De Voorleeshoek: een uitstekend alternatief als gewoon lezen moeilijk gaat

Er was eens… Hoeveel boekjes heb je zelf verslonden die zo begonnen? Of ben je helemaal geen fan van lezen? Voor veel kinderen is lezen al lastig genoeg en dan biedt de Voorleeshoek uitkomst.

Als kind was ik zelf helemaal dol op lezen. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder tijd je hebt om te lezen. Of althans, dat praten we onszelf aan. Daarom vind ik dat je er als kind van zou moeten genieten! Toch vinden niet alle kids lezen even leuk. En blijkbaar doen ze het ook nog eens steeds minder. De Voorleeshoek wil daar verandering in brengen.

Lees ook: Heerlijke boeken voor mama’s

De voorleeshoek; een uitgelezen kans

De laatste jaren schijnen kinderen steeds minder te zijn gaan lezen. Er zijn ook andere mogelijkheden genoeg. Meestal zit daar een schermpje op, veel leuker dan het lezen van een boek dus! Hoewel? Lezen is goed voor de fantasie van je kind.

In plaats van dat alle beelden op je scherm verschijnen, doen ze dat in je hoofd. Want tijdens het lezen draait je hoofd op volle toeren. Toch verlaat 25% van de kinderen de basisschool met een leesachterstand. Zonde, want lezen levert niet alleen veel plezier op, het is ook goed voor hun ontwikkeling en het prikkelen van de fantasie.

de voorleeshoek

Wat is de Voorleeshoek precies?

Lezen speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Het is goed voor de taalontwikkeling. Dat geldt ook voor voorlezen. Bovendien leren kinderen goed te luisteren en zich te concentreren. Je kan er dus eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen!

Zelf geen tijd om iedere avond voor te lezen? Dan kan je nu ook voor de Voorleeshoek gaan. Zo kunnen je kids eindeloos naar verhaaltjes luisteren. Ook een aanrader voor in de auto!

De Voorleeshoek is een initiatief om kinderen weer meer van het boek te laten genieten. Natuurlijk blijft zelf voorlezen het allerleukst, maar zo kan je kids ook van verhaaltjes genieten als jij even geen tijd hebt. Check hieronder maar eens.

Lees ook: hoe zat het ook al weer met die avi niveaus en wat zijn de favoriete boekjes voor een dreumes?

En ze lazen nog lang en gelukkig

Op De Voorleeshoek kan je, net als bij de bibliotheek, een abonnement nemen. Voor € 3,99 per maand krijg je toegang tot alle verhaaltjes uit de Voorleeshoek. Ze worden voorgelezen door oprichter Anouk, die trouwens een heel rustgevende stem heeft. Zelf zou ik er misschien wel bij in slaap kunnen vallen, dus ergens hoop ik dat dat voor de kleintjes ook geldt 😉 .

De verhalen zijn opgedeeld in leeftijdscategorieën. Je hebt verhalen voor de allerkleinsten (0-4 jaar), voor iets grotere kindjes (4-7 jaar) en voor kids van 7 tot 10 jaar. De laatsten worden in de Voorleeshoek ook gestimuleerd om echt zelf aan het lezen te gaan.

Lees ook: Leren lezen; zo stimuleer je je kind

Winactie

Ken jij de Voorleeshoek al? Zo niet, dan hebben we een leuke actie voor je. Wij mogen namelijk een jaarabonnement weggeven. Laat ons in een reactie hieronder weten waarom jij graag zo’n abonnement zou willen hebben. De winactie loopt tot 15 Augustus 2017.

2 gedachten over “De Voorleeshoek: een uitstekend alternatief als gewoon lezen moeilijk gaat”

  1. Mijn 2 zoons van 6 en 4 jaar verslinden boeken bij het leven, alleen kunnen ze zelf nog niet lezen, dus moet ik ze voorlezen. Maar helaas door mijn dyslexie wordt het voor mij steeds lastig en nu ze ouder worden, de boekjes steeds lastiger. Ik kan bijna op 2 handen tellen hoeveel boeken ik in mijn leven gelezen heb en ik wil graag mijn kinderen een betere start geven! Zou de ideale oplossing zijn!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven