Styling tips voor decoratie op je kast: less is more!

Kijk jij ook vaak met veel plezier naar hoe een ander zijn huis inricht? Wat voor decoratie ze hebben staan op de kast bijvoorbeeld en wat ze aan de muur hebben hangen. Of hoe ze dat leuke houten bankje hebben ingericht en de tafel van mooie accessoires hebben voorzien? Maar wil het zelf niet lukken om je inrichting helemaal naar wens te krijgen? Lees dan even verder want met deze styling tips kom je een heel eind met je inrichting. En heb je vragen? Stel ze gerust!

Styling tips: van decoratie op kast tot aan dat kleine hoekje inrichten

Het is een van mijn favoriete bezigheden, bij andere mensen binnenkijken. Of dat dat nu live is, via een magazine, op tv of middels Pinterest, dat maakt me niets uit. Ik kan me helemaal volzuigen met inspiratie over interieur en styling tips voor in huis. Toch heb ik er zelf lang moeite mee gehad om mijn eigen smaak te kanaliseren. Ik hou namelijk van heel veel verschillende stijlen. Ik hou van wit met bohosfeer, maar ook van industrieel. Een tikkie landelijk ben ik ook niet vies van (niet té) én scandinavische stijl vind ik ook helemaal zen.

En dat maakt het stylen en decoreren in je interieur lastig. Uiteraard kan je best verschillende stijlen met elkaar mixen, maar ze zeggen niet voor niets ‘less is more’ en dat geldt ook voor decoratie op je kast en dat wat je aan de muren hangt.

1. Werk met hoogteverschillen bij de decoratie op de kast

Hou je van mooie houten dressoirs, of heb je net als ik een grote kast met open vakken erin? Zorg dan met je decoratie op de kast dat je met hoogteverschillen werkt. Door items met verschillende hoogtes te gebruiken hou je het interessant en afwisselend om naar te kijken. Heb je geen verschillende hoogtes dan kan je natuurlijk ook een standaard gebruiken om iets op te plaatsen. Of een stapel boeken waar je nog iets op zet.

prachtige industriele kast met terrarium erin
Bron: Pinterest

2. Start met een statement piece

Vind je het moeilijk om te beginnen met je decoratie? Bedenk je dan in ieder geval welke eye catcher je héél graag op de kast wilt zetten. En ga van daar uit te werk. Kies bijvoorbeeld een statement piece met een heel opvallende kleur, of ga voor een grote spiegel, stolp, lamp of mand die je in ieder geval neer wilt zetten. Als je die hebt staan dan wordt het makkelijker om te bedenken hoe je de rest van de kast gaat stylen met je decoratie.

Bron: Zitmaxx

3. Less is more

Zoals gezegd; less is more. Denk niet dat je kast er beter van wordt als je heel veel decoratie plaatst. Vaak oogt het dan alleen maar rommelig en krijgt je decoratie niet de juiste aandacht omdat er teveel afleiding is. Liever iets minder items op je kast of dressoir en over een maandje een keer wisselen dan dat je alles tegelijk probeert tentoon te stellen dus. Heeft je kast of dressoir zelf niet helemaal de look die je zou willen? Zorg er dan voor dat je eerst de kast pimpt voordat je hem helemaal vol gaat zetten.

4. Groepeer in je kast of op je dressoir de decoratie

Ook een belangrijke tip: groepeer. Zet niet alles los neer om de hele kast te vullen maar zorg ervoor dat je je decoratie groepeert. Op deze manier creëer je meer eenheid. Wil je een hoop kleine dingetjes kwijt op je dressoir, plaats deze dan bijvoorbeeld bij elkaar op een dienblad of in een mooie grote schaal. Zo heb je wel al je items, maar maak je er een eenheid van door ze met elkaar te verbinden.

decoratie op een houten bankje
Bron: Pinterest

5. Werk met verschillende materialen

Door verschillende materialen en structuren te combineren zorg je voor afwisseling waardoor je decoratie op de kast de moeite waard wordt om naar te kijken. Ook bij het inrichten van een klein hoekje of een houten bankje moet je hier rekening mee houden. Een houten bankje waar je vervolgens alleen maar houten items op zet geeft niet het gewenste effect. Beter kan je dan combineren met bijvoorbeeld staal en beton, of stof.

decoreren van een dressoir en styling tips
Bron: Pinterest

6. Vergeet je planten niet als decoratie op de kast

Of je nu kiest voor planten die weinig water nodig hebben of bloemen of droogbloemen… groen hoort bij het stylen en decoreren van je dressoir of kast. Je zorgt ervoor dat ook de rest van je decoratie tot leven komt.

7. Combineer een foto met wat kleinere decoratie

Zorg naast de hoogteverschillen en verschillende materialen ook voor afwisseling in items. Plaats bijvoorbeeld een mooie vaas naast een fotolijstje, of zet twee fotolijstjes naast elkaar maar dan wel van verschillende hoogtes. Of maak een complete fotowand achter je dressoir, ook leuk. Eigenlijk is dat dan je statement piece.

tv meubel decoreren
Bron: Pinterest

8. Blijf bij één of twee verschillende stijlen

Ben je net als ik liefhebber van verschillende stijlen in je interieur? Zorg er dan voor dat je bij de decoratie in je interieur en op je kast maar maximaal twee stijlen combineert. Anders wordt het te bont op je kast.

9. Vergeet je persoonlijke touch niet

Lijkt het alsof je kast zo uit een showroom komt rollen dan heb je de plank misgeslagen met je decoratie. Natuurlijk vinden we het allemaal mooi, dat wat we in de showrooms zien. Maar vergeet niet dat dit jóuw huis is en dat jij je er thuis moet voelen. Dat betekent dat er ook persoonlijke dingen mogen staan die ervoor zorgen dat het net wat minder steriel en perfect wordt. Hiermee wordt het jouw huis!

10. Boeken op je dressoir of in je kast in combinatie met je decoratie? Sorteer!

Heb je naast de decoratie op of in je kast ook nog een heel aantal boeken die je kwijt wilt? Kijk dan of je die boeken op kleur kan sorteren voor de rust. Staat alles door elkaar dan maakt dat dat de aandacht heel erg naar de boeken getrokken wordt, in plaats van naar je decoratie en wordt het al snel een rommeling geheel.

11. Lees en blader door interieurboeken en tijdschriften

Ben je op zoek naar meer inspiratie dan alleen de bovenstaande tips, dan is het een goed idee om eens wat tijdschriften door te bladeren. Pak een lekkere cappucino of een heerlijke mok thee en duik in de hoek van je bank met bijvoorbeeld een VTwonen, een Stijvol Wonen of een Eigen Huis & Interieur magazine.

Raak je niet uitgekeken dan is een abonnement natuurlijk ook een goed idee. En van de oude nummers kan je prachtige moodborden maken! Pak je er liever een boek bij dan een magazine? Dan heeft collegablogger Mirjam een mooi artikel over boeken voor interieurliefhebbers!

1 gedachte over “Styling tips voor decoratie op je kast: less is more!”

  1. Mooi..maar ik snap niets van inrichten en stylen.
    Weet niet wat ik moet kopen en het duurt maanden voor ik durf te beslissen en vind het dan ook nog niet geslaagd…ik heb een mooi huis met mooie basisspullen maar verder niets.mn slaapkamer noem.ik t mortuarium..wit sfeerloos.ik vind zo veel leuk op pinterest maar weet niet waar ik moet beginnen..heb je tips voor mij aub.?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven