Dieren op social media: de leukste en populairste dieren op een rijtje

Hoeveel vrienden heb jij op Facebook? Hoeveel likes levert een gemiddelde Instagram post op? Dat zijn nog eens cijfers die er écht toe doen in de mensenwereld. Maar ook onze trouwe viervoeters en gevleugelde vrienden kunnen er wat van, online. En er zijn stapels dieren op social media met heel wat meer volgers dan ik. Als ze niet zo überschattig waren was ik er misschien nog wel jaloers op geweest ook. Maar zeg nou zelf, de meeste online beroemdheden zijn toch onweerstaanbaar? Zo lang ze pootjes hebben in plaats van benen dan hè. Sowieso zijn al die dierlijke profielen een aangename positieve afwisseling tussen alle narigheid die je op social media tegenkomt…

dieren op social media

Dieren op social media

Van cavia’s tot tortelduiven. En van parkieten tot varkens. Dieren op social media zijn er in alle soorten en maten. En ook in hun populariteit zit heel wat verschil. Als ik een super extreem geweldig lieve foto van mijn huisdieren plaats ben ik al blij als ik meer dan 10 likes krijg. Maar sommige beesten pakken het heel wat professioneler aan. Met een eigen Facebook pagina, Instagram account of Youtube kanaal. Een professionele fotostudio. En miljoenen volgers! Tijd om eens te kijken hoe ze dat aanpakken. Dit zijn een aantal van de leukste en bekendste dieren op social media.

Lees ook: Huisdieren en kinderen, waar let je op bij de keuze van een huisdier?

The Grumpy cat

Puilt jouw Facebook ook uit van de negatieve berichten? Updates en nieuws waar je ronduit chagrijnig van wordt? Dan wordt het tijd om Grumpy aan je vriendenlijst toe te voegen. Met meer dan 8,5 miljoen volgers heeft zijn – ietwat chaggie ogende koppie – al aan heel wat mensen vrolijkheid gebracht. Je zou haast denken dat hier een gevalletje fotoshop in het spel is… maar niets is minder waar. Grumpy doet gewoon niet aan een foto-gezicht. Een fijne afwisseling op al die ‘perfecte’ mensen op je tijdlijn!

Everybody loves Disco

Op social media wordt heel wat onzin uitgekraamd. Zeker door ons mensen. Tijd voor wat minder fake news, en wat meer inhoud. En voor inhoud zit je wel goed bij Disco de parkiet. Disco kent duizenden zinnetjes en zit het liefst de hele dag te kletsen. De eerste paar video’s is het nog moeilijk te geloven dat dat stemmetje écht uit die vogel komt. Maar zijn Youtube video’s zijn verrassend verslavend!

Esther the Wonderpig

Mini-varkens zijn razend populair. Tot blijkt dat baasjes helemaal geen mini exemplaar hebben gekocht… Ook Esther bleef maar groeien. Maar dat was geen reden voor haar twee vaders om haar de deur uit te doen. Gevolg: een razend populair varken. Esther’s brede glimlach hebben al menig volger in een vegetariër veranderd. Samen met een stel honden, katten en kalkoen Cornelius is ze misschien wel hét voorbeeld voor alle dieren op social media. Van potentiële karbonade naar wereldberoemde superster. Van Esther moet je wel houden!

Boo the dog

Is het een hond? Of is het een teddybeer? Mensen hebben een zwak voor fluffy. En dat komt Boo helemaal niet slecht uit. Schrik niet beste lezers: Boo heeft meer dan 16 miljoen volgers! Dat is bijna heel Nederland! Daar horen natuurlijk ook alle social media accounts bij die een superster zich maar kan wensen. Je kan Boo dus volgen op Facebook, Instagram, Twitter, en ga zo maar door. Misschien hadden ze dat beestje beter Kiekeboo kunnen noemen, want op social media blijft ‘ie maar opduiken. Maar dat is dan weer geen straf. Beter dan de kop van Donald Trump. Hier nog een schattig filmpje…

https://youtu.be/NNirNNRuS9I

Lees ook: Liever met je hond op de bank dan met je partner?

Van eigen bodem: Harry de cavia

Er is ook Holands glorie als het op dieren op social media aankomt. Vorig jaar brak Harry de cavia opeens massaal door. Net zo fotogeniek als onze andere Nederlandse trots Doutzen. Maar wel een beetje hariger 😉 . Samen met maatje Lawrence zorgt Harry voor fotomateriaal dat niet zou misstaan in de Vogue. Met een beetje hulp van hun menselijke dienaar Linde Olde Olthof natuurlijk.

Wat zijn jouw favoriete dieren op social media? Of is jouw eigen huisdier juist je grootste idool? Laat ze maar komen, die beestachtig leuke kiekjes!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven