Dieetpillen, giftige troep met een verwoestend resultaat

In wat voor wereld leven we eigenlijk? We maken pubermeisjes gek met alle absurde reclames en dito vrouwenlichamen. We doen voorkomen dat het normaal is als je als volwassen vrouw een maatje 34 hebt en jagen daarmee ik weet niet hoeveel vrouwen de emotionele afgrond in. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid troep die je op de markt kan krijgen om te proberen om aan dit ideaalbeeld te voldoen. En ik praat uit ervaring. Met regelmaat probeerde ik ‘vroeger’ de nodige poedertjes, shakes, en dieetpillen naar binnen te werken waarvan beweerd werd dat ik er van zou gaan afvallen. Niet dat ik echt dik was. Maar aan het ideaalbeeld heb ik nooit kunnen voldoen.

Het resultaat was echter iedere keer weer teleurstellend. En het ging zelfs zover dat ik overduidelijk een soort van hartkloppingen voelde als gevolg van bepaalde dieetpillen. Vraag me niet welke, daar heb ik geen idee meer van, de troep is uiteindelijk in de prullenbak beland.

dieetpillen

Onlangs bleek echter dat Eloise Parry, een Britse studente, haar poging om meer binnen het ideaalbeeld te passen niet heeft overleefd. Eerder deze maand overleed Eloisa aan het gebruik van dieetpillen die als zogenaamde ‘wonderpillen’ over de toonbank gingen. Eloisa heeft acht dieetpillen ingenomen terwijl nu, naar blijkt, twee tabletten al een dodelijke dosis gifstof bevatten.

Dieetpillen met Dinitrophenol

De pillen bevatten Dinitrophenol (DNP), een industriële chemische stof die absoluut niet bedoeld is voor menselijke consumptie. Het is extreem giftig en wordt normaliter gebruikt als een soort van pesticide (ook daar mag je je vraagtekens bij hebben).

Als DNP eenmaal in je systeem zit, richt het enorm veel schade aan. Het verbrandt niet alleen vet; het verwoest ook al je spieren. Je metabolisme stijgt dusdanig dat je van binnenuit opbrand.

Lees hier meer over Dinitrophenol

Ik kan me het intense gevoel nog herinneren toen ik zwanger was, of eigenlijk vlak daarvoor. Ik vroeg me af of dat deze wereld nog wel geschikt is om kinderen op te zetten. Met alle ellende die je ziet (en dan wonen wij nog in een relatief rustig Nederland). Het gevoel bijvoorbeeld dat je als ouder angstig thuis moet afwachten als je kind gezellig op stap gaat.

Komt hij of zij nog wel veilig thuis?

Mijn God, ik heb me de gevaren zoals hierboven beschreven nog niet eens gerealiseerd. En mijn kinderen komen pas net kijken. Ze krijgen de uitdaging van het puberen nog voor hun kiezen, met alle bijbehorende emotionele strubbelingen. Ik kan je wel vertellen dat ik enorm opzie tegen het groter groeien van mijn kids. Niet dat ik ze graag klein wil houden, helemaal niet. Ik ben gewoon als de dood dat ze -om wat voor reden dan ook- beslissingen zullen nemen, of in situaties terecht komen die verkeerd eindigen.

Kunnen we alsjeblieft met elkaar alvast een streep zetten door dat akelige ideaalbeeld? Laat mijn meisje opgroeien in een wereld waarbij het belang van schoonheid onder aan de lijst komt te staan in plaats van op nummer een. Dan kan ik de dieetpillen van mijn angsten-lijstje schrappen en ook ons buurmeisje eens laten zien dat die laag make-up op haar gezicht haar ècht niet fraaier maakt 🙁 .

Waar maak jij je druk om bij je opgroeiende kinderen ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven