de voorpret van “dat ding”

Tijd van het jaar is aangekomen… voorbereidingen van kerst.

Vanmiddag heb ik “dat ding” weer van zolder gehaald. Een witte doos met daarin twee stokken, een soort van bovenstuk en een heleboel takken die nog vorm moeten krijgen. Samen met dochterlief hebben we de doos opengemaakt en zijn begonnen met het in elkaar freubelen van de kerstboom. De ellende begint al met de standaard. Drie pootjes die je in een ronde vorm moet duwen en daarover een ring moet zetten, ik heb paar keer zitten vloeken moet ik helaas toegeven, pootjes die eruit schieten … een en al ellende. Daarna heb ik maar de eerste stok erin geplaatst terwijl dochterlief al de gekleurde ronde stickertjes ging zoeken op de stok, waar die takken bij matcht. De eerste takken hebben hun plaats gekregen, maar dan zit je met het volgende probleem.. hoe ga ik dat ding neerzetten, zet ik hem recht voor een muur of in een hoekje. De volgende stok wordt door dochter in de eerste stok geduwd .. “Ja mam, hij past hoor”.  De volgende takken trekken we in vorm.. weer op kleur in die stok. Maar dan denk je ineens “Waar is die piek gebleven? ” . Ik kijk in de doos, kijk me dochter aan en vraag haar “heb jij dat bovenstuk gezien voor “dat ding” . Beide kijken in de doos en ja hoor hij lag onder twee losse takken die nog hun plekje moesten krijgen.

Nu komt de volgende ellende, die we nog even twee dagen gaan uitstellen, de lampjes.
Vorig jaar was ik zo enthousiast met het optuigen van “dat ding”, ik had met veel gevloek de lampjes uit de knoop en hang deze zoals ik wenste in “dat ding”. Duw de stekker in het stopcontact en wat ik dus niet hoopte, maar wel gebeurde, lampjes stuk. Maar welk lampje is nou de boosdoener? Geduld om het juiste kapotte lampje te zoeken had ik echt niet en heb de volgende uit de knoop gehaalde lampjes in “dat ding” gehangen.  Dit jaar doe ik dat dus anders, manlief mag dit jaar eerst de lampjes testen en deze voor mij in de boom hangen. Hij heeft er iets meer geduld voor dan moi.

Dan zijn we er nog niet.. de kerstballen, die nog in “dat ding” gehangen moeten worden. Je hebt een jaar eerder heel voorzichtig al de ballen opgeborgen. De ellende, hoe en waar ga ik die ballen in “dat ding” hangen. Gebruik ik haakjes of zal ik heel leuk lintjes gebruiken om de ballen in “dat ding” te hangen.

Al met al “dat ding” zorgt wel veel voor ellende, maar geeft uiteindelijk wel een warm sfeertje in huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven