Dirk Scheele weer in het theater met Huis- tuin en keukenavonturen

Peuter popidool Dirk Scheele toert weer door de theaters van Nederland met zijn nieuwe show ‘Huis- tuin en keukenavonturen’. Dirk Scheele is al jaren bij vele peuters en kleuters bekend om zijn leuke teksten over alles wat bij een peuter en kleuter leeft. Hij heeft een eigen Youtube kanaal en is ook te zien op Nickelodeon. Ook deze Dirk Scheele theater show is weer een toppertje.

Dirk Scheele Theater show Huis- tuin en keukenavonturen

In zijn kenmerkende geel-groene kleding straalt Dirk een rust en kalmte uit waar ik jaloers op ben. Maar zijn liedjes zijn alles behalve kalm en rustig, ze zijn juist heel aanstekelijk en vaak voorzien van allerlei gebaren. Als peuter of kleuter lukt het bijna niet om stil te zitten. Zijn teksten zijn zeer toegankelijk en zijn melodieën niet uit het hoofd te krijgen (wees dus gewaarschuwd!). Je kunt de liedjes van Dirk prima in het dagelijks leven toepassen. Hij maakt gebruik van allerlei muziekstijlen: onder andere rock, country, jazz en Caribische noten komen je vrolijk tegemoet in deze theater show. Variatie genoeg dus.

Ken je Dirk Scheele  al? Dan weet je hoe leuk een peuter en kleuter zijn liedjes vindt en is de show een aanrader! Ken je Dirk Scheele nog niet? Dan is dit het moment om kennis te maken en deze sprankelende theater show te bezoeken.

dirk scheele theater, huis tuin en keukenavonturen

Huis, tuin en keukenavonturen

Zoals de naam van de show doet vermoeden, beleeft Dirk Scheele in het theater allerlei avonturen rondom zijn huis, tuin en keuken en hier zingt hij dan over. Nou ja, “avonturen” zijn het niet echt. Het zijn eigenlijk echt huis- tuin- en keuken dingen die voor peuters en kleuters zeer herkenbaar zijn. Dirk doet dus eigenlijk niets bijzonders. In het kort: hij ziet diertjes in zijn tuin, smeert broodjes, doet de was. Vervolgens doet hij even een dutje, speelt muziek en bakt pannenkoeken. Dat was het wel zo’n beetje. En tóch is het heel leuk (en herkenbaar) voor die kleintjes!

Lees ook: Genieten in het Loonsche Land van de Efteling

In de Dirk Scheele theater show wordt hetzelfde decor gebruikt als bij zijn tv en Youtube opnames. Ook dat is dus heerlijk herkenbaar voor de kleintjes. Daarnaast is zijn buurvrouw Joes ook van de partij en de nogal strenge tante Viola komt even buurten. Je kan worden uitgenodigd om op het podium muziek te maken met zelfgemaakte “gitaren”, “drums” of “contrabas”. Zo probeert Dirk (letterlijk) al spelenderwijs zijn liefde voor muziek aan de kinderen over te brengen. Er komen liedjes voorbij over dieren in de tuin, belegde boterhammen, de was, opruimen en pannenkoeken. En zeg nou zelf, met teksten als: “ik heb een rits, dat is heel blits” kan je gewoon niet stuk bij een kleuter 😉 .

dirk scheele theater show

Uitgebalanceerde show voor kids

Kinderen kunnen niet lang stil zitten en Dirk houdt hier goed rekening mee. Als de kinderen net een beetje beginnen te wiebelen, worden ze allemaal uitgenodigd om de polonaise te doen op het podium. Dit wordt natuurlijk zeer gewaardeerd, ze vinden het geweldig! Als iedereen weer op zijn plek zit en Dirk tot driemaal toe een pannenkoek laat vallen is er hilariteit alom!

Lees ook: een dagje SpaceXperience met André Kuipers

En niet te vergeten, de meet & greet na afloop! Met zijn welbekende rust en kalmte gaat hij geduldig met alle kinderen op de foto en krijg je een flyer met handtekening!

Het is duidelijk. Voor ons ouders kan het nogal simpel overkomen allemaal, maar de kinderen zijn dol op Dirk Scheele. Ga je naar de Dirk Scheele theater show? Dan is het leuk om de liedjes voorafgaand aan de voorstelling alvast (opnieuw) te beluisteren. Zo raakt jouw kind er al mee bekend. Mijn zoontje zat in het begin letterlijk met open mond te kijken toen hij de liedjes begon te herkennen.

Hier vind je alle voorstellingen van de huis- tuin en keuken avonturen.

Winactie

Ga je ook graag naar de nieuwe theater show van Dirk Scheele? Wij geven 4 kaartjes weg! Laat ons hieronder weten met wie je zou willen gaan. Deze actie loopt tot 9 oktober 2017.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

 

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

27 gedachten over “Dirk Scheele weer in het theater met Huis- tuin en keukenavonturen”

 1. Ik zou gaan met mijn man en met onze dochter Julia en haar nichtje.
  Julia zingt en danst de hele dag het liedje over de beer, olifant, boom, etc. Zou een geweldige verrassing voor ze zijn.

 2. Mijn 2 meiden zouden dit erg leuk vinden! De oudste heeft Dirk Scheele heel veel geluisterd en de jongste begint er nu ook elke keer om te vragen!

 3. Met mijn dochter en haar bff anoek en moeder margret. gezellige middag gaat dat zeker worden, de kids zullen zich opperbest vermaken en voluit meezingen!

 4. Avatar foto
  Anouk nijmeijer

  Ik wil heel graag met mijn twee lieve kinderen die echt zullen genieten en het laatste kaartje zou ik graag gebruiken om een van mijn cliënten mee te nemen. Ze hebben het de laatste tijd erg zwaar gehad en gaan nog een moeilijke periode tegemoet.

 5. Leuk voor de jongste kids, vooral zoonlief van vijf vind Dirk echt super leuk. Echt een feestje als we naar de show zouden mogen! Genieten op het puntje van de stoel

 6. Avatar foto
  Marjanne van den Blink

  Doe graag mee voor de kindertjes van mijn lieve huishoudelijke hulp, die in de schuldsanering zit en dit dus zelf nooit kan betalen!

 7. Ik doe graag mee voor kleinzzon Jordan omdat hij helemaal fan is van de liedjes van Dirk! Ik ook overigens……..:-)

 8. Ik zou heel graag met mijn man en 2 dochters gaan. Mijn jongste zingt regelmatig het liedje van de kapper en die van de aap in de supermarkt met een grote big smile op haar gezicht. Zou een top cadeau zijn!

 9. Avatar foto
  Maaike van de Laar

  Jaaa….wij zouden graag met onze dochter van 3 en zoon van 2,5 willen gaan. De liedjes kunnen ze mee zingen want ze worden dagelijks beluistert tijdens t spelen, of als mama ze speelt op haar gitaar of in de auto!

 10. Jaaaaaaaa dat zou echt supergaaf zijn! Mijn dochtertje Bente (nu 3,5 jaar) is helemaal gek van Dirk. Dankzij het liedje bij de kapper vond ze het tweede bezoek aan de kapper niet meer eng! Wie ze mee zou nemen? Buurmeisje en een van haar beste vriendinnetjes Lizzy!

 11. Wat een mooie recensie en leuke winactie! ??? Ik doe graag mee voor mijn dochters van 2 en 3. Tijdens deze zomervakantie op weg naar Zuid-Frankrijk hebben ze voor het eerst kennis gemaakt met de cd’s en dvd van Dirk Scheele. Ze vonden het fantastisch en hierdoor was de lange autorit zelfs een feest ? Nu luisteren we de liedjes bijna dagelijks en hoor ik ze vaak meezingen ?
  Ik weer zeker dat ze het geweldig zouden vinden om naar de voorstelling te gaan. Wij gaan heel hard duimen ☘️

 12. Onze kinderen zijn bijna twee jaar geleden ook geweest, maar waren toen nog te klein en vonden het te spannen om mee te doen. Inmiddels kennen ze de liedjes beter en de oudste zou graag meedrummen op het podium. De jongste danst en zingt liever. Wat zou het leuk zijn om ze te verrassen met kaartjes!

 13. Ja leuk! Ons kind is helemaal fan van Dirk.
  De eerste theater ervaring was naar Dirk Scheele en dat heeft diepe indruk gemaakt. We gaan dus graag met ons gezin op herhaling.

 14. Wat een leuke recensie! Ik zou graag samen met mijn lieve Tibe (4 jaar) en zijn zusje June van bijna 2 gaan. Natuurlijk gaan papa en mama gezellig mee swingen. Hier in huis is dirk favoriet op youtube maar in het echt is dat natuurlijk nog een groter feest.

 15. Ik zou heel graag met mijn dochter Lynn en haar vriendje Rens en zijn moeder (mijn vriendin) hier naartoe willen. De kids zijn echte Dirk Scheele fans. Groet Vanessa Geurink

 16. Heel leuk!!! Ik zou mijn dochter Sophie van 3 jaar oud meenemen als ik zou winnen en vriendin Martine met haar dochtertje Mirte! Sophie is gek op dansen en zingen en vindt de liedjes van Dirk geweldig! We zitten in een hectische periode met verhuizing e.d. en dit zou een heel welkom uitje zijn momenteel.

 17. Ik zou graag met ons gezin gaan! Ik drsai de cd van Dirk in de auto helemaal grijs. Onze jongste zoon heeft een taal- spraakachterstand, maar pakt de liedjes van Dirk heel goed op en hij leert er heel veel van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven