Dierendag: 2 konijntjes erbij… help jij mee de naam verzinnen? #actie

Tijdens Moederdag verwen je je moeder. Op de dag van de leraar is de juf of meester aan de beurt. Maar binnenkort staat er weer een hele andere feestdag voor de deur: dierendag. En wie gaat Joyce dan verwennen? Precies: haar kinderen 😉 . Vraagt jouw kind ieder jaar een poes, puppy of papegaai van de Sint? Dan zou je die wens natuurlijk in vervulling kunnen laten gaan. En daar is dierendag een prachtig moment voor. Maarrr… bezint eer ge begint!

dierendag konijntjes

Huisdier of buitendier; als het maar past!

Niet onbelangrijk (lees: een must) is dat je een dier kiest dat past bij je leefstijl. Eerder schreef ik al over mijn konijn Pistache, die zich tegoed heeft gedaan aan de volledige vloerbedekking in ons appartement. En een bankstel. En iedere stekker die ze ooit tussen haar tanden kreeg. Pistache is er ondertussen niet meer; wellicht waren al die vezels toch iets teveel van het goede. Hoe dol ik ook op dat pluizige beestje was, een nieuw konijntje komt er niet. Want ik heb mijn lesje wel geleerd: een konijn moet, volgens mij, lekker buiten kunnen graven. En liever niet in je woonkamer. Dus al zeuren je kids nog zo om een harig vriendje: zorg er wel voor dat er in jullie gezin letterlijk én figuurlijk ruimte voor is.

Dat een hond veel tijd en geld kost, weten de meeste mensen wel. Maar ook een aquarium of konijnenhok moet verschoond worden. En de kans is groot dat je mini-me dat na een paar weken ook niet zo spannend meer vindt. Bedenk dus van tevoren goed waar je aan begint! En of je zelf wel zin hebt om poep te gaan scheppen bij je konijn nu je (net) uit de luiers bent.

Je moet er wat voor over hebben, voor die schatjes. Maar dan krijg je er ook een hoop (dieren)liefde voor terug. En aan kids ben je ook begonnen ondanks de poepluiers 😉 , dus eigenlijk is het poep scheppen geen excuus. Het gaat er meer om dat je je beseft dat je dieren niet alleen voor je kinderen ‘neemt’ maar dat je er zelf ook open voor staat, anders wordt het niets. Overigens ben ik wel van mening dat dieren een mooi onderdeel van de opvoeding zijn.

Dierendag: verwen je viervoeter (én je kids)

Joyce heeft de knoop doorgehakt. Een vriendin heeft babykonijntjes en die zijn natuurlijk ook wel heel moeilijk te weerstaan. Tel daarbij op dat de hamster is overleden en dat haar 2 kinderen helemaal euforisch worden bij het idee aan die pluizige bolletjes: dan is mama om. Het is trouwens ‘bij de konijnen af’ … die beestjes zetten écht veel nakomelingen op de wereld!

Stiekem smelt ze zelf natuurlijk ook bij het zien van de donzige dotjes, want ze is een echte direnvriend. En bovendien krijgen de kids er een gratis lesje geduld hebben bij: de knagers zijn pas een weekje oud en moeten dus nog enkele weken bij hun mama blijven. Oftewel: nog even tijd om de tuin bunny-proof te maken!

Afspraken maken met je kinderen

Net als een hond, cavia, parkiet of schildpad komt ook een konijn met bagage. Of liever gezegd: die moet jij verzorgen. Uiteraard kan je afspraken maken met je kinderen hierover, ook dat heeft Joyce gedaan. In principe laten haar kinderen bijvoorbeeld om de dag de hond uit. De ene dag de een en de andere dag de ander. De rest doet Joyce zelf. Nu nog de afspraken maken voor de konijntjes, én niet te vergeten… een naam verzinnen!

dierendag konijnenhok

Het konijnenhok heeft Joyce alvast uitgezocht – een beetje in stijl met het huis – grijs, wit. Deze kan dan in ieder geval vast op 4 oktober ingepakt bij de achterdeur staan als leuke verrassing 😉 . Bij De Huisdiersuper.nl in Nieuwkuijk waar dit hok vandaan komt, kan je makkelijk een dagje rondstruinen, maar zoals het een echt internetbeest betaamt heeft zij het assortiment in hun webshop lekker online doorgespit.

Terwijl we daar over zitten te praten struint ze ook nog voorbij een kippenhok. ‘Leuk voor Frank’ roept ze, ‘die wil al jaren eigen eitjes hebben om te eten’. Ben benieuwd wat voor afspraken ze met hém gaat maken als ook die kippen er nog komen 😉 .

Actie

Goed, dat konijnenhok staat dus met Dierendag in de achtertuin, nu alleen de namen nog. Verzin jij mee voor 2 leuke namen? De meest originele of grappige namen worden beloond met een cadeautje! De winactie loopt tot 15 Oktober 2016.

Andere artikelen die met dieren en dierendag te maken hebben vind je hier:

*Gebruikte afbeelding via Shutterstock

15 gedachten over “Dierendag: 2 konijntjes erbij… help jij mee de naam verzinnen? #actie”

 1. Avatar foto
  Anouk Nijmeijer

  Ik moet direct denken aan de ‘namen’ die mijn zoontje steeds gebruikt (betekenis ons volledig onbekend worden gewoon in het wilde weg geroepen) Janneke en Jonneke

 2. Avatar foto
  jolein koolske

  Oh wat leuk zeg !! Wij hebben ook altijd 2 konijntjes gehad en vonden we altijd zooooo gezellig. Hier wat leuke namen 🙂 welles/nietes – dittus/dattus – pardoes/ pardijntje – Mickey/minnie – anna/elsa – hiero/daaro – vanilla/ice – sipje/sobje. Alvast veel plezier met jullie aanwinst 🙂

 3. voor het geval het twee zusjes zijn: Scarlet (o’hare) en Hopps
  En twee broertjes: Bugs (Bunny) en Roger (Rabbit)

 4. Voor jongenskonijnen:
  Quibus en Brutus
  Timon en Pumba
  Kwibus en Koekwaus
  Nugget en Whopper
  Koekie en Monster

  Voor meisjeskonijnen:
  Bunny en Lola
  Snoezie en Snuffie
  Nijntje en Pluisje
  Snowy en Blackie
  Coco en Chanel

  1. Gefeliciteerd Mieke, jouw originele namen verdienen een prijsje! Vooral konijn Flip is erg blij met je deelname 😉 De keuze is uiteindelijk gevallen op Flip en Bottle 🙂 We hebben je een mailtje gestuurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven