Doperwten puree heerlijk van smaak en super eenvoudig te maken

Doperwten puree. Wij eten thuis niet veel doperwten want de kinderen vinden er niet zo veel aan, aan gewone doperwtjes dan he. Ikzelf was er vroeger helemaal weg van. Doperwten met worteltjes en dan sla erbij en aardappels. Ik prakte toen ik klein was alles door elkaar en dan vond ik het heerlijk. Hetzelfde doe ik nu dus bij ons thuis, maar dan noemen we het geen geprakte doperwten meer maar doperwten puree, de luxe variant.

En uiteraard zijn de ingrediënten ietsje anders, maar lekker is het. Zelfs de kinderen smullen tegenwoordig van deze doperwten puree!

doperwten puree

Doperwten puree als bijgerecht

Het is als bijgerecht heel snel klaar en erg lekker, dus ik zou zeggen… probeer het eens! Een groot voordeel van het serveren van de doperwten puree op deze manier is dat er niet met erwtjes door de kamer geschoten kan worden als de kids een beetje baldadig zijn 😀 .

Ingrediënten doperwten puree

  • 400 gram diepvriesdoperwten
  • groentebouillonblokje
  • beetje soja room

Dat is al niet veel bijzonders wel? Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 pakken diepvriesdoperwten in huis hebt, en je kan het altijd zomaar maken. Ik had zelf deze doperwtjes overigens in huis tijdens mijn ooglidoperatie.

Tip: Wist je dat diepvries doperwtjes in een zakje de beste manier zijn om je ogen bijvoorbeeld te koelen? Of een dikke knie of iets dergelijks? De doperwtjes nemen namelijk exact de vorm van je lichaam aan.

Lees ook: koken met de slow cooker voor een heerlijke smaak

Bereiden doperwten puree

Kook water (ongeveer 400 ml) met het bouillonblokje. Voeg de doperwten toe en kook ze 5 minuten mee. Na 5 minuten zet je het vuur laag en maak je er met de staafmixer een prutje van. Is het te dik dan voeg je een beetje water toe en is het te dun dan kan je er altijd nog wat extra diepvriesdoperwten aan toevoegen.

Voeg nog wat soja room toe (hiervoor kan je ook zure room pakken) en je bent klaar! Een lekkere puree van doperwten die je fijn als bijgerecht kan gebruiken en die mooi wat kleur op je bord brengt. De doperwten puree smaakt heerlijk zoetig zonder dat je er verder nog iets aan toe hoeft te voegen.

schol uit de oven

Je kan bij de doperwten puree bijvoorbeeld gekarameliseerde wortels eten, of asperges zijn ook erg lekker. Visje erbij (lekkere schol uit de oven bijvoorbeeld, of zalm) of een stukje kip en je bent klaar.

Tip:Je kan doperwten puree ook gebruiken als soort crème om door de pasta te roeren als je bijvoorbeeld penne kookt. In dat geval kan je de witte saus mooi achterwege laten, dat scheelt weer calorieën èn de kinderen hebben hun portie groenten al bijna binnen!

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

2 gedachten over “Doperwten puree heerlijk van smaak en super eenvoudig te maken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top