere huisparfum met de geur van lente. Of bloesemtakken. Die scoor je bij de bloemist, of gewoon tijdens een lekkere lentewandeling. Veel soorten bloesem ruiken lekker en zijn natuurlijk het toppunt van voorjaar!

Do it yourself: spring it up

Vind je het prettig om creatief bezig te zijn? Dan zijn er uiteraard tal van leuke ideeën voor lente DIY’s op internet te vinden. Als je niet uitkijkt ben je zo uren kwijt met het dwalen op Pinterest. Hier vind je namelijk duizenden ideeën voor leuke lente DIY’s. En het mooie ervan, veel van die ideeën zijn redelijk eenvoudig uit te voeren en hoeven over het algemeen niet eens zoveel geld te kosten. De lente in huis halen kan ook door lekker zelf aan het knutselen te gaan!

de lente in huis halen

Kapotte gloeilampen over, die de hele donkere winter lang hebben moeten branden? Die hoef je dus niet weg te gooien: we gaan lekker recyclen! Tover je lampen om tot hangende vaasjes door er een touwtje om te binden. Beetje water er in, vrolijke lentebloeiers er in en klaar! Ook dit pluizige konijntje in bloempot geeft een instant lentegevoel. En hij is ook nog eens gemakkelijk te maken!

Een grijs pompommetje, een wit pompommetje en een beetje vilt… klaar is kees!

de lente in huis halen

Naar buiten!

Oké het heeft niet echt iets met je interieur te maken of het voorjaar in huis halen te maken, maar vergeet ook niet om je tuin of balkon lente-proof te maken. Met het heerlijke weer in het verschiet wil je natuurlijk eigenlijk maar één ding: lekker buiten genieten van de lente! Volop in het zonnetje van een drankje en/of een hapje kunnen genieten dus 😉 . Geef je tuinmeubilair een schoonmaakbeurt, haal het onkruid weg en koop wat vrolijke plantjes om je balkon of tuin mee op te leuken. Gezellige verlichting of een mooie vuurkorf zijn ook altijd goede aankopen waar je lang plezier van zult hebben.

Wij zitten hier zelf overigens nog midden in de rommel… een tuinprojevt zeg maar. Hopelijk over een aantal weken resultaat!

Lente? Reden voor een feestje!

Lente in huis halen? Check. Tuin of balkon in voorjaarssferen? Check! We zijn er klaar voor, laat het voorjaar maar losbarsten! En dat die donkere koude winter eindelijk voorbij is mag gevierd worden. Waarom hou je geen lentefeest? Dat was vroeger een normale traditie, wist je dat? En aangezien we in Nederland toch zo gek zijn op tradities, gaan we deze gewoon weer meepakken! Als er maar een reden om te feesten is, nietwaar?

de lente in huis halen

 

Dus nodig al je vrienden en familie uit, zet wat lekkere lente hapjes op tafel (voor klein en groot) en vier die lente! Voor je het weet is het alweer tijd voor die winterslaap, dus geniet er maar van 😉 .

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

1 gedachte over “De lente in huis halen? 9 tips om mee aan de slag te gaan.”

  1. Een mooi nieuw lakje verf aan de muur doet wonderen! Ik kan het niet meer met je eens zijn. Maar stel dat je geen ondernemende man in huis hebt en zelf opgezadeld zit met twee linkerhanden, dan kan je nog altijd een professionele schilder inhuren voor al je schilderwerken. Wel zo handig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven