Die eerste momenten, dat gevoel van die allesoverheersende liefde

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik je voor de eerste keer zag. Eenmaal in het ziekenhuis, lag je in no-time op mijn borst en keken we elkaar verwilderd aan. Beiden in shock door de snelle bevalling. Je vader trouwens ook. Het bewijs hiervan zag ik in de foto’s die hij geschoten had een paar seconden nadat je geboren was. Aangemoedigd door verloskundige Wietske; ‘Snel, Robert maak wat foto’s!’ deed hij ietwat onhandig braaf wat ze zei. Later vond ik een tiental foto’s op zijn telefoon van het plafond en van zijn eigen voeten. De schat 😉 . Die eerste momenten zijn onuitwisbaar.

Lees ook: wat kost een baby eigenlijk? 

die eerste momenten

Die eerste momenten vergeet je nooit

Je werd weggebracht naar de kinderafdeling. Toen ik uiteindelijk ook, in een groot ziekenhuisbed, met jouw papa naar deze afdeling werd gereden lag je samen met een aantal andere baby’s op een kamertje in de couveuse. Ik vroeg aan Robert; ‘En, welke is het?’ Hij wees naar een bakje en daar lag je. Het voelde onwerkelijk. Ik had bijna het gevoel dat we gewoon de leukste mochten uitkiezen.

Het was pas thuis toen ik voor de eerste keer die allesoverheersende liefde voor je voelde. Toch is het net die liefde die het moederschap soms ook moeilijk maakt. Onzekerheid en de grote verantwoordelijkheid die wij dragen om jouw leven hier zo mooi en zorgeloos mogelijk te maken. Elke keer als je vol overgave naar me lacht geef je mij het vertrouwen dat ik het goed doe. We genieten elk moment van je, maar die eerste momenten die vergeet ik nooit.

Dat lieve koppie van je maakt onze dagen simpelweg fijner.

Lees ook: het babydilemma, voor vrouwen die het (nog) niet weten

Herinner jij je die eerste momenten ook nog zo goed? En was dat gevoel van allesoverheersende liefde er direct of duurde dat even?

3 gedachten over “Die eerste momenten, dat gevoel van die allesoverheersende liefde”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven