Disney on Ice, Worlds of Fantasy

Gloeiende gezichtjes, rode wangen, opgewonden stemmetjes en glimlachen van oor tot oor. We hebben het allemaal weer gezien bij de kids om ons heen tijdens de nieuwste show van Disney on Ice, Worlds of Fantasy. Wederom was het genieten bij deze show en zo mogelijk nog meer dan de eerste keer. Vooral het deel voor de pauze sprak tot de verbeelding bij ons kleintjes. Relatief korte stukjes die opgevoerd werden en die goed vol te houden waren voor de kleintjes.

Met een sprankelende start kwam Cars het podium op. Te gek om de prachtige auto’s uit het gelijknamige verhaal van Disney op het ijs te zien. Auto’s die ‘vol gas’ over het ijs glijden om ooohhhs en aaaahhhss in ontvangst te nemen van het publiek. Wat een prachtige auto’s zeg. Van top tot teen glimmend en exact zoals we ze uit de boeken en van de film kennen. Een achteruit rijdende Takel zorgt voor hilariteit alom en zelfs wij ouders vragen ons nu nog af hoe de auto’eigenlijk over het ijs rijden, want er is geen coureur te zien!

Bliksem Mç Queen werd op de voet gevolgd door het verhaal van de zeemeermin Ariël waar dochterlief helemaal fan van is. Een prachtige ‘onder water’ show op het ijs, met spanning, humor en een beetje romance maakt dat onze kinderen aan hun lippen hangen. Ook Tinkerbell en de magische Disney-feeën zorgen voor een vrolijk spektakel. Tinkerbell is op zoek naar ‘haar plek’ in feeënland. Geboren als knutselfee wil ze eigenlijk liever een andere fee zijn aangezien ze het idee heeft dat knutsel feeën niet veel toevoegen aan de feeën wereld. Uit het magische verhaal blijkt juist dat iedere fee belangrijk is en Tinkerbell bewijst dit door ervoor te zorgen dat de lente op de mensenwereld toch haar intrede doet. Een feestelijk geheel, met prachtige schaatsers en nog mooiere kostuums. Je waant je in de fantasiewereld zelf.

Net op tijd volgt een korte pauze om even de benen te strekken. Met kleine kindjes zou deze pauze net wat langer mogen zijn. Op en neer naar de wc moet in sneltreinvaart en echt tijd om een drankje te doen hebben we niet voordat de 2e helft weer start met alle figuren van Toy Story. Andy gaat naar school en al zijn speelgoed van vroeger moet opgeruimd worden. Alle soldaatjes komen in actie in een eigen dansshow op het ijs. Een show die eenvoudig lijkt, maar zo mooi synchroon gaat dat je blijft kijken. Woody, Jessy, Buzz Lightyear, Barbie en alle anderen krijgen een nieuwe kans op een kinderdagverblijf. Vooral de ontmoeting tussen Barbie en Ken is opvallend en de grapjes die verwerkt zijn in de show met betrekking tot Ken en zijn outfits vallen zeker bij de ouderen in de smaak. Heerlijk cliché. in het kinderdagverblijf bevalt het echter niet zo goed. Er wordt nogal ruw gespeeld en de figuren van Toy Story proberen met elkaar een uitweg te vinden om weer terug te komen bij Andy. Gelukkig lukt dat!

Het gehele 2e deel van de show bestaat uit het verhaal van Toy Story. Op zich een mooi verhaal, maar voor de kindjes wat te lang. De energie raakt wat op bij onze kids en dat maakt dat het waarschijnlijk fijner was geweest als er een nieuw verhaal zijn intree zou doen. De  opzet van de 1e helft was voor de kleintjes in ieder geval wat beter. Maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Na ruim 2 uur doen we nog enthousiast mee met de record poging papieren hoedjes dragen voor het Guinness Book op Records die nog geslaagd is ook, om vervolgens huiswaarts te keren met een lekker lolly als verrassing voor de deelname.

Al met al wederom een geslaagde avond waar de kids nu nog over praten. Zeker de moeite waard om in de kerstvakantie te bezoeken met je kinderen. In den Bosch is de show vandaag nog te zien en vervolgens kan je tot en met 29 December terecht in Utrecht! Neem een kijkje op de site van Disney en boek gauw een kaartje. Leuk voor onder de kerstboom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven