Dingen die je in je leven gedaan moet hebben

Wie van jullie heeft er zo’n bucket list van dingen die je gedaan moet hebben in je leven? Vroeger was ik daar helemaal niet mee bezig, maar naarmate ik wat ouder word zijn er toch wel wat dingen die ik op mijn lijstje heb staan. Niet dat ik ze persé allemaal wil afvinken, maar ik vind het toch wel leuk om te bedenken wat ik eigenlijk nog een keertje zou willen doen. Heb jij ook zo’n lijstje -op papier of in je hoofd- waar je nog graag wat van af zou willen strepen? Ik wel en ik neem dat lijstje eens even met je door.

Dingen die je gedaan moet hebben; 10x wat ik nog graag zou willen doen

Nu de kinderen wat groter worden is het ook makkelijker om een soort bucket list te maken voor dingen die je graag nog wilt doen. Een van de dingen die ik al jaren heel graag wilde heb ik overigens inmiddels ‘vervuld’. Deze staat nog wel op mijn lijstje want het is echt onderdeel van de dingen die je gedaan moet hebben in je leven. Of in ieder geval… die ik gedaan wilde hebben in mijn leven:

  1. Motorrijbewijs halen
  2. Harley kopen
  3. Parachutespringen
  4. Schilderlessen volgen
  5. Rondtrekken door Nieuw Zeeland
  6. Rijden op een Grand Prix paard
  7. Met de motor door Amerika rijden
  8. Grote cruise maken met de kinderen
  9. Ziplinen
  10. Vliegtuig besturen

1. Motorrijbewijs halen

Deze wens die stond al vanaf mijn 18e levensjaar op mijn lijstje van dingen die je gedaan moet hebben in het leven. Met een broer en zus die (destijds) motor reden was ik helemaal verliefd op motoren. Toch ben ik pas 2 jaar geleden begonnen aan mijn motorrijbewijs. Maar inmiddels kan ik deze wens dus van mijn bucket list afstrepen. Gedaan!

motor rijden

2. Harley kopen

Eigenlijk is nummer 2 op mijn lijst redelijk gelieerd aan nummer 1 natuurlijk. Onze spaarrekening was ten tijde van het halen van het motorrijbewijs al voorbereid op een van de andere dingen die ik graag ik mijn leven wil doen, namelijk Harley rijden. Een week nadat we ons motorrijbewijs hebben gehaald hebben we dan ook twee Harleys aangeschaft. Een voor Frank en een voor mij, om samen te kunnen touren. Bovenstaande ‘fiets’ is van mij, i love it.

parachutespringen, een van de dingen die je gedaan moet hebben

3. Dingen die je in je leven gedaan moet hebben: parachutespringen

Nog zo’n waaghals activiteit, parachutespringen. Ook hierin heb ik weer een voorbeeld aan mijn directe familie. Mijn twee broers hebben beiden regelmatig met een parachute in de lucht gehangen. Zij hebben allebei volgens mij op Texel een cursus gevolgd en ik meen zelfs , dat ze ook solo mochten springen. Nu zie ik dat niet zitten, dat lijkt me echt veel te spannend, maar misschien zou een tandemsprong nog wel wat zijn. Hij staat in ieder geval op mijn lijstje… we zullen zien of ik het lef heb het nog eens aan te pakken.

4. Schilderlessen volgen

Iets heel anders, maar nog wel steeds een grote wens. Ik wil echt heel graag goed leren schilderen. Ik voel alleen nog niet helemaal de rust om daar echt concreet wat mee te doen. Misschien tegen de herfst/winter, als we toch weer veel meer binnen zitten. Maar feit blijft dat dit een van de dingen is die ik nog heel graag wil doen, en ik weet eigenlijk ook wel zeker dat ik dit ga oppakken.

5. Rondtrekken door Nieuw Zeeland

Ik ben geen wereldreiziger. Dat zijn we geen van allen hier in het gezin. Gewoon lekker op vakantie richting Oostenrijk geeft ons al heel veel voldoening 😉 . Maar toch heb ik stiekem wel wat wensen op mijn bucket list staan met betrekking tot rondreizen. Een daarvan is Nieuw Zeeland verkennen! Lijkt me heel gaaf om in dit land rond te trekken en te genieten van de natuur in alle vormen.

Mijn grote liefde …

6. Rijden op een Grand Prix paard: een van de dingen die ik in mijn leven gedaan wil hebben

Dit zal vast niet bij iedereen op zijn lijstje van dingen die je gedaan moet hebben terugkomen. Maar bij mij wel. Jarenlang heb ik zelf paarden gehad en dressuur gereden. Tot 13 jaar geleden. Toen heb ik mijn laatste paard verkocht omdat ik mijn fulltime baan niet meer kon combineren met de zorgen voor een klein kind én een paard. Ik ben cold turkey gestopt. Na een aantal jaren ben ik toch weer in het zadel gekropen om samen met iemand een paard zadelmak te maken én een paar jaar daarna heb ik nog een blauwe maandag bij een vriendin van me gereden.

Super leuk allemaal. Maar ook erg confronterend. Ik ben lang niet zo soepel meer ‘als toen’ en moet zelfs met een krukje opstappen. Toch blijft het verlangen bestaan om nog eens op een paard te rijden dat echt alle kneepjs kent. Een keer de passage en de piaf voelen lijkt me heerlijk!

7. Met de motor door Amerika rijden

Nog een avontuurlijke wens op mijn bucket list. Of nou ja, eigenlijk is het ook een wens van Frank, dat we samen op de motor door Amerika touren. Maar het lijkt mij ook helemaal te gek hoor. Alleen dan zullen we de kinderen toch ook echt alleen thuis moeten kunnen laten. Ik zie me nog niet binnen nu en een paar jaar een rondreis door Amerika maken op de motor. Hoe leuk ook. Deze moets dus nog even op mijn lijstje van dingen die je gedaan moet hebben blijven staan.

8. Een cruise maken met mijn gezin lijkt me echt fantastisch

In deze tijden met Corona is het maken van een cruise wellicht ook avontuurlijk om op je lijst te hebben staan, haha. Toch staat hij ertussen. Frank en ik hebben afgelopen jaar zonder de rest van het gezin een cruise gemaakt. Een minicruise welteverstaan. Met Norwegian Cruise Line mochten we hun nieuwste cruisschip onveilig maken. En dat smaakte naar meer, want wat hebben we genoten. En de kinderen hingen aan onze lippen toen we met de verhalen en foto’s thuis kwamen. Ik zou dit dan dus ook graag toevoegen aan dingen die ik met de kinderen nog zou willen doen in ons leven. Maar dan graag ergens in de carribean ofzo.

9. Ziplinen op de bucketlist van dingen die je gedaan moet hebben

Misschien dat ik eerst hier maar mee moet beginnen voor ik me waag aan het parachutespringen 😉 . Op verschillende plekken -ook in Nederland- kan je ziplinen en dat lijkt me super gaaf om een keer met de kinderen te doen.

dingen die je gedaan moet hebben

10. Vliegtuig besturen

Een wens die voortkomt uit het beroep van mijn vader. Als straaljagerpiloot heeft hij natuurlijk wel een aantal verhalen verteld en op een of andere manier zijn wij daar in ons gezin een beetje mee ‘besmet’. Mijn beide broers hadden ook graag gevlogen maar bij de een waren zijn ogen te slecht en de ander had problemen met zijn nieren. Jammer maar helaas, dat ging niet door. Maar ‘ergens’ voel ik me dus verbonden met vliegen en zou ik heel graag eens iets doen wat me qua gevoel nog wat dichter bij mijn vader brengt. Vandaar dus op mijn lijst van dingen die je gedaan moet hebben. Luc is me trouwens al voor zoals je hierboven ziet!

Wat staat er op jouw lijstje?

1 gedachte over “Dingen die je in je leven gedaan moet hebben”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven