Van tijd tot tijd vind je op MamsatWork ook een lekker receptje. Een culinair idee. Al is het vaak ook weer niet zó culinair… Dan waren we wel foodbloggers geworden 😉 . De drukke mama heeft nou eenmaal niet altijd zin om uren in de keuken te staan. We spreken uit ervaring. Daarom dit keer ook weer een lekker makkelijk gerechtje. Maar hee, wel weer lekker als altijd 😉 . Het is snel klaar en heerlijk voor tijdens warm weer. Oh, en nog gezond ook. Wat willen we nog meer? 😉 Heb jij al eens doperwtensalade met feta gemaakt? In dit blog vind je er een recept voor, om je vingers bij af te likken… Even geen erwtensoep dus; het is weer voor een salade.
Lees ook: Je eigen huzarensalade maken voor bij een zomerse maaltijd? Eitje!
Doperwtensalade: ook voor de chef in de dop
Het zonnetje schijnt weer eens lekker en ik heb genoeg van al die stamppotten. Vandaag ga ik eens lekker genieten van een frisse salade. Maar wat zal ik er dit keer eens in doen? Stel jij jezelf die vraag ook altijd als je een salade gaat maken?
Vaak gebruik ik salades om allerlei restjes in te verwerken, zoals een stuk komkommer, paprika, kool, wortel. Maar ik wil nu wel eens een keer iets anders. Van een collega van het ‘gewoon eten dieet’ heb ik onderstaand recept ontvangen. Voor doperwtensalade met feta, en ik vond het verrassend. Zelf zou ik niet snel op het idee komen om erwtjes in een salade te verwerken, maar dat kan prima, heb ik gemerkt!
Mooi meegenomen: terwijl je de diepvrieserwtjes kookt, kun je alle andere handelingen verrichten. Zoals het wassen van de sla en het snijden van wat andere ingrediënten. Dus al met al ben je nog vrij snel klaar ook. En het koken wordt een geheel stress-vrije belevenis. En dat is natuurlijk wat wij moeders helemaal niet erg vinden! Dus probeer het eens uit en eet smakelijk 😉 .
 Doperwtensalade met feta
Hieronder vind je een recept voor doperwtensalade met feta. Het is geschikt voor ongeveer 4 personen. Onze kids vinden het in ieder geval heerlijk, dus hopelijk denken jouw spruiten er net zo over 😉 . Die gaan er in ieder geval al niet in, spruitjes. Dus wie weet!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 4 sneetjes volkorenbrood uit de diepvries in kleine blokjes. Laat ze weken in 2 eetlepels olijfolie. Bak ze op een bakplaat in de oven gedurende 8 minuten.
Kook 500 gram doperwtjes uit de diepvries of vers in 10 minuten beetgaar. Maak ondertussen 2 rode paprika’s en 1 komkommer schoon en snijd deze in stukjes. Was 300 gram veldsla en 250 gram kerstomaatjes. Schep alle groenten door elkaar met 200 gram blokjes feta. Maak een saus van 1 deciliter volle yoghurt, een halve uitgeperste citroen, 1 uitgeperst knoflookteentje en een snufje peper. Schep de saus over de salade. Garneer de salade met de zelfgemaakte croutons en 50 gram alfafa. En eet smakelijk! Laat je ons nog even weten of het lekker was? 🙂