Wat deurbeslag voor de uitstraling van je woning kan doen

Bij het verbouwen en inrichten van ons huis hebben we niet alleen aandacht voor het stucwerk, schilderwerk, de kleuren en de meubels, maar hebben we ook bewust gekozen voor ander deurbeslag. De keuze is hierbij gevallen op een deurklink in zwart, voor binnen én buiten met wat handige extra’s erbij.

Deurbeslag is een element dat vaak over het hoofd wordt gezien maar een enorme invloed kan hebben op de algehele uitstraling van je huis. Jammer, want het kiezen van het juiste deurbeslag in de juiste kleuren kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om je woning te transformeren.

Dus heb je geen zin in een grote verbouwing, maar wil je toch wel wat moderniseren denk dan eens aan bijvoorbeeld zwarte deurklinken, dit geeft gelijk een heel andere look & feel.

Hieronder lees je hoe deurbeslag invloed kan hebben op de uitstraling van je huis en waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

deurklink in zwart combineren met licht houten binnendeuren
Zo ziet onze toiletdeur er nu uit

Ik kan me overigens wel voorstellen dat een nieuwe deurklink in bijvoorbeeld zwart of een andere kleur niet direct bovenaan de lijst staat als je wat wilt veranderen. Toch is de metamorfose huge als je dit consequent in je woning doorvoert.

Zo hebben wij bijvoorbeeld nog een heel aantal deuren boven die we zwart geschilderd hebben (ze waren oorspronkelijk crèmekleur) waarvan ik zeker weet dat een zwarte deurklink veel toffer staat!

Maar we zijn begonnen met al onze buitendeuren (dat zijn er 5!) van nieuwe sloten en nieuw deurbeslag te voorzien toen we hier kwamen wonen. En daarna hebben we ook de nieuwe houten binnendeur van het toilet alvast een deurklink in zwart gegeven. Heel gaaf kan ik je vertellen en ook leuk als je een zwart toilet hebt!

Ben jij zelf toe aan de keuze van nieuw deurbeslag? Dan helpen onderstaande tips je een goede keuze te maken.

Stijl in huis

Het deurbeslag vormt een belangrijk onderdeel van de algemene stijl van je woning. Het kan dienen als een verlengstuk van de interieur- of exterieurstijl die je hebt gekozen.

Als je bijvoorbeeld een moderne woning hebt met design meubels, kan het kiezen van strakke, minimalistische deurkrukken en scharnieren de hedendaagse uitstraling versterken.

Voor een meer klassieke of landelijke woning kunnen deurbeslag met sierlijke details en een antieke afwerking de gewenste sfeer creëren. Alhoewel je landelijk ook heel goed met modern kan combineren.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het deurbeslag in ieder geval in lijn ligt met de algehele stijl van je woning, zowel aan de binnen- als buitenkant.

Materialen en kwaliteit blijven belangrijk

De materialen die worden gebruikt voor het deurbeslag kunnen ook een grote impact hebben op de uitstraling van je woning. Denk aan materialen zoals roestvrij staal, messing, brons, nikkel of zelfs glas.

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan een bepaalde sfeer creëren. Een strakke en moderne uitstraling kan worden bereikt met een roestvrijstalen deurklink, of zwart, terwijl messing of brons een warme en klassieke uitstraling kan geven.

Natuurlijk let je niet alleen op de uitstraling van je deurklinken maar ook op de kwaliteit van het deurbeslag. Kies voor duurzame materialen die lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage, zodat de uitstraling van je woning ook op de lange termijn behouden blijft.

Functionaliteit en veiligheid van je deurklink en ander zwart deurbeslag

Naast de esthetische aspecten is het ook belangrijk om te kijken naar de functionaliteit en veiligheid van het deurbeslag.

Een goed ontworpen deurklink of slot kan het gemak en de veiligheid van het dagelijks gebruik vergroten.

Overweeg bijvoorbeeld de ergonomie van de deurkrukken en zorg ervoor dat ze comfortabel zijn om vast te houden en te gebruiken.

Daarnaast moeten de sloten en scharnieren van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen. Het hebben van hoogwaardig deurbeslag geeft niet alleen gemoedsrust, maar kan ook de waarde van je woning verhogen.

Wij kregen na een inbraak in ons vorige huis van de politie de tip om ons deurbeslag veiliger te maken dan dat van de buren. Zo voorkom je een nieuwe inbraak.

Tip: naast deurbeslag en deurklink in zwart heb ik nog een andere handigheid voor je. Kies er bij je voordeur en achterdeur voor om de binnenzijde te voorzien van een draaiknop onder de klink. Zo hoef je bij het naar bed gaan niet steeds met de sleutel de deuren op slot te maken, maar kan je gewoon de deur op slot draaien. Ech ideaal!

Detail en afwerking

Het zijn vaak de kleine details die een groot verschil maken. Het deurbeslag kan dienen als een subtiele maar belangrijke finishing touch in de inrichting van je woning.

Let op de afwerking van het deurbeslag en zorg ervoor dat het past bij de andere elementen in de ruimte, zoals verlichtingsarmaturen, kastknoppen en raamgrepen. Kies voor consistente afwerkingen, zoals geborsteld nikkel of gepolijst chroom, om een samenhangende en professionele uitstraling te creëren.

Je mist dat nu misschien niet, maar als het eenmaal doorgeveord is zal je zeker zien dat dit een verschil maakt.

Het oog voor detail in het deurbeslag kan de algehele esthetiek van je huis verbeteren en een gevoel van samenhang en verfijning bevorderen.

oude zwarte deur met rvs deurklink
Dit was de oude toiletdeur en oude klink, compleet anders toch?

Contrast in plaats van harmonie

Deurbeslag kan ook worden gebruikt om contrast te creëren en specifieke elementen in je woning te accentueren. Bijvoorbeeld, als je een neutrale kleurenpalet hebt, kun je kiezen voor deurbeslag in een contrasterende kleur om de deuren in het oog te laten springen.

Denk aan donkere deurkrukken op lichte deuren of juist lichte deurkrukken op donkere deuren. Dit kan een visueel aantrekkelijk effect creëren en de architecturale kenmerken van je woning versterken. Zo hebben wij een lichtroze deur op kantoor 9ja echt) waar ik een deurklink in zwart op wil zetten bijvoorbeeld.

Het juiste deurbeslag kan dienen als een artistiek statement en de aandacht vestigen op de unieke eigenschappen van je huis.

Consistentie met zwarte deurklinken door ons hele huis

Bij het kiezen van deurbeslag kan het dus heel mooi zijn om consistentie te behouden in de hele woning.

Het is gebruikelijk om dezelfde stijl en afwerking van deurbeslag door te voeren in alle ruimtes. Ook al heb je verschillende deuren (zoals wij in hout, staal en lichtroze) , de zwarte deurklink zorgt dan voor de consistentie.

Hiermee creëren we een harmonieuze uitstraling en een gevoel van eenheid in ons interieur.

Waarom wij voor zwarte deurklinken gekozen hebben?

Wij hebben bewust voor een deurklink in zwart gekozen omdat dit modern en strak is, maar toch redelijk tijdloos. Daarnaast combineert zwart helemaal fantastisch met licht houten deuren vind ik.

Onze nieuwe voordeur én de deur van het toilet zijn van licht hout en daarnaast hebben we nog een aantal stalen deuren in huis, ook daar zitten zwarte grepen op.

Conclusie over de finishing touch van je huis

Het deurbeslag mag dan klein lijken, het heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning.

Het kan de stijl, het karakter en de esthetiek van zowel het interieur als het exterieur verbeteren. Door te kiezen voor de juiste stijl, materialen, afwerkingen en details kun je de gewenste sfeer creëren en de waarde van je woning verhogen.

Het deurbeslag is niet alleen een functioneel element, maar ook een decoratief statement dat de persoonlijkheid van je huis kan weerspiegelen. Dus, de volgende keer dat je een woning upgrade plant, denk dan aan het potentieel van deurbeslag en geef je huis de perfecte finishing touch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven