Dokter Leenarts producten voor de gevoelige kinderhuid én voor volwassenen

Dokter Leenarts begint met haar producten langzamerhand een begrip te worden in de wereld van huidverzorging. Zij veegt de vloer aan met de grote namen door huidverzorgingsproducten te produceren die echt doen wat ze beloven en geen schadelijke stoffen bevatten. Het kan dus wél!

dokter leenarts

Dokter Leenarts producten voor baby’s en kinderen

Hoe meer je weet over de huid van je kind (en van jezelf) hoe beter je weet hoe je deze moet verzorgen en problemen kunt voorkomen, toch? In het handboek over de Huid 0-4 jaar bundelt dermatoloog Dokter Leenarts al haar kennis over huidproblemen bij baby’s en jonge kinderen.  

De Dokter Leenarts producten die specifiek voor baby’s en kinderen zijn vind je hieronder:

 1. Babybillen zalf
 2. Bad & Douche olie
 3. Droge huid zalf
 4. Verkoelende lotion
 5. Berg zalf
 6. Huid & massage olie

⇒ Je koopt de producten van Dokter Leenarts bijvoorbeeld online bij Plein.nl Bij de laatste hebben ze een uitgebreider assortiment.

1. Babybillen zalf van Dokter Leenarts

Een babybillen crème zonder onnodige stoffen (zoals parfum, conserveermiddelen of wolalcoholen) die irriterend kunnen werken. Daarnaast heeft deze zalf voor de billetjes een hoog percentage zinkoxide. Zinkoxide is een belangrijk ingrediënt aangezien het verantwoordelijk is voor het creëren van een beschermende laag.

De Dokter Leenarts billenzalf bevat maar liefst 30% zinkoxide. Niet alleen voor het gebruik op de billetjes handig, maar ook uitstekend te gebruiken voor rode plekjes in nek of okselplooien.

Gebruiksaanwijzing: Na het wisselen van de luier een dun laagje van deze babybillen zalf smeren. Worden de billetjes toch een keertje rood? Smeer dan een iets dikker laagje van de zalf van Dokter Leenarts.

Door de zorgvuldige selectie van ingrediënten is dit de eerste Babybillen Zalf met het Huid Allergie Keurmerk, een initiatief van het Huidfonds.

⇒  Je koopt de babybillenzalf hier online

2. Bad & Douche olie

De Bad & Douche olie verzorgt, beschermt en verzacht, maar bevat geen zeep. Deze bad & douche olie van Dokter Leenarts wordt aanbevolen voor de eczeem gevoelige huid maar is in principe voor alle leeftijden geschikt. De olie bestaat grotendeels uit Soya en olijfolie waardoor de huid direct verzorgd wordt tijdens het badderen in plaats van dat de babyhuid juist uitdroogt door het contact met water.

Gebruiksaanwijzing: zorg voor een badje met water wat op de juiste temperatuur (tussen 36 ° en 38°) is, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een goede badthermometer. Voeg wat olie toe (ziet er melkachtig uit na vermenging) en badderen maar!

Tip Gebruik je de olie onder de douche, hou er dan rekening mee dat de huid een beetje glad kan worden en gebruik altijd een douchehandschoen om je kindje mee vast te houden!

⇒  Je koopt de Dokter Leenarts bad & Douche olie hier online

3. Droge huid zalf

De droge huid zalf van Dokter Leenarts is bedoelt voor de dagelijkse verzorging van de droge en schrale huid. Ook een huid die gevoelig is voor eczeem zal baat hebben bij deze zalf. Deze vette neutrale crème bevat geen parfum, wolalcohol of conserveermiddelen en helpt de huidbarrière te herstellen zodat de huid weer zacht aanvoelt.

Gebruiksaanwijzing: dit product kan je gebruiken wanneer je het nodig acht. Zolang je huid droog of schraal aanvoelt kan je deze Dokter Leenarts zalf voor de droge huid gebruiken.

⇒  Je koopt de droge huid zalf hier online

4. Verkoelende lotion

De verkoelende lotion van Dokter Leenarts is specifiek bedoelt voor de verzorging van de baby huid of kinderhuid bij waterpokken en gordelroos. Het geeft een verkoelend effect en zorgt ervoor dat de jeuk minder wordt. Daarnaast drogen de blaasjes sneller in. Het product bevat zinkoxide en talk als belangrijkste ingrediënten.

Gebruiksaanwijzing: Je stipt de blaasjes enkele keren per dag aan met je vingers of met de bijgeleverde aanstipper, totdat de blaasjes zijn ingedroogd. Door de aanwezigheid van zinkoxide is de lotion wit, en dit zorgt voor (tijdelijke) witte vlekjes op de huid. Deze kun je gewoon weg wassen.

De reviews over deze lotion van Dokter Leenarts zijn zeer positief.

⇒  Je koopt de verkoelende lotion hier online

5. Bergzalf

Berg herken je aan de geelbruine schilfertjes op de hoofdhuid. Geen enkele ouder wordt er blij van als de baby berg heeft. Ook al is berg volledig onschuldig, het ziet er niet echt fris uit en ruikt een beetje. Daar wil je dus graag van af en deze berg zalf helpt daarbij. De Dokter Leenarts Berg zalf is een smeerbare, vette zalf welke onder meer Cetiol V bevat, wat ervoor zorgt dat de bergschilfers verweken zodat ze makkelijk uit te kammen zijn.

Gebruiksaanwijzing: Breng de zalf aan op de hoofdhuid van je baby en laat deze enkele uurtjes intrekken. Daarna kan je ze met behulp van een kammetje makkelijk verwijderen. Daarna eventjes de haartjes van je baby wassen zodat ze niet meer vettig zijn.

⇒  Je koopt het Dokter Leenarts product tegen berg hier online

6. Huid & massage olie

Deze olie gebruik je als je je baby een huidmassage wilt geven of zijn buikje lekker wilt insmeren. Het is een rijke olie met Abrikozenpitolie & Vit E die de babyhuid verzorgt, verzacht en soepel houdt.

Tip Deze olie is ook heel geschikt om de huid van je zwangere buik goed soepel te houden en te verzorgen.

⇒  Je koopt deze olie van Dokter Leenarts hier online

Check ook de Hema babyspullen eens als je nog wat zoekt!

Producten van Dokter Leenarts specifiek voor volwassenen

Ook voor volwassenen heeft Dokter Leenarts een uitgebreid assortiment aan producten:

 1. Herstellende bodycrème
 2. Droge handen crème
 3. Beschermende barrière crème
 4. Bad & Douche olie (zie uitleg bij babyproducten)
 5. Droge huid zalf (zie uitleg bij babyproducten)
 6. Huid & massage olie (zie uitleg bij baby producten)

Een van de producten die ik zelf ook graag gebruik vind je hieronder:

1. Herstellende bodycrème

Bij het ouder worden wordt je huid steeds droger. De functie van de huid neemt steeds verder af en er wordt steeds minder vocht vastgehouden. Dit weten we allemaal wel. Wat we ook weten is dat er voldoende smeersels zijn die beloven de oplossing te bieden voor dit probleem.

Deze herstellende bodycrème houdt vocht in de huid vast waardoor de huid goed gehydrateerd blijft door het ingrediënt ureum. Ook werkt ureum keratolytisch, wat wil zeggen dat overtollige huidschilfers verwijderd worden. Dokter Leenarts Herstellende Bodycrème is geschikt voor elk huidtype en maakt de huid weer zacht en soepel. Hij is makkelijk uitsmeerbaar en trekt snel in, ook een groot voordeel als je je na een douchepartij toch weer moet aankleden.

Gebruiksaanwijzing: Gebruik zo vaak als nodig bij de verzorging van een droge, schilferende en/of trekkerige huid of als extra cosmetische ondersteuning van de huid bij eczeem, psoriasis of diabetes.

Let op: Bij oppervlakkige wondjes van de huid, kan het ingrediënt ureum voor een kortdurend prikkend gevoel zorgen. Op zich geen probleem, maar niet zo fijn. In dat geval kan je de droge huid zalf van Dokter Leenarts beter gebruiken.

⇒  Je koopt de herstellende bodycrème voor € 11,95 hier online

Review producten Dokter Leenarts

Voor mij kwam dit boek precies op het juiste moment. Kleine Mees van inmiddels 7 weken zit na het (noodgedwongen) stoppen van de borstvoeding onder de vlekjes en kleine pukkeltjes. Daar komt bij dat zijn huid ontzettend schilfert wat zijn mooie koppie wat teniet doet.

Misschien komt het door de overgang van borst naar fles-voeding denk ik nog, vast even wennen. Maar als het na een week niet over is besluit ik met hem naar de huisarts te gaan. Wanneer ik mijn verhaal doe is de conclusie al snel; koemelkallergie. Nou daar ben ik mooi klaar mee, eerst maar eens over op de hypoallergene voeding is het voorstel, kijken of het dan al iets verbeterd.

dokter leenarts eczeem

Koemelkallergie of toch eczeem?

Arm ventje, gelukkig groeien veel kinderen in hun eerst jaar al over koemelkallergie heen. Na een week is er helaas niet echt een duidelijk beeld van verbetering. Het verschilt van dag tot dag. Een paar dagen later gaan we voor routine controle naar het consultatiebureau, daar krijgen we het tegenstrijdige bericht dat het waarschijlijk om eczeem gaat.

Dit klinkt voor mij achteraf best logisch. In mijn familie hebben er veel mensen astma, dat een zusje blijkt te zijn van eczeem. Mijn broertje zat er vroeger ook onder, dat kan ik me nog herinneren omdat hij vaak moest huilen van de jeuk en ik dat als grote zus gewoon echt niet begreep. Nu denk ik, jeuk is erger dan pijn!

Dokter Leenarts handboek en producten getest

In het handboek over de Huid 0-4 jaar worden bekende en minder bekende huidaandoeningen onder de loep genomen. Ook de klassieke kinderziektes komen aan bod. Feiten worden besproken en fabels ontkracht. Helpt het echt om een kruisje in een muggenbult te zetten? En hoe zit het met Maizena in de luier?

Tevens heeft Dokter Leenarts een prachtige en betaalbare productlijn ontwikkelt. Producten zonder onnodige toevoegingen die volgens haar echt werken. Dat hebben we vaker gehoord… dus ik ging zelf op onderzoek uit.

Ik teste huidzalf voor de droge huid en eczeem (ook voor volwassenen). Deze zalf zou huidschilfering en jeuk voorkomen. Driftig begin ik Mees zijn gezichtje in te smeren, de plek waar zijn huid het meest onrustig is. Het is geurloos en smeert heerlijk soepel, Mees gaat er fris van glimmen en de zalf trekt snel in.

dokter leenarts eczeem over

Crème de la crème voor de babyhuid en kinderhuid

En echt, dit ZO bizar! Vrijwel dezelfde dag zie ik al verschil. Het vrolijke kinderhoofdje is zonder schilfers en voelt al veel gladder en zachter aan. En geloof me, dit lukte me écht niet met Zwitsal, Neutral en andere bekende babymerken.

Inmiddels smeer ik al een paar dagen en het huidje knapt er ontzettend van op! Dit is een product dat ik absoluut wil blijven gebruiken! Ook de billenzalf tegen luieruitslag is een echte aanrader. Dit is crème de la crème voor je kleintje!

Wil je meer weten over Dokter Leenarts, haar kennis en de dermatologische producten die ze ontwikkelt? Neem een kijkje op haar website!

33 gedachten over “Dokter Leenarts producten voor de gevoelige kinderhuid én voor volwassenen”

 1. Ik doe mee, sinds mijn nichtje compleet onder de waterpokken zat (niet overdreven een van de ergste gevallen die de artsen de afgelopen jaren hebben gezien!) en het waterpokkenspulletje van Dr Leenarts wonderen deed ben ik fan!!! Nu ook makkelijk in de Etos verkrijgbaar en inmiddels ben ik niet alleen tante, maar ook moeder en win graag voor mijn zoontje.

 2. Ik googlede naar ervaringen van producten van Dr. Leenarts en kwam op jouw blog terecht. Mijn zoontje van 5,5 mnd heeft ook eczeem op zijn wangen, begon precies zo als op de foto van jouw zoontje in deze post. Het breidde zich uit en ondertussen smeer ik een paar dagen per week hormoonzalf op zn wangen. Nu heeft hij ontzettend droge benen, een olifantenhuidje noem ik het. Ik verwacht nog meer te stellen te krijgen met dit mannetje en zijn huidje dus zou het boek ontzettend interessant vinden!

 3. Doe graag mee, onze dochter van 6 heeft al sinds haar geboorte een droge eczeem huid en er is nu een 2e kindje onderweg. Zijn nog steeds opzoek naar een goede creme voor de baby en wellicht ook voor onze dochter.

 4. Mijn dochtertje van 3,5 jaar heel veel last van een droge huid. Dit pakket wil ik zeker proberen. Elke hulp is welkom

 5. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek, hoop er wat aan te hebben. Als baby/peuter had ik eczeem en nu is het ineens weer teruggekomen… Mijn partner en zoontje hebben ook last van een droge huid. Tips zijn altijd welkom.

 6. Ik die graag mee voor de kleine, ze is bijna 4 maanden oud.
  Ik ben erg benieuwd naar het boek.

  Groetjes Anneliese

 7. Avatar foto
  Josien Hillebrands

  Heel graag voor mijn prinses! Ze heeft een prachtig getint huidje,maar ook wel heel droog! Ben nog op zoek naar de juiste crème zonder teveel troep……duimen dus!

 8. Oh wauw dit is voor mij een heel waardevol pakket. kennis en bijpassende producten.
  Ik krijg deze zomer mn eerste kindje dus ben nog een leek op het gebied van alles wat met baby’s en verzorging te maken heeft.
  Ik waag een gokje.
  Zou wel super zijn. Kan ik eerst mooi het boek lezen voordat de kleine er is 🙂

 9. Leuke winactie! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje en vind het sowieso interessant om vanalles over het babyhuidje te lezen. Gelukkig heeft mijn dochter nog nooit last gehad van flinke eczeem of iets, maar ik voorkom het beter! Met deze mooie producten komt dat denk ik wel goed.

 10. Mijn zoontje kan af en toe rare plekjes krijgen op zijn huis. Mijn dochtertje constant smeer haar dagelijks in maar dat verhelpt alleen de symptomen misschien dat ik met dit boek de oorzaak weg kan halen.

 11. Avatar foto
  Anna Wienen

  Ik heb nu een dochtertje van 4 weken en ik merk dat ze ook vaak een droge huid heeft… Ik denk dat we vaak de foute producten kiezen… Zou graag meer informatie willen..

 12. Ik wil heel graag mee doen met de win actie.
  Ik heb een zoontje van 1,5 jaar oud & heeft eczeem.
  En vanaf begin af aan insmeren met zalfjes.
  Vorige zelfs een paar dagen hormonen zalf geprobeerd, maar zag naar een paar dagen dat zijn pigment lichter werd.(hij heeft een getinte huidje)
  Direct gestopt met smeren.
  Misschien dat ik informatie op kan doen & tips /tops uit dit boek. En hem hier bij helpen.

 13. Ik doe heel graag mee met de win actie.
  Ik heb een zoontje van 1,5 jaar en heeft eczeem. Smeren al vanaf zijn geboorte vettige zalfjes.
  Vorige zelfs begonnen met hormonen zalf, maar zag naar een paar dagen toch dat zijn pigment lichter werd op de plekken(hij heeft een getint huidje) Direct mee gestopt met hormonen zalf. Misschien kan ik nog veel informatie op doen en de tips & tops in het boek vinden.

 14. onze dochter van 2 heeft helaas een ‘nare’ huid, vaak uitslag. Ben op zoek naar verzachting voor haar.

 15. Avatar foto
  Helma keijzer

  Ik doe graag mee voor mijn dochter van 5. Vanaf de baby tijd een eczeem huisje (helaas). We hebben van alles geprobeerd. Maar niets hielp. We zijn nu net twee weken verhuisd. En voor onze dochter is er veel veranderd. Nieuwe school en klas, weg bij haar vriendinnen, nieuwe bso en zwemles Door alle spanning van top tot teen eczeem. Ik smeer dan 2/3 dagen hormoonzalf (omdat dat ff helpt) en dikke vaseline. Je pakt hiermee de bron niet aan maar het helpt haar wel even. Ik zou graag meer willen weten en heel graag de producten proberen. Groet Helma

 16. Het is altijd handig met kleinkinderen om te weten wat je moet doen als er een huidprobleem is en dan kan ik de ouders een tip geven.
  En wie weet kan ik er voor mijzelf ook nog een advies uithalen voor mijn eigen droge huid.
  Ik doe graag mee om dit handige boek te winnen.

 17. Ik hoop met dit boek en dze zalf mn dochter van de jeuk af te helpen. Vooral op haar rug is de huid heel erg droog. Soms is het helemaal kapot, volgens de arts geen exceem. Ik zou heel graag een creme of een zalf hebben die me helpt deze huid wat vetter en verzorgder te krijgen.

 18. Hoi, ik heb zelf eczeem sinds mijn 21e levensjaar. Wat bij mij hielp is met name onze waterontharder. Kalk is funest voor de droge huid. Verder oppassen met suikers en alcohol. In de winter heb ik ook veel plezier van een luchtbevochtiger in de woon- en slaapkamer. Maar echt het grootste plezier haal ik uit het weer kunnen douchen en badderen en niet meer 3maal daags hoeven smeren met vaseline.

 19. Ik doe graag mee omdat mijn dochter vanaf 6 maanden ongeveer eczeem kreeg. Heel vreemd is dat ik er na de zwangerschap ook last van kreeg terwijl ik zelf nooit hier last van heb gehad, ook niet als kind zijnde. Ik vind hormoonzalf nou niet echt een geruststellende gedachte om te smeren, maar helaas is dit het enigste wat tot nu toe helpt. Ook de droge huid is hier vooral in de winter echt een crime.

 20. Avatar foto
  Greet Rosiers

  Ik doe graag mee aan de winactie! Dit omdat mijn dochter van bijna 6 ook soms plots een gezichtje vol eczeem heeft. We weten dat ze allergisch is aan varkensvlees dus dat eet ze niet en we vermoeden dat ze last heeft van koemelkallergie, dus dat is ook geschrapt. Maar toch kan ze soms zo vol staan met pijnlijke, jeukende, droge rode ogen, wangen, bovenlip en kin. Cortisonezalf helpt, maar ze heeft een donkerdere huid en van de cortisone krijgt ze lichtere vlekken… Wij zouden dus heel graag ook die crèmes willen proberen en meer willen weten over hoe we dit preventief kunnen aanpakken…
  Vriendelijke groet,
  Greet

 21. Leuke winactie! Mijn dochter heeft een extreem droge huid met rode bultjes. Ze loopt de hele dag te krabben en te doen. Aantal keer naar de huisarts geweest en zalfjes gekregen. Maar het werkt allemaal gewoon niet. Misschien kan deze handboek mij meer informatie en tips geven bij de verzorging van het huidje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven