Beleggen in digitale munten, welke kies je dan?

Wil je in digitale munten beleggen, maar ben je er nog niet zo in thuis, dan is het slim om informatie te vergaren over de verschillende munten die er digitaal beschikbaar zijn.

Lees zoveel mogelijk op internet van verschillende mensen, want er zijn nogal wat verschillende meningen over het beleggen in digitale munten zoals Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en anderen.

digitale munten beleggen

Wanneer is het een goed moment om in digitale munten te beleggen?

Vorig jaar om deze tijd waren wij heel actief in het beleggen in cryptomunten. Of beter gezegd: het aankopen ervan. Actief omdat we er tijd voor vrij maakten om er steeds meer over te leren. Want naarmate je meer leert wordt het ook interessant om wat digitale munten aan te kopen.

Juist het ‘doen’ is namelijk erg leerzaam. Ik heb er dan ook al verschillende blogs over geschreven. Toch doen wij het op het moment een beetje rustig aan. Niet omdat de interesse weg is, maar meer omdat we het heel druk hebben met werk en andere manieren van investeren (zoals bijvoorbeeld de aankoop van een tweede huis).

De interesse is er echter nog steeds en zeker in deze tijd kan het heel interessant zijn, omdat de cryptomarkt momenteel niet heel hoog staat. Dat betekent dat je -als je nu aankoopt- en de prijzen gaan weer stijgen je daar een mooie winst op kan behalen.

Los hiervan blijft het super interessante materie en als je wat geld kan missen dan zou ik je zeker aanraden om je eens te verdiepen in het beleggen in digitale munten. Maar alleen als je geld over hebt! Misschien ook leuk om als kerstcadeau voor je partner onder de boom te leggen?

Investeren in crypto als Bitcoin, Dogecoin en meer

De waarde en populariteit van Dogecoin zijn de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Ook al is Dogecoin ooit ontstaan als een grap, de munt heeft een grote groep supporters achter zich gekregen. Net als Shiba bijvoorbeeld.

Als je eerder dit jaar (een paar maanden geleden) duizend euro in Dogecoin had geïnvesteerd, zou jouw investering vandaag de dag veel meer waard zijn geweest. Dat geeft al wel aan dat het een interessante markt kan zijn, dat beleggen in digitale munten.

Maar het is natuurlijk wel verstandig om jezelf vooraf te informeren. Want andersom geldt precies hetzelfde doordat het een volatiele markt is.

Wil jij ook lid worden van de levendige Dogecoin gemeenschap? In deze blog lees je het verhaal achter DOGE. Daarnaast krijg je wat tips over de plekken waar je Dogecoin kan kopen. En geven we redenen waarom je in de coin zou kunnen investeren.

Wat voor digitale munt is Dogecoin en waarom zou je hierin beleggen?

De koers dogecoin crypto heeft dus in de afgelopen maanden mooie bewegingen laten zien. Dogecoin is een digitale valuta die online geldovermakingen mogelijk maakt. Dogecoin (DOGE) is een cryptocurrency en de naam Dogecoin verwijst naar een populaire internetmemo op fora als Reddit en chan.

Het logo van de munt toont de Shiba Inu, een populair hondenras in Japan. Alleen dat is al leuk, vooral voor een hondenfan als ik 😉 . Wij hebben er dan ook ongeveer 12oo in ons bezit. Wat overigens niet zoveel is helaas.

Dogecoin is een Altcoin. Het maakt gebruik van blockchain technologie zoals veel andere digitale munten waar je in kan beleggen.

Eerst werd Dogecoin gescheiden van het Litecoin netwerk. Dogecoin is begonnen als een internet memo en is gebruikt als valuta op sociale netwerken. Mensen kregen DOGE toegestuurd als beloning (een soort fooi) voor leuke en waardevolle posts.

De koerswaarde van Dogecoin

De prijs van Dogecoin is al vele jaren een fenomeen in de cryptocurrency-wereld. ‘S Werelds grootste memecoin verrast de markt altijd met een nieuwe koers.

Naast Dogecoin is er ook de cryptocurrency Ripple (hebben we ook). Zowel Dogecoin als Ripple zijn cryptocurrencies die zijn ontworpen als alternatief voor reguliere valuta’s en bankinstellingen.

Ripple en Dogecoin hebben elk hun eigen token. Ripple gebruikt het XRP-token (symbool: XRP). Dogecoin gebruikt het Dogen-token (symbool: DOGE). Je kunt de huidige waarde van DOGE en de ripple munt crypto koers vinden op de website van een broker.

Omdat momenteel de koersen redelijk laag staan van deze digitale munten kan het best interessant zijn om hierin te beleggen. Zeker omdat de grafieken laten zien dat deze coins veel hoger gestaan hebben. De mogelijkheid dat ze weer tot hun oude koers stijgen is zeker aanwezig.

Manieren om Dogecoin te verkrijgen

Het netwerk van Dogecoin is bijna identiek aan andere populaire cryptocurrencies. Er zijn tokens en miners. De miners verifiëren elke uitgevoerde transactie, maar de persoon die de transactie heeft uitgevoerd, blijft volledig anoniem.

Je kunt Dogecoin met iDEAL kopen bij verschillende Nederlandse brokers of verhandelen op internationale beurzen. Wij gebruiken hier zelf bijvoorbeeld Bitvavo voor. De gemakkelijkste manieren om Dogecoin te krijgen zijn:

  • Accepteer Dogecoin voor werkzaamheden (ja, dat kan nog steeds)
  • Het minen van dogecoin met speciale hardware (hier is wel extra kennis voor vereist)
  • Koop Dogecoin bij een exchange

Dogecoin kopen bij een exchange

Dogecoin wordt op verschillende beurzen verkocht. Nederland heeft een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Dogecoin is een snelgroeiende cryptocurrency. Het heeft een groeiende gemeenschap, veel ontwikkelaars die aan het project werken en partnerschappen.

De kans dat meer mensen en bedrijven dogecoin gaan gebruiken in de toekomst is dus zeker aanwezig. Dit is uiteindelijk zeer positief voor de prijs op de lange termijn.

Dogecoin en andere crypto prijsverwachtingen zijn erg moeilijk te voorspellen, net als de beurs. Dit komt omdat de koers van digitale munten sterk afhankelijk is van de markt zoals je ook bij het beleggen in aandelen op de gewone beurs zet. Een oorlog zoals die in Oekraïne heeft bijvoorbeeld effect op al deze markten. Maar ook de koopkracht.

Beleg dus alleen in dit soort munten (digitaal of niet) als je geld over hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven