Diepe vriendschappen, jong spul, bubbels, lots of love en bolle buiken

Dat is wel zo’n beetje wat ik te zeggen heb over de afgelopen week 😉 . En dan moet oudejaarsavond nog komen! Wat een bijzonder fijne week was de afgelopen week. Ondanks het feit dat ik altijd een beetje opzie tegen de kerst, in verband met het geregel eromheen. Het geregel en het bedenken van bijvoorbeeld de lekkerste hapjes voor het kerstdiner op school, of in ons geval – het kerstontbijt. Het kerstdiner wat we op kerstavond met vrienden van ons hebben én het kerstdiner op eerste Kerstdag wat we dit jaar voor het eerst bij ons thuis hebben gehouden in plaats van bij de opa’s en oma.

De week voor en van de kerst

Soms denk ik wel eens… er valt niet zoveel te vertellen, maar als ik dan terug denk dan blijkt het heel wat meer te zijn dan ik in eerste instantie dacht.

jong geitje
Niet helemaal scherp, sorry, hier is ie een dag oud <3

Een jong geitje erbij

De week startte al top met een vroege kerstverrassing. Zomaar plotseling is een van de geiten op het dierenparkje waar ik vrijwilligerswerk doe bevallen. Met eén klein, schattig, jong, behaard, geitje als resultaat. Ik zeg wel ‘zomaar plotseling’, maar dat komt omdat wij geen van allen wisten dat de mama zwanger was. Een regelrechte verrassing dus. Mama is namelijk een aantal maanden geleden aangekocht en diegene van wie we hem gekocht hebben wist blijkbaar niet van de little surprise. Wat een cutie is het toch hè!

Op woensdagavond hebben we weer eens heerlijk bij opa en oma gegeten. Lang geleden terwijl we dit in het verleden iedere woensdagavond deden. Tegenwoordig moet ik zelf koken 🙁 , maar goed, het past beter in de drukke schema’s van de sporten van de kinderen.

Een kerstborrel in de kroeg

Op donderdag had Frank een gezellige kerstborrel op het werk. Sinds ik zelfstandige ben zit er voor mij geen kerstborrel meer bij. Tenzij je alle events meerekent waar ik altijd naartoe ga natuurlijk, maar dat is niet helemaal hetzelfde. Ik mis de kerstborrel niet echt hoor, maar vond het toch wel zaak om deze donderdag een alternatief te verzinnen voor de rest van het gezin. Zijnde mijn kids en ik. En het alternatief werd, de kroeg! Samen met opa en oma en een vriend van hun hebben we heerlijk geborreld bij Noot. Mét bijpassende borrelplank. Een uitstekende manier om de aankomende kerstvakantie in te luiden.

voorbereiding kerstontbijt school

Deze hele borrel heeft overigens plaatsgevonden nádat ik me samen met Lotte in het zweet gewerkt heb om de hapjes van het kerstontbijt klaar te maken. En dat is maar goed ook, want de borrel hakte er een beetje in omdat ik nog niet gegeten had.

kerstontbijt op school

Non-alcoholische wijnen test

Maar goed dus dat ik de afgelopen week ook wat non-alcoholische wijnen heb mogen testen van Gall & Gall. Het hoeft niet iedere dag raak te zijn hè. Ik heb inmiddels een witte en een rode wijn getest en ik moet je eerlijk zeggen dat deze wijnen al een stuk beter smaken dan de alcoholvrije wijntjes die ik dronk tijdens mijn zwangerschappen. Brrr, wat een bocht was dat. Zo zie je maar… er kan een hoop veranderen in acht jaar tijd.

non alcoholische wijn_natureo

Het is overigens wel zo dat je de wijnen zonder alcohol niet moet drinken als je echt heel veel zin hebt in een wijntje, met een specifieke reden. Want dan mis je de ‘bite’ die een lekker wijntje met alcohol je wel biedt. Zo heb ik bijvoorbeeld op de vrijdagmiddag wel eens écht trek in een lekker wijntje. Aan het eind van de week als ik een hele drukke week heb gehad en Frank is met de kids naar skiles. Dan rond ik de laatste dingen op mijn pc af voor het weekend, met een heerlijke Chardonnay. Die zou ik op dat moment niet willen ruilen voor een non-alcoholisch glaasje bijvoorbeeld.

alcoholvrije wijn Faber

Maar voor ieder ander moment dat je graag een wijntje drinkt, maar bijvoorbeeld nog moet rijden, zwanger bent, of gewoon geen trek hebt in een kater… dan zijn deze wijnen zeer geschikt.

Heb jij wel eens een alcoholvrij wijntje geproefd, en wat vond je ervan?

Proefbubbelen

De start van de kerstvakantie was bij ons een goeie! En na de gezellige borrel van donderdagavond kon ik een proefbubbelsessie wel waarderen. Beetje vreemd voelt het wel om in de showroom bij een bedrijf te gaan proefbubbelen, maar een jacuzzi koop je niet zonder uit te proberen, wel? Wat een geld kosten die dingen joh.

jacuzzi uitproberen Silverspa

We kijken er inmiddels al een aantal jaren naar (op internet) en nu zijn we voor het eerst echt gaan proberen. Een jacuzzi met echte massagestralen die ook therapeutisch werken in plaats van dat ze alleen maar lekker zijn voor de ontspanning. De proef is goed bevallen dus het zou zomaar kunnen dat we over een aantal maanden zo’n ding in de tuin hebben staan.

Iemand van jullie die hier ervaring mee heeft?

Kerstavond met dierbare vrienden

Kerstavond vieren we -geheel volgens kerstavond kersttraditie– met dierbare vrienden. Het ene jaar bij ons en het volgende jaar bij hen. Dit jaar was het bij ons en -niet geheel volgens traditie- een avond eerder 😉 . Moet kunnen! Wat een heerlijke momenten zijn dit. Ik pak dan met het eten extra uit. Dit keer kabeljauw uit de oven, omwikkelt met parmaham. Zóóó lekker (en zóóó duur).

kerstdiner vrienden

Omdat wij voor onze kinderen en onszelf het een en ander onder de kerstboom hadden gelegd (én voor de opa’s en oma), leek het ons een leuk idee ook iets voor onze vrienden en hun twee meiden onder de kerstboom te leggen. Wat een feest! Voordat we aan tafel gingen konden onze kids niet langer wachten. Ook zij mochten namelijk één kadootje open maken 😉 . Drie spellen, wat lekkere lotions voor in bad én een speciaalbiertje later konden we aan tafel. Genieten.

Pas de volgende middag rond 14.00 namen we weer afscheid van elkaar. Zo fijn! En uiteindelijk was het eigenlijk ook helemaal prima dat het een avond eerder was. Zo konden we even bijkomen en ons voorbereiden op Eerste Kerstdag met de opa’s en oma. Nog zo’n fijne dag!

En nu? Nu ben ik nog steeds aan het uitbuiken. Hoe zit dat met jullie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven