Zeurende moeders zorgen ervoor dat hun dochters succesvoller zijn

Zeurende moeders zorgen voor succesvolle dochters. BAM! Eindelijk doe ik iets goed uit mezelf! Zonder erbij na te hoeven denken. Gewoon, omdat ik zo in elkaar zit. En jij waarschijnlijk ook 😉 . Je zal wel denken ‘waar heeft ze het in godsnaam over?’ Ik zal het je vertellen. Zeurende moeders zijn goed!

Alhoewel het je soms moedeloos kan maken en je er een rottig gevoel over kan krijgen; zeuren blijkt van goede invloed te zijn op het succes van je dochter.

zeurende moeders

Zeurende moeders zijn ’tha Bomb’

Tuurlijk hou jij van je dochter en houdt je dochter van jou. Maar naarmate ze ouder worden, wordt het een tikkeltje lastiger om op hetzelfde niveau te communiceren. Op een of andere manier verstaat mijn dochter mijn vraag ‘gooi je even je kleren in de was’ niet echt. Het lijkt wel of dat die vertaald wordt in ‘pak je ipad en ga lekker op bed of op de bank youtube filmpjes liggen kijken’.

Uiteraard stapelen mijn onbeantwoorde vragen zich op (overigens niet alleen bij dochter, ook bij zoon) om vervolgens gezamenlijk te besluiten een soort commando saldo af te vuren op mijn kinderen. Dit in de vorm van ‘ruim nu ein-de-luhuk je kamer eens op’, ‘start nu eerst ee-heens met je huiswerk’ of ‘spoel na het tandenpoets eventjes de wasbak schoon aub’.

Lees ook: pubers opvoeden… een koud kunstje

25x per dag zeuren en zaniken

Niet 1x per dag maar gemiddeld toch wel zo’n 25x per dag. YEP! De zeurende moeder is geboren. Gelukkig ben ik me er van bewust dat ik echt niet de enige zeurende moeder ben die op deze wijze haar kinderen enigszins fatsoensnormen probeert bij te brengen. Toch voel ik me er altijd lullig om. En denk ik bij mezelf dat ik toch echt mijn best moet doen om een gezelligere moeder voor mijn kinderen te zijn. Herken je dat?

But no more!

Maar gelukkig kunnen wij zeurende moeders dit schuldgevoel nu meters achter ons laten. Eigenlijk mogen onze dochters ons juist heel erg dankbaar zijn! Sterker nog… ik verwacht dat ze over een aantal jaren met een flinke bos bloemen voor de deur staat om me te bedanken voor al het gezeur en gezanik aan haar hoofd!

Lees ook: Pubers zijn altijd alles kwijt

Brits onderzoek zeurende moeders

Uit Brits onderzoek is namelijk gebleken dat dochters van zeurende moeders later succesvoller zijn. Hoe het met de zonen zit, dat weet ik even niet.. maar hé … die broer die moet ook wat voor zijn zusje over hebben en mijn gezeur dus maar voor lief nemen.

Uit de studie van de universiteit van Essex blijkt dat meisjes met een bitchy moeder later meer succes in het leven hebben, dan kinderen die een ‘softe’ mama hebben. De wetenschappers volgden voor het onderzoek 15.500 meisjes tussen de 13 en de 14 jaar van 2004 tot 2010. Nu is mijn dochter nog geen 13, maar tegen die tijd heeft ze gewoon lekker een voorsprong!

Uitkomsten onderzoek

Vrouwen waarvan de moeders hoge eisen stelden -en daar met regelmaat over bleven zeuren-, studeerden vaker verder en hadden een grotere kans op een goede baan. Daarnaast kwamen tienerzwangerschappen bij hen ook minder voor.

Is al dat gezeik tóch ergens goed voor!

Herken jij dat gevoel van zeuren en je erachteraf lullig om voelen? Niet meer doen hè!

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven