Doelstellingen, schrijf ze op, dan maak je ze eerder waar!

doelstellingenOndanks het feit dat het de afgelopen nachten laat was zit ik weer boordevol energie achter mijn pc. Dat doet een jaarwisseling met me. Heb jij daar ook ‘last’ van? Dat je van plan bent om het in het nieuwe jaar ‘anders’ te gaan doen, of ‘beter’ ? En hoe pak jij dat dan aan? Heb je doelstellingen?

Terugkijkend op afgelopen jaar mag ik concluderen dat wij niet ontevreden mogen zijn. We hebben onze doelstellingen gehaald. Dit ondanks het feit dat die doelstellingen niet goed op papier stonden en mijn focus niet altijd 100% toegewijd is aan één ding. Ik hou namelijk van afwisseling. Afwisseling in mijn werk. Ik hou van nieuwe uitdagingen, nieuwe business, ideeën uitwerken enzovoorts. Maar met de nieuwe ideeën komt er ook een bak extra werk op ons neer die niet altijd goed getimed uitgevoerd kan worden. Vandaar dat ik het voor het komende jaar anders ga doen. Ik ga mijn doelstellingen opschrijven. Niet teveel. Een paar maar, want anders is het niet realiseerbaar. Maar wel een paar doelstellingen waarbij de lat hoog ligt zodat de uitdaging blijft.

Doelstellingen voor het nieuwe jaar

Dus zo gezegd zo gedaan. Mijn doelstellingen schrijf ik (en ja dan bedoel ik inderdaad met pen en papier) op. Voor ieder bedrijf één. Èn een privé doelstelling. Dat maakt dat er 4 doelstellingen onder elkaar komen te staan. Het briefje met de doelstellingen stop ik in het hoesje van mijn telefoon, èn ik print er eentje uit die ik inlijst op kantoor (foto volgt 😉 ). Je kan er van alles mee doen natuurlijk, maar wat vooral belangrijk is is dat je jouw doelstellingen dagelijks even ‘ziet’. Ziet op papier, of in je hoofd, dat maakt zoveel nog niet uit. Maar confronteer jezelf met je doelstellingen, dagelijks. Zo wordt het ook eenvoudig om keuzes te maken. Bij iedere keuze die je moet (of mag) maken vraag je jezelf af of het resultaat van de keuze je dichterbij een van je doelstellingen gaat brengen.

Kan je die vraag met ‘Ja’ beantwoorden, dan weet je dat je een goede keuze gaat maken.

Wat bij het opschrijven van de doelstellingen belangrijk is, is dat je een zakelijke èn een privé doelstelling opschrijft. Dat kan soms tegenstrijdig lijken, maar is o zo belangrijk in de balans tussen werk en privé. Zorg er dan ook voor dat je ‘vol’ voor beide doelstellingen gaat die je op papier hebt gezet. Niet alleen voor je zakelijke doelstelling en niet alleen voor je privé doelstelling.  In beiden wil je op het eind van het jaar geslaagd zijn toch?

Nieuwsgierig naar mijn doelstellingen? Ik zet ze hieronder voor je op een rij.

  • MamsatWork – een verdubbeling van het aantal maandelijkse bezoekers op het eind van het jaar.
  • Zazou – het vinden van een koper 😉
  • Hairclippy – een verdubbeling van het aantal particuliere orders per dag.
  • Privé – serieus genieten van mijn privétijd met mijn gezin. Op het moment van genieten ook genieten voor 100% en niet in mijn hoofd nog met andere zaken bezig zijn.

En hoe ga jij het aanpakken? Hoe liggen jouw doelstellingen zakelijk en privé ? Deel je doelstelling hier, wellicht kan iemand die ze leest je helpen om een stapje in de goede richting te maken!

 

1 gedachte over “Doelstellingen, schrijf ze op, dan maak je ze eerder waar!”

  1. Avatar foto
    Ans van de Pas

    Hele goede doelstellingen en ik wens je veel succes met het behalen ervan. Met jouw enthousiasme en werklust gaat dat zeker lukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven