Dormio Resort Maastricht, bourgondisch en in stijl buitenleven

Daar waar in het zuiden van Nederland de vlakke landschappen ruimte maken voor glooiende heuvels, ligt de nieuwste vakantiebestemming van Nederland: het luxueuze Dormio Resort Maastricht. Wij mochten er als gezin voor Mamsatwork een weekendje van gaan ‘proeven’. En het smaakte naar meer…

resort maastricht dormio

Dormio Resort Maastricht, een uniek vakantieconcept

Op dit moment is slechts(!) éénderde van het vakantiepark gerealiseerd. Maar de plannen zijn veelbelovend! Dormio is namenlijk niet van plan een standaard vakantieoord te bouwen met allemaal dezelfde woningen. Nee, de intentie is een soort op zichzelf staand dorp te realiseren. Met een centraal winkelplein met terrassen, een café, food court, supermarkt, een kidshoek en panoramarestaurant. Natuurlijk mag een sport- en fitnessclub met zwembad niet ontbreken en ligt het park pal naast een groot golfcomplex met 27 holes. Overnachten is mogelijk in een appartement of in één van de luxe vakantiewoningen welke allemaal hun eigen klassieke stijl hebben. De vrijstaande huizen, waaronder boerderijen, vrij gelegen hoeves, statige notariswoningen en ambachtshuizen kunnen 4 tot 20 personen herbergen.

Review: Weekendje Resort Maastricht

Op het moment dat we over de eerste heuvels van het Limburgse landschap rijden, bekruipt ons altijd een vakantiegevoel. Het voelt bijna als een stukje buitenland in Nederland, al zitten we in het resort zo dicht tegen België dat je moet oppassen dat je mobiel niet stiekem op een Belgische provider schiet. Kort rijden we door Maastricht, om vervolgens langszij een woonwijk via een landweg prompt het buitengebied in te rijden. Hoewel heel dichtbij, verdwijnt de stad op de achtergrond om plaats te maken voor bomen, gras, rust…en voor je het weet, rijd je ogenschijnlijk een knus dorpje binnen: Resort Maastricht.

resort maastricht

Bij de receptie, nu nog gesitueerd bij de brasserie, worden we welkom geheten en gewezen op de beschikbare faciliteiten. Van de mogelijkheid tot het bestellen van verse en gezonde ontbijtproducten (let op! kadetjes zijn harde broodjes, pistoletjes zijn zacht 🙂 ) hebben wij gretig gebruik gemaakt. Bij Club Pellikaan, aan het begin van de landweg, mochten we gratis gebruik maken van sport en zwemfaciliteiten. Een mooi en modern complex, maar wij hadden andere plannen.

Luxe & comfort met hotelservice

Het Koopliedenhuis voor 6 personen aan de Dukdalf nr.41 was onze bestemming voor dit weekend. Wauw, wat een prachtig huis! Qua architectuur, design en smaakvolle inrichting. Ruim ingedeeld, alles nog splinternieuw en aan alles is gedacht. Drie ruime slaapkamers en een badkamer waar menigeen jaloers op is. Ook op de keuken trouwens!

dormio resort maastricht
Voor de kleinste een kinderbedje en -stoel, én een traphekje boven. Wel zo veilig!
Waar ik persoonlijk altijd blij van word, zijn gedekte bedden en voldoende badlakens.

resort maastricht dormio

Tuindeuren bieden toegang tot een ruim terras. Vernuftig vond ik de met hagen gevormde paadjes die de tuinen scheiden en toegang geven tot, in ons geval, een speeltuintje. Dat was ook zó nieuw dat het de grond nog volledig geharkt was. Nou, laat dat maar aan de kids over, dat is inmiddels omgeploegd 😉 . Natuurlijk mis je de faciliteiten nu nog een beetje, maar het verse ontbijt elke ochtend, de luxe van het huis (de bedden liggen lekker!) maken veel goed. De service is uitstekend en bij calamiteiten, in ons geval een rookmelder die een eigen leven was gaan leiden, staat men direct voor de deur en lost het op.dormio resort maastricht

Bovenal zijn wij erg gecharmeerd van de bouwstijl van het park. De prachtige vrijstaande statige huizen, het echte dorpsgevoel met straatnamen, huisnummer, de bestrating en indeling. Knus, gemoedelijk, gezellig. Bourgondisch buitenleven in stijl.

resort maastricht speeltuin

Maastricht en omgeving

Het is bijna onvoorstelbaar dat de binnenstad van Maastricht zo dichtbij het vakantiepark ligt. Zowel met de fiets als met de auto sta je in 10 minuten op het Vrijthof, weten we uit eigen ervaring. Althans, met de auto, inclusief 3 kleine kids en een buggy. De binnenstad is de ideale uitvalsbasis op zondag. Uitchecken, lekker lunchen, shoppen en voldaan weer huiswaarts.

Dat was niet mogelijk geweest als we de kids daags ervoor niet goed hadden ‘uitgelaten’. Er is in de omgeving meer dan voldoende te zien en te beleven, ook voor kinderen. Het drielandenpunt bijvoorbeeld, of de grotten in Maastricht en Valkenburg, Speeltuinen zoals Fort Willem en musea zoals het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Op een uurtje rijden zijn steden in Duitsland en België of parken als Toverland en GaiaZOO ook een leuke optie.

Wij kozen, gezien de leeftijd van onze kinderen, voor het Sprookjesbos in Valkenburg. Perfect voor de kleinsten. Ravotten met de zon op de bol. Voldaan reden we terug naar ons dorp, Dukdalf nr.41.

Conclusie: Dormio Resort Maastricht, dat in juli 2016 is geopend, biedt de luxe en comfort die het belooft. Met de bouwstijl van de huizen, het interieur, de service en algehele uitstraling van het vakantiepark wordt een unieke beleving gecreëerd. Het feit dat de ‘eigen’ faciliteiten nog in aanbouw zijn, doet daar geen afbreuk aan. Sterker, wij kijken met veel belangstelling uit naar de officiële opening van het gehele complex in juli 2018 en gaan Resort Maastricht zeer zeker nogmaals bezoeken!

Benieuwd naar deze Bourgondische Beleving? Laat je inspireren en informeren op de site, of boek en ervaar!

Tip: voor slecht €15,- extra hoef je niet voor 11.00 maar voor 17.00 uur uitgecheckt te zijn. Goed voor een soort van Lazy Sunday gevoel!

 

Andere reviews die leuk zijn om te lezen vind je hier:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven