Donkere dagen hè, ik ben weer op zoek naar nieuw licht!

Okay, het is inmiddels februari, de kortste dag hebben we al lang achter ons gelaten. Maar wanneer gaat die klok nou eindelijk terug? Of is het nu vooruit – daar ben ik nooit zo’n ster in geweest. Waar het op neer komt, is dat de dagen voor mij nog steeds veel te kort duren. Of de nachten te lang, zo kan je het ook zien. In november kan ik er nog wel van genieten, maar ik ben al aan de vijfde zak waxinelichtjes van deze winter toe en donker is het nog 😉 . Rond kerst is het nog wel gezellig, die donkere dagen, maar we beginnen nu toch langzaam te overwegen om maar aan een late winterslaap te beginnen.

Ben jij die donkere dagen ook zo beu? Gelukkig hoeft anno 2016 natuurlijk niemand nog in het duister te zitten. Maar naast ‘zomaar’ extra licht wil het oog óók wat! En laat ik nu zelf een dramaqueen zijn als het om verlichting gaat. Het is niet snel mooi genoeg, of ik ben er binnen een jaartje weer op uitgekeken. Op zich niet erg, want dan ga ik gewoon weer shoppen voor iets nieuws, ik heb nu mijn zinnen gezet op deze twee cuties. Een voor de woonkamer en een voor bij mijn bureau zodat ik tot in de late uurtjes kan werken 😉 .

donkere dagen

En het oude spul? Dat verkoop ik wel weer via internet. Ongetwijfeld niet voor de aankoopprijs, maar daarom zoek ik zelf ook nooit het duurste van het duurste uit. Ik vervang liever iets omdat mijn smaak veranderd, dan dat ik ga voor ultiem -onbetaalbaar-  design. Ik shop dan ook regelmatig bij de Kwantum (en niet alleen voor mijn verlichting 😛 ). Vorig jaar nog kocht ik er deze fantastische vogelhuisjes!

donkere dagen

Kom jij er ook wel eens? Van spot tot schakelaar, van buro- tot badkamerlamp, ze hebben er keus genoeg – voor iedere portemonnee. En, ook niet verkeerd tijdens deze natte donkere dagen, je hoeft er je huis niet eens voor uit #melike. Bestel gewoon van onder de dekens. Dus heb jij ook nog steeds ergens een stiekeme tl-buis hangen? Niet nodig! En vooral: niet doen want ze zijn zo ugly, tijd voor vervanging net als die donkere dagen 😉 .

Naast het shoppen vind je er ook informatie en ‘how to’s’. Je verlichting wordt nog net niet voor je opgehangen – maar mocht je daar dus moeite mee hebben dan zoek je op de website gewoon even op hoe ’t moet.  Hier wordt in zes stappen gemakkelijk uitgelegd hoe je je nieuwe aanwinst, als het een hanglamp is, ophangt. Heel handig als je net als ik een ‘echte klusvrouw’ bent en zomaar stap 1 (de stroom uitschakelen) over het hoofd zou kunnen zien.

Wij hebben in ieder geval het licht gezien – oma’s schemerlamp hebben we meteen naar de kringloopwinkel gebracht, daar kan iemand anders weer blij mee worden. O ja, en wil je een keer iets anders, maar geen volledig nieuwe lamp? Kies dan voor een losse lampenvoet of –kap. Een beetje DIY en je kan als je wilt lekker variëren. Dus… dag winterdip, dag donkere dagen! In Brabant brandt nog licht? Jazeker, dat van onze Mams at Work redactie!

 

donkere dagen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven