Down to earth Eye palette, kleur Moonrise van The Body Shop

Down to Earth, alleen al die uitspraak daar hou ik van. Die past bij mij! En als ik dit Down to Earth Eye Palette zie van The Body Shop, dan denk ik ook direct… “dat past bij mij”! Ik hou van de grijstinten die in dit pallet zitten en de combinatie met het zachtroze doet heel lief aan.

Down to Earth Eye Palette van The Body Shop

Het Down to Earth Eye Palette van the Body Shop is er in verschillende varianten. Ik heb zelf de Moonrise variant getest (ook al zo’n mooie naam). Aangezien ik zelf bruine ogen heb ben ik superblij met deze tinten. Ik hou van grijs om een wat donkerdere look te maken.

De kleuren die zich in mijn palette bevinden zijn:

  • Oudrose
  • Mat grijs
  • Sparkling silver
  • Shimmer groen

down to earth eye palette body shop

Je kan zien dat de kleuren in het Down to Earth Eye Palette geïnspireerd zijn op natuurlijke tinten. Niet alleen in de Moonrise variant, maar ook in de andere 5 varianten die er zijn (er zit zelfs een palette bij met 8 kleuren in plaats van de 4 kleuren die in de anderen zitten). Zoals je ziet bevat mijn palette 3 shimmer varianten en 1 matte. Ik ben zelf altijd fan van shimmer, ook al is dat misschien niet even handig (je leest ook wel dat shimmer de rimpeltjes verder uitvergroot), maar ik kan het toch niet laten!

Over rimpels gesproken… jullie hoeven echt geen eye-selfie van me te verwachten hoor 😉 . Misschien na mijn ooglidcorrectie die ik al eens half heb aangekondigd in mijn blog over hangende oogleden, maar eerder niet! Ik kan niet meer op tegen al die prachtige beautyblogsters die in hun twenties zitten 😛 .

De looks die je met een palette kan maken

Het palette is er speciaal op ingericht om verschillende looks te creëren. Niet alleen deze, maar ook de andere varianten. In het geval van het Moonrise palette kan je een soft look creëren met de oudroze kleur en een klein beetje antraciet, een almond look met de 3 grijstinten en een smoky look (mijn favoriet) met alle 4 de kleuren.

En voor de beginners… de looks staan uitgelegd op de achterzijde! Een kind kan hier nog mee uit de voeten (die van mij zou het in ieder geval wel willen 😉 ).

down to earth eye palette body shop

Ingrediënten van het Down to Earth Eye Palette

De oogschaduw is verrijkt met maroela-olie, babassu-olie en sesamolie en is volledig veganistisch! Ik ga hier geen volledige ingrediëntenlijst opnoemen maar deze oliën wil ik toch graag even toelichten.

Maroela-olie

De Maroela-olie (ook wel geschreven als marula-olie) die the Body Shop gebruikt komt uit Namibië waar een coöperatie gestart is die volledig gerund wordt door vrouwen. Zij halen de pitten uit de maroela vrucht waar vervolgens de olie uit geperst wordt. Maroela -olie werkt verzachtend en hydraterend en bevat een hoge concentratie aan anti-oxidanten die goed zijn voor je huid. Meer daarover lees je op Beautylab.

Daarnaast gaat het verhaal dat deze vrucht zorgt voor dronken dieren in het wild. Of het nu wel of niet waar is… see for yourself 😉

https://youtu.be/50tlF3kGbT4

Babassu-olie

Babassu-olie komt uit Brazilië en ook deze olie wordt gewonnen uit de kern van noten die uit de boom vallen, in dit geval de Babassupalm. Babassu-olie voedt de huid maar laat geen vettig laagje achter. Naast dat je deze olie steeds meer als ingrediënt van verzorgingsproducten tegenkomt is hij ook nog goed te gebruiken bij het koken.

Sesamolie

Persoonlijk ken ik sesamolie alleen vanuit de keuken, maar blijkbaar kan deze dus ook voor je huid gebruikt worden 😉 . Hij bevat veel omega 6 vetzuren welke goed zijn voor je lijf. Van binnen en van buiten

Hoe bevalt the Body Shop Down to Earth eye palette ?

De pigmentatie van de Down to Earth Eye Palette is prima. Ik kan er makkelijk mee uit de voeten en heb dan ook binnen no-time mijn ogen voorzien van een laagje kleur. Gelukkig maar, want iedere drukke werkende moeder weet dat je in de ochtend maar 5 minuten voor jezelf hebt. Als je gelukt hebt!

Klein minpuntje vind ik dat er geen applicator bij zit. Het is een supermooi strak doosje wat ik graag mee onderweg zou nemen. Het spiegeltje is fantastisch en ook behoorlijk groot. Ideaal dus voor onderweg. Alleen moet je dan een applicator los meenemen… dat is minder handig.

Je vindt de Down to Earth varianten bij de body shop.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven