Niet één muziekliefhebber in huis, maar drie. De Deezer family!

Als ik tegen jou zeg dat wij een Deezer family zijn, weet jij dan wat ik bedoel? Nu niet meteen denken dat je ons als Deezer family op Youtube terug kan vinden met een kanaal waarbij je al onze dagelijkse beslommeringen kan volgen. Want ik ben geen vlogger hè. Ook al zou ik die ambitie hebben, het is niet mijn sterkste kant geloof ik. Nee, mijn huis is gevuld met muziekliefhebbers en daarom heb ik ons gedoopt. Niet de Adams Family, maar  de Deezer family 😉 . Om gek van te worden!

De Deezer family, zij ademen muziek, ik niet…

Het geval wil, dat ik hier in huis woon met 3 schatjes. Man, zoon en dochter. En alle drie ademen ze muziek. Behalve ik. Ik kan helemaal opgaan in muziek hoor, daar niet van. Maar ik kan ook enorm genieten van stilte en rust. En dat heeft de rest niet geloof ik. Als ik drie dagen geen muziek hoor, dan heb ik nergens last van. De rest wordt kribbig.

Naast dat het enorme muziekliefhebbers zijn qua luisteren spelen ze ook nog eens graag zelf. Luc drumt, Lotte speelt piano en keyboard en Frank speelt piano en gitaar. En ik? Ik hang lui achterover en ik luister.

deezer familiy, lotte speelt piano

Schets van onze dag qua geluid

Qua muziek en geluid zal ik je onze dag even schetsen, dan heb je een beeld van de situatie. Als we opstaan dan speelt er al muziek in huis. Want qua inrichting op het gebied van interieur en dergelijke ben ik ‘de baas’ in huis, maar als het gaat om de inrichting qua apparatuur en gadgets dan staat Frank aan het roer. En als muziekliefhebber heeft hij besloten dat een huis zonder Sonos niet als ‘home’ aanvoelt.

En tja, wat doe je dan als je een Sonos hebt? Juíst! Ervoor zorgen dat die al geluid produceert nog voordat je zelf wakker wordt. En dat start dus met radio. Radio538 om wel te verstaan. Maar dat duurt niet lang. Zodra manlief beneden komt gooit hij een van zijn playlists op. Gelukkig houdt hij het nog bescheiden en blijft de Heavy Metal bewaard tot de avond 😛 . In de ochtend kiest hij voor wat rustigere muziek. Afijn, zijn playlist dreunt dan dus door de woonkamer. En laat dat nu niet altijd de keuze zijn van mijn andere schatjes. Heel fijn dus dat ik Deezer family mag testen. Dat voorkomt de nodige discussies hier in huis.

deezer family, luc

Per ruimte geregeld gelukkig

Het is maar goed dat we met verschillende speakers van Sonos per ruimte kunnen bepalen wat voor muziek er gedraaid wordt, want je voelt hem vast al aankomen. Met een puber én een 8-jarige in huis willen de muziekkeuzes nog wel eens van elkaar verschillen in dit gezin. Maar gelukkig komen we met Deezer family helemaal aan onze trekken en kan iedereen zijn eigen keuze volgen. Mits ze in hun eigen ruimte bivakkeren natuurlijk, want in ‘mijn’ ruimte (lees: het kantoor) bepaal ík wat er gebeurt. En vaak betekent dat stilte. Even he-le-maal niets. Gewoon omdat ik bij moet komen van al het geluid wat mijn hoofd al binnengedrongen is.

Want geloof het of niet… naast dat deze Deezer family muziek luistert kan driekwart van dit gezin ook tegelijkertijd (!) tv kijken, een Youtube filmpje checken of piano spelen. En in die gevallen wordt er zo’n overschot aan geluid geproduceerd dat ik me wel eens in een hutje op de hei wens.

Overigens… een koptelefoon doet ook wonderen 😉 .

Deezer family, ieder zijn eigen muziek

Voor diegene die Deezer niet kennen. Het is een streaming muziekdienst. Je kan Deezer gratis gebruiken, maar dan krijg je wel reclame’s tussendoor en zijn de features hier en daar beperkt. Met een betaald abonnement (vanaf € 9,99/maand) heb je geen ‘last’ van advertenties en kun je alle functionaliteiten van Deezer benutten met 1 account. Waaronder meer dan 40 miljoen nummers beluisteren, online èn offline. Heb je een T-Mobile abonnement? Dan ligt de prijs voor een Deezer Premium+ op maar € 5,99 per maand.

Kies je echter voor Deezer family, dan kan je 6 profielen aanmaken met eigen playlists! Je betaald dan weliswaar € 14,99/maand, maar dit heeft één enorm voordeel….

Voordelen en features

Het voordeel der voordelen… Geen. Ruzie. Meer. In. Huis.

Daarnaast heeft ieder zijn eigen profiel. Een soort van Netflix, maar dan in de muziek. Je zit elkaar niet meer in de weg en hebt geen strijd meer wie wat wil horen. Daarnaast krijg je muziek aanbevelingen die bij jouw profiel passen. Heerlijk. Ieder persoontje in huis streamt de muziek die hij of zij leuk vindt vanaf zijn eigen device. En ja… zo simpel is het. Een kind kan de was doen. Sterker nog… mijn 8-jarige weet beter hoe het werkt dan ik!

Wat ik zelf ook heel tof vind zijn de apps die met Deezer communiceren. Neem bijvoorbeeld de app Chordify. Hiermee kunnen onze kids op het moment dat ze een liedje erg leuk vinden dat direct om laten zetten in akkoorden. Zo kunnen ze het zelf gaan oefenen!

Hoe zit het bij jullie in huis met de muziekliefhebbers? Ook diehards?

Ik vraag dat met een reden. Aan 2 liefhebbers mag ik namelijk een Deezer family abonnement weggeven. Ik mag 2x een 3-maanden abonnement weggeven. Denk jij dat jullie huishouden daar blij van wordt? Laat het me dan hieronder weten. Ik hoor graag van je waarom jullie dit abonnement willen uitproberen.

WINACTIE

De winactie loopt tot 31 oktober 2017, daarna trek ik de winnaars.

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven