De stoelendans met Nijntje!

Soms haal je wat in huis voor de jongste, om vervolgens te zien dat de oudste er meer lol aan beleeft.
Of vice versa.
Dat bleek ook het geval met het Nijntje Stoelendans spel. Mijn peuter van 3 had, laten we zeggen, wat concentratie-issues… Uiteindelijk, toen ik mijn eigen ‘regels’ toepaste, kwam ze wat meer los en begon ze er de lol van in te zien. Maar zuslief had er met een vriendin minstens zoveel plezier van en konden er geen genoeg van krijgen. Met inzet van aanwezig extra materiaal, regels en een wedstrijdelement komt het spel goed tot zijn recht.

Het Nijntje Stoelendans spel is leuk en leerzaam voor kinderen van 1 tot 99

In het handige bewaarblik zitten 12 danscirkels, 6 dierenkaarten en een muziekdoosje met een knop.Nijntje Dansspel
Een boekje met instructies voor de spellen per leeftijdscategorie op 3 niveua’s is bijgesloten. De spellen zijn in samenwerking met een pedagoog afgestemd op de ontwikkeling van het kind.

De instructies hadden wellicht wat duidelijker kunnen zijn, maar met een wat eigen inzicht kom je ook een heel eind.
De spellen in een notendop: Wanneer je op de knop van het muziekdoosje drukt, klinkt het liedje van Nijntje en dansen de kinderen rond. De muziek stopt automatisch en de kinderen gaan snel op een cirkel (die ondersteboven op de grond liggen) zitten of staan. Op 6 danscirkels staan plaatjes die benoemd kunnen worden. Wanneer je denkt dat je kind toe is aan een wedstrijdelement, kun je natuurlijk steeds een danscirkel weghalen zodat er iemand ‘af’ is.
Wil je je voor eventuele dramatische ik-kan-niet-tegen-mijn-verlies scenes voorkomen? Houdt het dan lekker bij dansen.

Bij een stap verder kun je met behulp van de dierenkaartjes elementen toevoegen die het dansen nog leuker maken. Zoals geluiden en bewegingen van een aap of leeuw. Bij de laatste stap kun je hieraan ook emoties toevoegen en de overige 6 danscirkels waarop 1 punt staat vermeld. Diegene die de meeste punten heeft verzameld heeft gewonnen!

Nijntje Dansspel Totaal

En zo kwam het dat mijn lieve schattige kleuter en vriendinnetje veranderden in fladderende vrolijk tjilpende vogels en boze grommende leeuwinnetjes. Lekker buiten in de zon want de danscirkels kunnen best tegen een stootje. En de jongste telg van 1? Die danste er later gierend van het lachen tussendoor.

Conclusie: Het blikken bewaardoosje is erg handig, zo raakt er niets verloren. Door toevoeging van de verschillende danscirkels en dierenkaarten creëer je meer uitdaging, afgestemd op het niveau van je kind.
De instructies hadden wat duidelijker gekund, maar dat mag het dans en speelplezier niet bederven.
Het is een oud dansspel in een nieuw jasje!

De Nijntje Stoelendans is voor slechts € 14,99 in de speelgoedwinkels verkrijgbaar.

Mijn naam is Marjolijn Langens, woonachtig in het Brabantse Drunen samen met mijn man en 3 kinderen; Eva (2009), Valerie (2011) en Thomas (2014).
Naast het übermoederschap ben ik vooral ook een freelance tekstschrijfster en journaliste voor Wegener Media.
Met een schoolgaande kleuter, een (enorm!) puberende peuter, een baby en mijn werk waarbij ik een diversiteit aan mensen ontmoet, is er vast genoeg stof om over te schrijven.
Wat zie je van mij terug in MamsatWork? Als lid van de redactie verzorg ik reviews, blogs en verslagen van (pers-)evenementen.
Daarnaast help ik hier en daar de puntjes op de i te zetten door ingezonden stukken te redigeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top