Dit vind IK stom, mijn eigen STOM lijstje

Een STOM lijstje van mezelf. Niet origineel, maar toch niet minder leuk (vind ik dan hè). Een nieuwe rubriek ‘dit vind IK stom’ omdat ik hou van het lezen van de herkenning. En omdat ik benieuwd ben naar jouw ‘STOM lijstje’!

Afijn, maar nu eerst als aftrap die van mezelf.

stom lijstje

STOM lijstje top 10

Zo moeilijk was het niet om een top 10 samen te stellen voor mijn eigen STOM lijstje, dat blijkt wel weer 😉 . Het stond zo op papier. Ook wel eens lekker trouwens, dat je alles wat je denkt zomaar op papier kan knallen zonder er echt over na te hoeven denken!

STOM 1: Tandpasta dopje

Het is niet zozeer het dopje van de tandpasta zelf wat ik stom vind. Iedereen hier in huis doet dit dopje er namelijk netjes op. De kinderen doen dit alleen als er nog een but tandpasta uit de tube komt.

Het gevolg: een enorme hoeveelheid geplette tandpasta in de dop, die zorgt voor een ranzigheid, NIET NORMAAL!

STOM 2: Mailbox die overstroomt

Bagger is het altijd in mijn mailbox. Vandaar ook dat deze in mijn STOM lijstje moet. Eens in de zoveel tijd crasht mijn laptop dusdanig dat ik ook weer met een ‘schone’ inbox begin. Ik spreek vervolgens met mezelf af dat ik hem deze keer écht bijhou. Om vervolgens een jaar later te constateren dat het weer helemaal mis is. Stom dus.

STOM 3: Toiletpapier op

Ook zo’n irritatiedingetje wat ik maar niet teboven kom. Het toiletpapier dat boven altijd op is. Beneden is dat niet zo erg, want vlak bij de wc staat de voorraadkast waar ik dan wel nieuwe rollen kan pakken. Zo gepiept dus. Maar als het toiletpapier boven op is, dan moet ik dus eerst weer naar beneden. En om de een of andere reden lijkt het bij mij ALTIJD op 🙁 .

STOM 4: de supermarkt

Behoeft geen verdere uitleg denk ik. Ik heb een hekel aan de supermarkt. Het duurt me altijd te lang, óf er is iets op, óf ik kom wederom met teveel thuis. Oja… en het kost altijd geld. Oja, en boodschappen doen met kinderen, vind ik ook stom.

STOM 5: Gamen

Ik kan me er inmiddels een beetje bij neerleggen, maar het gamen mag niet ontbreken op mijn STOM lijstje. Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik heel erg blij ben met een man die niets met gamen doet. Een gamende puber in huis is echt meer dan voldoende!

STOM 6: Rommel in huis

Ik ben geen opruimerig type. Mijn man ook niet (sterker nog, die is nog een slagje erger dan ik vind ik). Je snapt wel wat dat doet met het ‘aangeboren’ gedrag van mijn kinderen. Juist ja. Van kleding onder de wastafel tot klei tussen de planten en van vuile onderbroeken achter het bed tot schoolspullen op de wc… je kan het zo gek niet bedenken. Er ligt vanalles door het hele huis.

STOM 7: Lekkere dingen slecht

Tja. Wat zal ik zeggen. Natuurlijk vind ik een lekkere salade ook lekker, maar het gaat me meer om de écht lekkere dingen. Taart, snoep, koekjes, chips, chocolade… ik lust het écht allemaal! Was ik maar gezegend met een gen wat een afkeer voor lekkernijen vertoont… nu is het de eeuwige strijd tussen iets lekkers en mijn gewicht. Toch jammer. Oja… en STOM!

Lees ook: vakantiestress door te laat boeken

STOM 8: Stress voor de vakantie

Herken jij dat ook? Dat je stress ervaart voor de vakantie? Alles moet bij mij altijd op hetzelfde moment. Ik ‘moet’ nog wassen. Ik ‘moet’ nog inpakken. Ik ‘moet’ nog voorwerken. Ik ‘moet’ eigenlijk nog wat nieuws. Ik ‘moet’ iets regelen voor de dieren. Er gaat zoveel ‘moeten’ vooraf aan de vakantie dat ik de eerste dagen echt moet ontstressen.

STOM 9: 1500x mama

Ik geef toe, wellicht overdrijf ik iets. Maar al dat ‘gemama’ op één dag. Ik word er moe van, of doof. En in ieder geval op zijn minst geïrriteerd. Waarom mama roepen als je het ook zelf kan? Verdient echt wel een plekje op mijn STOM lijstje.

STOM 10: Events in Amsterdam

De events zelf zijn niet stom. Amsterdam is ook zeker niet stom. Integendeel. Ik hou van Amsterdam. Wat eigenlijk stom is, is dat ik in Schijndel woon. Maarja, daar woon ik nu eenmaal, dus vind ik voor mijn STOM lijstje dat de event in Amsterdam stom zijn. Het kost me teveel tijd om voor iedere uitnodiging op en neer te komen. Waren die events nu maar dichterbij, dan zou ik véél vaker gaan!

Tsjee, dat was een makkie, dat STOM lijstje 😉 . Ik zou ook nog wel even door kunnen gaan, haha.

Ik ben benieuwd wat jij hiervan herkent, let me know! Vind je het leuk om zelf met je STOM lijstje op MamsatWork te staan? Mail me!

1 gedachte over “Dit vind IK stom, mijn eigen STOM lijstje”

  1. Herkenbaar, vooral die van events in Amsterdam met dat hoge parkeertarief, altijd files ernaartoe en een binnenstad waar je regelmatig verdwaalt omdat je nooit in de buurt kunt parkeren. Ik hoop idd dat pr-bureaus het licht nog eens gaan zien wat dat betreft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven