Doorslapen baby; eindelijk een nachtje doorslapen? Wij hebben dé tip!

De meningen zijn weliswaar verdeeld. Vanaf wanneer gaat je baby doorslapen? En doen we niet teveel ons best om te willen dat de baby überhaupt doorslaapt? Is het wel goed voor je baby om vast door te slapen? Of willen we misschien te veel te snel omdat we zelf onze nachtrust niet kunnen missen? Doorslapen baby? Het kan zomaar een obsessie worden als je een nachtbraker hebt!

Ik vind het een lastig onderwerp moet ik zeggen. Vooral omdat voor- en tegenstanders van het doorslapen van een baby vaak een zeer sterke mening hebben. Net als bij het wel of niet vaccineren van kinderen, ook altijd zo’n hot topic 😉 .

Doorslapen baby bevorderen door Lulla

Toen wij stuitten op Lulla, de pop die het doorslapen van je baby bevordert, wilde ik daar natuurlijk meteen het mijne van weten 😉 . Alleen ik heb twee kinderen die inmiddels goed doorslapen, als ze niet behoorlijk zien zijn tenminste. Zelf testen was dus niet echt eengoede optie, maar nieuwsgierig als ik ben wilde ik wél weten of Lulla nu echt helpt bij het doorslapen van je baby.

Gelukkig is daar Anne, en Anne (of eigenlijk Mees) heeft Lulla aan een uitgebreide test onderworpen!

doorslapen baby lulla doll

Review Lulla Doll door Anne en Mees

Lulla is er voor ons allemaal. Heb je ‘last’ van slapeloze nachten, een onrustig kindje dat zo graag bij je wil zijn, een kindje dat te vroeg is geboren of een baby welke medische zorg nodig heeft? Dan is Lulla er om te helpen.

Haar naam klinkt bij ons misschien een beetje vreemd maar de Lulla Doll komt dan ook uit IJsland. Lulla helpt ouders aan rustige nachten doordat ze baby’s en jonge kinderen helpt om in een betere en daardoor langere slaap te komen.

Wat kan Lulla wat jij niet kan?

De eerste reacties zijn lovend, dus tijd om het zelf eens te gaan ondervinden. Want wat kan Lulla Doll dat ik niet kan? Ze kost een paar centen maar dan heb je ook wat wordt er gezegd en als ik naar de reviews op de site van Lulla Doll kijk, dan zijn die ook erg enthousiast.

Lulla imiteert verbondenheid, is heerlijk zacht en heeft een hartslag en een ademhaling. WHUT? Ja echt. Haar doel is om kinderen te helpen met hun eigen rustige ademhaling, wat resulteert in een langere en betere kwaliteit van de slaap en een stukje extra gevoel van veiligheid geeft. Wanneer je op haar borst drukt speelt Lulla een real-life opname van de ademhaling en hartslag van een Yoga moeder die mediteert (voor 8 uur!).

De Yoga moeder wordt ook aan ons voorgesteld in de bijsluiter; haar naam is Gudrun en ze is (in het echt) moeder van 4 kinderen.

Lulla Doll

De kleuren van de pop zijn neutraal en daardoor geschikt voor zowel jongens als meisjes. Tevens is Lulla Doll aan de buitenkant gemaakt van natuurlijk zacht katoen dat geur goed kan absorberen. Heel handig, want als ouder kun je Lulla dus eerst bij je dragen waarna ze bij je kindje een extra gevoel van veiligheid zal geven, omdat ze jouw geur draagt. Ook dat bevordert het doorslapen van je baby.

De pop is gemaakt na jaren van wetenschappelijk onderzoek waaruit naar voren kwam dat kinderen beter slapen met iemand dichtbij zich. Het doel -doorslapen baby- wordt bereikt door eenzelfde soort effect als kangoeroën (je baby tegen de borst aan houden). Onderzoeken en voordelen hiervan zijn al langer bekend.

Mees en Lulla Doll, wat vindt hij ervan?

Onze Mees van negen maanden is een redelijk onrustig kindje. Erg bewegelijk, hij wordt om het minste of geringste wakker en wil graag bij ons zijn. Toch wil ik hem niet leren bij ons te slapen. Hierdoor staan we elke tien minuten bij zijn bedje om te troosten, om vervolgens weer weg te gaan, en dat totdat hij zijn rust en slaap heeft gevonden.

lulla doll voor doorslapen baby

Eerste kennismaking

De eerste kennismaking met hem en Lulla was onwennig. Maar dat was het voor ons ook. Als je haar aanzet klinkt het best een beetje creepy. Het besef dat een pop ademt en je haar hartslag voelt is niet iets dat ik eerder mee heb gemaakt 😉 .

Mees pakte haar vast, keek er een tijdje naar, keek weer naar ons en toen weer naar Lulla. Een klein lachje kon er wel vanaf en daarna pakte hij haar arm en begon er wild mee te slingeren. Dat beloofde veel goeds 😉 , maar of dat dat ook een goede nachtrust belooft?

De eerste keer mee in bed

Toen we Lulla de eerste keer mee in bed gaven deden we dat zonder geluid. We lieten hem gewoon even aan de pop wennen. Vanaf het moment dat hij begon met huilen iedere keer als we de kamer verlieten, heb ik haar toch aangezet.

En warempel! Hij was stil, legde zijn hoofd bij haar neer, zat een beetje te soppen met zijn speen en ik kon rustig weg. Huh? Hij is in slaap gevallen en de rest van de avond hebben we hem niet meer gehoord. Ik heb Lulla daarentegen wel gehoord 😉 . Bij het naar bed gaan ’s nachts was het alsof we er een snurkend kindje bij hadden. Het klinkt voor mij als snurken maar is dus eigenlijk een zware ademhaling.

De daarop volgende nachten waren ook rustig. Mees heeft het gevoel dat hij niet alleen is, voelt zich dus veilig en wordt er rustiger van. Hoera! Missie van doorslapen baby is geslaagd! Nu moet ik wel zeggen dat ik Lulla niet altijd meer aan zet, ik wil namelijk niet dat hij straks niet meer zonder haar ademhaling kan slapen. Maar als hij echt langdurige huilmomentjes heeft zetten we Lulla in.

Waar kan je Lulla Doll kopen?

In Nederland is ze nog niet verkrijgbaar, maar je kan Lulla Doll gewoon bestellen bij de bedenkers in IJsland. Wegens de enorme aandacht rondom Lulla, voornamelijk in IJsland en Amerika, is ze momenteel niet direct leverbaar. Maar je kan eventueel pre-orderen als je wilt. Lulla kost $ 71,00.

Meer lezen?

 

 

5 gedachten over “Doorslapen baby; eindelijk een nachtje doorslapen? Wij hebben dé tip!”

  1. Bijzonder, nooit van gehoord. Onze jongste slaapt nog steeds niet altijd door met haar zestien maanden. Hou Lulla in gedachten! 71 dollar is op een gegeven moment niks meer in vergelijking met een goede nachtrust haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven