Denken, denken, denken en DOEN!

denken en doenAls kersverse moeder ben ik heel goed geworden in denken. Denken en doen. Vooral ‘s nachts en tijdens het slaapje (met de nadruk op je) gaat dat gemakkelijk.  Dan heb ik daar namelijk ’tijd’ voor. Tijd staat hier nadrukkelijk tussen aanhalingstekens, want in die tijd ben ik óf aan het stofzuigen, óf de was aan het opruimen (clubvanslechtehuisvrouwen, mijn moeder doet de was) en last but absoluut not least, wagenspanners aan het maken of anderzijds aan het werk voor mijn webshop.

Denken en doen is niet eenvoudig

Werken aan mijn webshop doe ik het liefst, maar wanneer?

De voorbereidingen zoals het boren van de juiste maat gaten in de ringen kan ik niet doen als Sam slaapt,  want dat geeft lawaai. Als Sam niet slaapt, het merendeel van de dag, is boren ook moeilijk, want beebje wil aandacht. En dat, lieve mensen is toch wat ik het aller-allerfijnste vind; van Sam genieten, mét haar genieten. En hier slaat het toe, de twijfel. Voel ik me schuldig als ik éventjes aan mezelf denk? Als ik éven denk, lieve Sam ga nou slapen, want ik wil ook, (of móet ook soms), op de bank met een hete (!!) kop koffie of werken?

Hmmm…nu laat ik het toetsenbord toch weer even los om op mijn nagels te bijten en te denken hoe het moet, met mij en Sam, met mij en de webshop. Maar ik ben er klaar mee. Er moet een plan komen en wel nu! Niet meer denken maar doen! Denken en doen dus toch! Zodat ik me niet meer schuldig kán voelen! In het volgende blog dus mijn plan. Als het van Sam mag 😉 .

En nu boren!

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

12 gedachten over “Denken, denken, denken en DOEN!”

 1. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Het is voor mij al weer een poos geleden maar ik herinner me nog maar al te goed dat ik me totaal naar de klok van mijn kind moest richten. En wat had ik daar een moeite mee in het begin. Uiteindelijk komen de klokjes wel redelijk gelijk te lopen, komt vanzelf goed.

 2. Zo herkenbaar! We zijn natuurlijk niet alleen maar moeder.Maar
  herken het schuldgevoel zo als je tijd voor jezelf
  wilt hebben! Heb het nog steeds en baby is
  inmiddels kleuter..

 3. Hoe herkenbaar. Goed verwoord en leuk geschreven.
  Tijd voor jezelf vinden….thuis?!?!? Heel moeilijk. Laat staan als je ook nog eens vanuit huis werkt!! Complimenten hoe je het sowieso al voor elkaar krijgt.
  Ben zelf soms ook echt blij dat ik naar mijn werk kan. Effe weg, effe een andere rol en dan ’s avonds lekker genieten van mijn meisje.
  Succes met het doen! en het bedenken van een plan.

 4. Ja, je hebt helemaal gelijk! Maar je hoeft je niet schuldig te voelen als je even wat tijd voor jezelf wilt want dat is heel normaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven