Deel 1, Luc 6 jaar

Alweer 6 jaar geleden werd ons eerste kindje geboren. 7 weken te vroeg. Als ik daar aan terug denk, dan is het als de dag van gisteren. Een week voor de bevalling stond ik met mijn dikke buik nog te dansen op een bruiloft van vrienden. 18 kilo zwaarder dan normaal (en dat met 33 weken), maar dat was geen probleem. Ik heb een vlekkeloze zwangerschap gehad en voelde me nog super fit. Maar met 33 weken bleek s’nachts ineens dat het niet lang meer ging duren. In het ziekenhuis hebben we nog een paar dagen kunnen rekken, net genoeg om zijn longetjes te laten rijpen. En toen was er geen houden meer aan.

En nu ?

Nu vieren we alweer zijn 6e verjaardag. Nou ja, vieren…. een klein beetje dan. Vandaag is het gewoon een verjaardag ‘onder ons’. Afgelopen zondag hebben we trouwens al een kleine viering gedaan bij mijn vader en moeder. Aangezien mijn vader ernstig ziek is, kan hij niet naar Luc zijn ‘grote mensen’ feest komen, en hebben we Luc zijn verjaardag even bij opa en oma in Uden gevierd, met zelf gebakken cakejes. Vandaag was dus eigenlijk al ‘deel 2’ van zijn 6e verjaardag.

Het weekend heeft deels in het teken gestaan van de school traktatie. Deze keer wilde ik, naast alle drukte, toch ook graag samen met Luc creatief bezig zijn met zijn traktatie. Zo gezegd, zo gedaan. Geknipt, geplakt, getekend etc etc. En zie hier het eindresultaat.

Geheel tevreden heeft Luc vanochtend zijn traktaties uitgedeeld, en heb ik de complimentjes ontvangen over ‘hoe leuk’ en ‘hoe verantwoord’ het allemaal was. Ik dus ook dik tevreden! Na school en BSO hebben we lekker relaxed frietjes gegeten  vanavond (ook lekker verantwoord), en zijn opa en oma uit Schijndel nog even op verjaardag geweest. Inmiddels liggen beide kids alweer een tijd op bed. De verjaardag van vandaag was dus ‘zo gepiept’.

Morgen begint het echte werk…. het grote mensenfeest… en dan vrijdag…. helemaal serieus…. het kinderfeestje…. deel 2 en deel 3 komen er dus nog aan. En ik bereid me er intussen op voor dat ik op het einde van deze week volledig gesloopt ben.

6 REACTIES

  1. Leuke foto’s Joyce, plezier is van z’n koppie af te lezen! Daar doe je het voor he…

    We vieren dus allebei feest vrijdag, jullie met Luc en wij met Sam! Ik zal er vrijdag ook heel erg bij stilstaan dat Sam er bijna veel te vroeg was (31wk, en volgehouden tot wk 38).

    Een enorme feestweek dus, vermoeiend, maar ach, voor geluk doe je alles:-) Geniet!

  2. jah als moeder ben je dur maar druk mee, vooral met het voorbereiden van een superfeest voor je kind. Maar als je erover nadenkt, wat je ervoor terug krijgt, een kind die straalt, zich groot voelt, en die lach op zun gezicht. Dat is toch het allerbelangrijkste. Fijne dagen gewenst meid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here