De man: een godsgeschenk voor de vrouw?

Putten uit het nieuws, tja het is een mooie titel voor deze wekelijkse bijdrage, maar over welk nieuws hebben we het eigenlijk? Het grote belangrijke nieuws is al helemaal ontrafeld, uitgeplozen en van soms vakkundig commentaar voorzien in de diverse praat- en bazelprogramma’s op televisie en radio.

Het kleine nieuws mag dan voor degene die het betreft, nieuws zijn, maar is het daarmee ook voor anderen interessant, laat staan zelfs maar van belang? Ergo: uit welk nieuws put uw columniste eigenlijk?

Om eerlijk te zijn hangt dat af van haar stemming. Dat is namelijk het voorrecht van de columniste en van dit prerogatief maak ik graag gebruik. Ik dacht natuurlijk aan Libië, overwoog het nieuws dat een bekeuring voor eendjesvoeren is ingetrokken of dat een haarlok van Gerard Reve onderdeel wordt van een heuse Haagse expositie.

Maar mijn aandacht werd getrokken door een artikel over Ziona Chana. Een 66-jarige Indiase sekteleider die samen met 39 vrouwen en 94 kinderen in een op een hotel lijkend huis woont. Niks bijzonders, er zijn meer mannen die denken dat de wereld is uitgevonden als hun eigen speciale Ikea ballenbak. In het huis van Ziona doen de dames het werk, de jongsten zijn voor de was en vrouw nummer één bepaalt wie wat wanneer moet doen. Nog steeds heel normaal, want als moderne Nederlandse journaliste weet ik natuurlijk dat dit soort dingen gebeuren en kijk ik er, geëmancipeerd als ik ben, niet van op. Ben je gek dan moet je met sterkere verhalen komen.

Maar dan lees ik dat de oude baas zelf in een tweepersoons bed slaapt en per dag bepaalt wie  bij hem slapen. Nog steeds logisch, ik zou het omgekeerd niet anders doen. Nee, wat mij opviel was dat de jongste vrouwen het dichtst bij zijn slaapkamer slapen en toen had ik het wel gehad. Onmiddellijk zie ik weer dat beeld van Sex and the City waar Samantha twee oude gerimpelde billen haar slaapkamer ziet verlaten. Einde verhaal voor de rijke miljonair die aan die billen vast zat.

De ideale man

En dan zouden die Indiase meisjes vrijwillig met deze oude neukermans zijn getrouwd? Ik weet het niet hoor, andere cultuur, armoe, dwingende ouders; dat is allemaal wel waar, maar waarom vindt zelfs ook maar één moeder in de wereld dat het oké is dat dochterlief dat gaat doen? Moeder weet immers wat je nog hebt aan een oude vent, er ligt er elke nacht eentje naast haar op de stromatras. Zeventien was één van die meisjes toen ze met hem trouwde en ze vindt hem de knapste man van de wereld. Nou dat kan dus niet, want de knapste man ter wereld is de mijne. Hij is ook nog eens lief, leuk en uitermate mannelijk dus over de ideale man hoef je mij niets meer te leren. En dat is volgens mij niet een vent die 50 jaar ouder is dan jij zelf bent.

Oergedrag ?

Hoe komt het toch dat mannen menen dat ze een Gods geschenk voor de vrouwen zijn? Hoe zit dat met die spermaspuitende gedachtes dat ze pas een vent zijn als ze heel veel dames in hun sponde hebben gehad? En dan vooral jong natuurlijk, want eenmaal een paar maal gebruikt, kunnen de jonkies bij het vuil om te worden ingewisseld voor een jonger, ongekreukter exemplaar. Het heeft misschien met genen, driften en vooral hormonen te maken en voor mijn part evolutie en oergedrag. Waarbij onze westerse mannen dan dus het nakijken hebben omdat wij hen dwingen hun instincten te beteugelen en zich op één vrouw te richten. Tenminste: zo lang wij met hem getrouwd zijn. Zodra de handtekening op onze scheidingsakte droog is, kijken we rond en vinden dat die ene getrouwde man in zijn rottige huwelijk natuurlijk het recht heeft op een nieuwe kans met een leuke vrouw. En dat wij toevallig die vrouw zijn tja, dat is dan maar zo. Op dat moment mag de westerse man wel  buiten de deur eten als ie dat maar wel bij ons aan tafel en bed komt doen.

Is het dan nog wel zo logisch en eerlijk om af te geven op een meisje van zeventien dat haar levensverzekering ziet in een oude kerel die weliswaar in onze ogen nog steeds niet helemaal spoort, maar in elk geval wel voor zijn vrouwen zorgt? Wie het weet mag het zeggen, maar wees dan wel heel eerlijk, want echt weten doe je zoiets volgens mij alleen wanneer je in dezelfde situatie zit of hebt gezeten. Dus: wie weet het?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top