Dorien te Pas, working mam van week 26

Foto: @TessaWiegerinck

Working Mam Dorien te Pas las een tweet en reageerde. Logisch, als je @Doerien heet!

Durven Doen,  ook jouw geheime ingrediënt voor succesvol ondernemen? 

“Ik zou het gewoon moeten gaan doen”. Elke maand is er een Open Coffee in Wijchen en daar hoor ik dat vaak. Hoor jij het ook wel eens op een netwerkbijeenkomst?

Het kan over van alles gaan: Iemand bellen, het verbeteren van je LinkedIn profiel, meer tijd nemen voor jezelf en je gezin. Logisch. Gaat het daadwerkelijk gebeuren na afloop van de bijeenkomst? Nou, eh… zoveel mensen op een Open Coffee, zoveel redenen om het niet te doen. Of maar half. Ondertussen groeien de ToDo lijsten.

Wat is bij jou de activiteit waarvan je zegt: “Het zou goed zijn dat te doen. Het helpt me meer succes te hebben in mijn leven: werk & prive! “.

Er is voor iedereen een recept voor succesvol ondernemen. Hieronder een paar ingrediënten:
  • Leef vanuit de waarden die voor jou belangrijk zijn.
  • Start met de ‘why’. Het hoe en wat volgt daaruit.
  • Lever een dienst en/of verkoop een product waar grote behoefte aan is.
  • Laat jezelf zien.
  • Help een ander succes te hebben.

Veel ondernemers weten dat ‘doen’ belangrijk is. Door zelf in actie te komen is de kans op succes groter. Als de mensen niet weten wat je te bieden hebt heb jij geen klanten/opdrachtgevers. Er zijn zoveel redenen om iets niet te doen, en er is zoveel te winnen als je het wel doet.

Wat is het geheime ingrediënt in het recept voor succesvol ondernemen? Ik noem het ‘durven doen’. Met ‘Durven Doen’ ga je buiten je comfortzone, en dat is de plek waar je groeit! Zo ga je van ToDo naar TaDa.

Hoe doe je dat? Begin. Zo simpel als het klinkt: Begin echt. Kom in beweging. Doe het vandaag, een half uurtje. Tip: kies een activiteit waarbij je niet afhankelijk bent van de input, aanwezigheid of openingstijden van een ander. Succesvol ondernemen is iets anders dan perfectionistisch ondernemen. Als eerst alles in orde moet zijn voor je… (vul zelf in). Dan kom je er niet.

Ga ‘durven doen’, ook als je nog niet zeker weet hoe het pad verder loopt.

Zelf ben ik in 2000 met mijn partner voor een jaar of twee naar de USA vertrokken. Dat was het idee.Het was 8 jaar, 4 huizen en 2 kinderen later voor we weer terug kwamen. In California zag ik de otters spelen in de oceaan. Een heerlijke balans in work & play, van nuttig en met plezier bezig zijn. De otters staan symbool voor mijn manier van leven en werken. Met veel plezier help ik anderen ‘Durven Doen’ en daarom werk ik onder de naam Doerien. (www.doerien.nl).

Doerien = Inspirerende programma’s voor ondernemers & organisaties

Empowerment is voor mij de kern. Voelen en ervaren dat je krachtig bent en invloed hebt. Als mens, als ondernemer. Als ondernemer wil je dat klanten hun doelen bereiken door het kopen van jouw dienst of produkt. Als je empowered voor jezelf / je bedrijf staat heb je meer succes en daarmee dus ook meer klanten die hun doelen bereiken. Iedereen blij!

Ondernemerschap staat centraal, ook als je in loondienst werkt. Wat is jouw ‘why’, welke bijdrage wil jij leveren? Ontwikkel je talenten, wees empowered en bereik daarmee jouw doel(groep).

Durven doen, durven beginnen zorgt voor een energie waardoor je vanzelf verder gaat op weg naar het uiteindelijke resultaat.

Je begint en dan ga je door. Grote kans namelijk dat je langer dan een half uur doorgaat. Het is gemakkelijker te beginnen aan een taak van een half uurtje dan aan iets van 2 uur. Een half uurtje is wel in te plannen. En ga je langer door, dan is dat mooi meegenomen. Zet morgen de tweede en derde stap. Ga door zolang het nodig is. Als het prioriteit heeft is het belangrijk en plan je er tijd voor in. Ja, dit gaat over zakelijke en privé activiteiten!

Feliciteer jezelf als het van je ‘ToDo’ lijst kan. Promoveer het naar je TaDa lijst. Het is leuk om per dag/week/maand de groeiende TaDa lijst te zien. Het maakt het ‘durven doen’ steeds makkelijker.

Hoe eerder je begint, des te eerder je resultaten ziet. Wat ga jij durven doen? Welke ervaringen of tips over ‘durven doen’ wil je delen? Ik lees het graag. Mail me.

Ik wens je veel succes! ‘Follow your bliss’ (Joseph Campbell) en ‘Go confidently in the direction of your dreams! Live the life you’ve imagined. (Henry David Thoreau).

Energieke groet,

Dorien te Pas

Meer weten? Neem contact op met Dorien via www.doerien.nl / 06 291 372 68

– voor programma op maat: bereik je doel(groep) met een JA-plan
– voor deelname aan een inspirerende ondernemersdag
– voor een interactieve lezing ‘van ToDo naar TaDa’ bij jouw netwerkclub, bedrijf of organisatie.
Wil je zelf graag in de spotlight staan? Meld je aan!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top